Οι Inter Arma ζωντανά στην Αθήνα

Στις 27 Νοεμβρίου στο Death Disco - Μαζί τους οι Nekkar και Mogg

07/11/2014 @ 10:27
Η 3 Shades of Black περήφανα παρουσιάζει τους Inter Arma από το Richmond της Virginia ζωντανά στην Αθήνα, στο Death Disco, στις 27 Νοεμβρίου 2014.

«Silent enim leges inter arma» ή «Εις καιρό πολέμου ο νόμος κωφεύει».

Οι εκ του Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια Inter Arma αποτελούνται από τους Mike Paparo στα φωνητικά, Steven Russell και Trey Dalton στις κιθάρες, T.J. Childers στα Drums kai Joe Kerkes στο μπάσο με τους Russel, Dalton και Paparo να είναι επίσης ενεργά μέλη των black metalers Bastard Sapling.

Με δύο πλήρεις δίσκους στο δυναμικό τους, "Sundown" και "Sky Burial", και το μόλις κυκλοφορηθέν EP (αν και ξεπερνώντας τα 45 λεπτά δύσκολα το χαρακτηρίζει κανείς ως τέτοιο) "The Cavern", οι Inter Arma διατηρούν τέτοιο φάσμα στον ήχο τους που δύσκολα μπορεί κανείς να τους εντάξει σε ένα είδος. Από southern sludge σε black και death, από doom σε ambient και folk περάσματα.

«The flames will rise to great heights.
The flames will rise to dethrone the light.
I will be safe at sundown.
I will be safe at sundown.»

Το "Sundown", η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά ήρθε στον κόσμο το 2010. Η θεματική του αποκαλυπτική, με ματιά που βλέπει τον κόσμο έρημο και εχθρικό και η διακήρυξη του η ύψιστη αυτονομία μέσω των φυσικών στοιχείων. «I will always be the wolf. The free-thinker. The tormentor of the herd. I will never pray for anything. Not for life, not for death. Not for god, not for country. Not for peace, not for war. I will never pray». Η διακήρυξη του αρχαίου ανθρώπου όπως στέκεται ακίνητος σ’έναν κόσμο μοναχικό κι απέραντο.

«I have been to the end of the earth
I have been to the end of the waters
I have been to the end of the sky
I have been to the end of the mountains
The Earth's infinite wisdom has taught that our fate will not be sealed in God's blood»

To "Sky Burial" (2013) ήρθε από τη Relapse ως πιο ολοκληρωμένος δίσκος μιας και το "Sundown", ενώ ήταν εξαίσιο συνθετικά, έχανε σε επίπεδο παραγωγής. Και το "Sky Burial" είναι απλά συγκλονιστικό και μέσα στους καλύτερους δίσκους σ' αυτόν τον ήχο που έχουμε ακούσει. Η θεματική του στα ίδια πλαίσια, σταθερή η αποκαλυπτική αισθητική, όμως με μια ανεπαίσθητη αρχέγονη χροιά πνευματικότητας, επηρεασμένη απ' το ερημικό φυσικό τοπίο και τo βουδικό κενό (Śūnyatā). Ο δίσκος δανείζεται το όνομά του από την αρχαία θιβετανική πρακτική ταφής των νεκρών, τη λεγόμενη Ταφή στον Ουρανό (Tibetan: bya gtor, lit. 'bird-scattered'), όπου το σώμα αφήνεται σε βουνοκορφή να φαγωθεί από τα όρνια ή να αποσυντεθεί. Ήχος βαθύς και σκοτεινός που σε καθηλώνει, με ευρείες επιρροές και περάσματα και με το απόλυτο "Destroyer" να είναι ίσως η επιτομή του δίσκου. Το "Sky Burial" έλαβε μνημειώδεις κριτικές και ήταν στους 10 καλύτερους metal δίσκους του 2013 του RollingStone.

Και φθάνουμε στο 2014, ενάμισι μήνα πριν την εμφάνισή τους στο Death Disco, με το "The Cavern", μια ενιαία 45-λεπτη καταβύθιση σ' ένα δαιδαλώδες ηχητικό σπήλαιο, που αποδεικνύει περίτρανα την ιδιοφυΐα αυτής της μπάντας και το βέβαιο γεγονός ότι θα καθιερωθούν ως ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα στον ήχο τους. Με guests μεταξύ άλλων τα φωνητικά των Dorthia Cottrell (Windhand) και Shibby Poole (Yautja), το βιολί της Meg Mulhearn (Divine Circles) και τον Jon Liedtke (Shroud Of Despondency) σε synth και θέρεμιν και με περάσματα από black, σε sludge και prog, με ριφς από Sabbath και Mastodon και μια υψηλότατου επιπέδου παραγωγή, το "The Cavern" είναι ένα αριστούργημα και είναι βέβαιο πως θα καθιερωθεί στην ιστορία της doom/sludge σκηνής.

relapse.com/inter-arma
interarma.bandcamp.com
facebook.com/InterArma

Nekkar (GR)
Οι Nekkar υπάρχουν σαν σχήμα από το 2011. Το πρώτο δείγμα δουλειάς τους, ήταν το ομότιτλο 35λεπτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα τον Απρίλιο του '13, το οποίο και κινείται σε doom/ death μονοπάτια. Έκτοτε προωθούν το υλικό τους μέσω συναυλιών και δουλεύουν πάνω σε νέο.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τον δίσκο στη σελίδα: nekkar.bandcamp.com

Mogg (GR)
Mogg που η εκφορά του ονόματος βγαίνει ως βορβορώδης κραυγή και προκύπτει ενστικτωδώς μετά το ηχητικό βίωμα. Οι Mogg προέρχονται από τις τάξεις των Omega Monolith και των Automaton, με τους Νικόλα, Γιώργο από Automaton και Τάκη από ΟΜ στις κιθάρες, Αλεξ Ταμπακάκη (ΟΜ) στα τύμπανα και Δημήτρη Ζήση (Automaton) στα φωνητικά. H περιγραφή του ήχου τους: tormented rock from the underground και το αποτέλεσμα καταιγιστικό.

facebook.com/moggbandgr

Ticket info:
Προπώληση: 13 ευρώ στο Ticket House και στο Death Disco
Ταμείο: 15 ευρώ
Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET