Roy Harper: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

«Το ψυχολογικό και προσωπικό κόστος για τη γυναίκα μου και τον εαυτό μου ήταν τεράστια, το δε οικονομικό εξαιρετικά άδικο»

11/11/2015 @ 12:12
Το 2013, ο σημαντικός καλλιτέχνης της folk Roy Harper αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενός ενδεκάχρονου κοριτσιού την δεκαετία του '70, όπως και για σεξουαλική επίθεση εναντίον μίας δεκαεξάχρονης το 1980. Τώρα, όπως ο Guardian αναφέρει, όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, μετά από μία προηγούμενη απόφαση των ενόρκων υπέρ του Harper.

Ένας εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος, δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα: «Κρατάμε όλες τις υποθέσεις μας υπό συνεχή αναθεώρηση και στην περίπτωση αυτή, αποφασίστηκε ότι με βάση τη δύναμη των υπαρχόντων αποδεικτικών στοιχείων δεν υπάρχει πλέον μια ρεαλιστική προοπτική καταδίκης. Εμείς θα συναντηθούμε με την καταγγέλλουσα και την οικογένειά της για να εξηγήσουμε πλήρως την απόφασή μας».

Ο Harper έχει αναφερθεί ως επιρροή από πλήθος καλλιτεχνών, από τον Johnny Marr μέχρι τους Fleet Foxes και την Joanna Newsom (με την οποία έχει περιοδεύσει κιόλας). Τραγούδησε για το "Have Α Cigar" των Pink Floyd, από τον δίσκο "Wish You Were Here", και ήταν η πηγή έμπνευσης για το "Hats Off Τo (Roy) Harper" των Led Zeppelin από το "Led Zeppelin III". Έχει συνεργαστεί με τον Paul McCartney και την Kate Bush. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, ήταν το "Man Αnd Myth", που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2013.

  • SHARE
  • TWEET