Θύματα ληστείας οι The Ocean

27/10/2010 @ 09:47
Την περασμένη Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, οι The Ocean, που βρίσκονται σε περιοδεία με τους The Dillinger Escape Plan στην Ευρώπη, έπεσαν θύματα ληστείας σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Μαδρίτη. Η μπάντα εξιστόρησε τα γεγονότα με την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο τύποι με μία μαύρη BMW μας σταμάτησαν χρησιμοποιώντας πλαστά αστυνομικά διακριτικά. Ζήτησαν τα χαρτιά του αυτοκινήτου που μας μετέφερε και τις ταυτότητές μας και επιπλέον ήθελαν να μάθουν αν είχαμε χρήματα που θέλαμε να δηλώσουμε. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι, αφού στην Ευρώπη είναι φυσιολογικό να δηλώνεις μεγάλα ποσά χρημάτων όταν διασχίζεις τα σύνορα, οπότε τους είπαμε πως είχαμε χρήματα από το merchandise μαζί μας και ο τύπος ήθελε να τα δει. Μόλις του τα δείξαμε, έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο, τα άρπαξε και έτρεξε προς την BMW, όπου ο συνεργάτης του τον περίμενε με τη μηχανή αναμμένη. Δυστυχώς, το αυτοκίνητό μας δε μπορεί να κοντράρει μία BMW, όμως ευτυχώς η οπλοκατοχή είναι παράνομη στην Ευρώπη, αλλιώς τώρα θα βρισκόμασταν στη φυλακή, αφού θα είχαμε πυροβολήσει τον τύπο.

Έχουμε απώλεια περίπου 6.000 ευρώ, αν και το ακριβές ποσό δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα. Όπως κάποιοι ίσως να ξέρετε, οι συνθήκες του να συμμετέχεις ως support μπάντα σε περιοδεία είναι συνήθως δυσοίωνες. Οι αμοιβές είναι χαμηλές και μετά βίας καλύπτουν τα έξοδα για το όχημα μεταφοράς μας, τα καύσιμα, τα διόδια και πολλά άλλα. Δεν υπάρχουν συμφωνίες για διανυκτερεύσεις και κοιμόμαστε όπου βρούμε για εβδομάδες. Μία τέτοια απώλεια είναι απλά κάτι που δε μπορούμε να αντέξουμε σε αυτό το σημείο.

Ζητάμε από όποιον έχει σκοπό να παραγγείλει το νέο μας album, "Anthropocentric", μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας μας για να μας βοηθήσει. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάνετε μία δωρεά της τάξεως των πέντε ευρώ όταν κάνετε την παραγγελία σας. Όλα τα έσοδα που θα μαζευτούν από εκεί θα κάνουν μικρότερη την απώλειά μας.

Όσοι δωρίσουν πέντε ευρώ θα λάβουν ένα αντίγραφο της αστυνομικής αναφοράς, καθώς και μία ευχαριστήρια κάρτα υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη της μπάντας. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την υποστήριξή σας».

Οι δωρεές μπορούν να γίνουν εδώ: http://www.pelagic-records.com/shop
  • SHARE
  • TWEET