Τέλος για τους Ephel Duath

Ο ηγέτης της ιταλικής avant garde metal μπάντας ανακοίνωσε τη διάλυσή της

12/12/2014 @ 09:47
Ο Davide Tiso είναι ο ιδρυτής και συνθέτης των Ephel Duath, μιας Ιταλικής μπάντας που κινήθηκε στα όρια του avant garde metal αλλά και του hardcore punk και άλλων ειδών, για 15 χρόνια, χωρίς ωστόσο να συναντήσει την εμπορική επιτυχία.

Ο Tiso παρέμενε το μοναδικό σταθερό μέλος, καθώς η σύνθεση άλλαζε συνεχώς. Κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (συν δύο remix) με τον τελευταίο να είναι το "Hemmed By Light, Shaped By Darkness" το 2013.

Ο Ιταλός συνθέτης αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, πως η μουσική του με τους Ephel Duath δεν βρήκε ποτέ τη θέση της σε ένα μαζικό ακροατήριο, κάτι που τον απογοήτευσε.

«Ήταν ένα όμορφο τέρας, η συντροφιά μου, αλλά αποφάσισα να το σκοτώσω. Προς το τέλος και επειδή ήταν το παν για μένα, δεν ήθελα να μοιράζομαι κάτι που δεν μου έφερνε χαρά. Τα δώσαμε όλα, στηρίζουμε κάθε κυκλοφορία μας, αλλά δεν ξέρω τελικά αν άξιζε. Θέλω να εκφράζομαι μέσα από τα riffs μου και για να συνεχίσω να το κάνω οι Ephel Duath πρέπει να πεθάνουν. Θα έπρεπε να κάνω μια ευχαριστήρια λίστα, αλλά είναι η σειρά μου να είμαι αχάριστος».
  • SHARE
  • TWEET