Ο Al Di Meola επιστρέφει στην Αθήνα το Νοέμβριο

06/10/2009 @ 14:52
«Μουσική είναι όταν μια καλοκουρδισμένη καρδιά χτυπάει σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό και δίνει εντολή στο σώμα να παίξει κάτι καλό!»



Δεν υπάρχει άλλος τζαζ (αν και ο όρος μάλλον περιορίζει το εύρος των μουσικών με τις οποίες έχει ασχοληθεί) κιθαρίστας στον κόσμο με περισσότερες διακρίσεις. Είναι ενας από τους πιο χαρισματικούς κιθαρίστες των τελευταίων τριάντα ετών!

Ο Al Di Meola μπορεί να ξεκίνησε με βάση την τζαζ, γρήγορα όμως διεύρυνε τον μουσικό του ορίζοντα με συνεργασίες που έχουν μείνει στην ιστορία. Το αποκορύφωμα ήταν το τρίο Di Meola / Mc Lauaghlin / De Lucia, γνωστοί και ως The Guitar Trio.

Ο ιταλικής καταγωγής κιθαρίστας από το Νιου Τζέρσεϊ περνούσε τον χρόνο του κάνοντας μαθήματα κλασσικής μουσικής και άκουγε όμως πολύ και την σάλσα, άλλωστε γι' αυτό και αργότερα έκανε και πολλούς πειραματισμούς πάνω στην παραδοσιακή μουσική της Βραζιλίας (στα αλμπουμ "Cielo e Terra" και "Soaring Through a Dream").

Ο Al di Meola εγινε πολύ γρήγορα περιζήτητος μουσικός και ετσι έγινε και μέλος του γκρουπ του Chick Corea.

Σήμερα, έπειτα από 21 άλμπουμ, 3 χρυσούς δίσκους, αμέτρητα βραβεία και πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια, θεωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες ένας από τους πιο διαπρεπείς βιρτουόζους της σύγχρονης μουσικής.

Ο Al Di Meola έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες, όπως τον Pavarotti, τον Paco De Lucia, τον Paul Simon, τον Stevie Wonder, τους Phil Collins, Santana, Frank Zappa, Steve Winwood...

Ακολουθεί πάντα την πορεία του, δημιουργώντας σύγχρονη μουσική η οποία αντέχει στον χρόνο και εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό κοινού, γιατί είναι γνωστό πως σε κάθε του εμφάνιση η μουσική του ενθουσιάζει τους πάντες και εξελίσσεται σε μουσική πανδαισία.

Όπως έγραψαν και μερικές πρόσφατες κριτικές, «Δεν είναι υπερβολικό να αποκαλούμε πλέον τον Di Meola τον Chick Corea της κιθάρας», «Έχει πετύχει κάτι που ελάχιστοι έχουν κατορθώσει στην καριέρα τους - έχει γίνει θρύλος, ένα ταλέντο με απεριόριστες δυνατότητες και αλάνθαστο γούστο».

Al Di Meola: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα φίλων της μουσικής, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 20:30.
Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο (Ομήρου 8 στο Σύνταγμα) Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Διοργάνωση: Intershow (www.intershow.eu)
Πληροφορίες: 2310-968909

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET