Οι Barb Wire Dolls σε ελληνική περιοδεία τριών στάσεων

Οι Αμερικανοί θα εμφανιστούν σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

15/12/2015 @ 18:11
3P Lab proudly presents
Barb Wire Dolls (USA, GR) live in Greece
Special guests: Sun, Rain In Life

Πάτρα
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 | Memphis Rock Bar (Καραϊσκάκη 128, Πάτρα)
Έναρξη: 21:00 - Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ με μπύρα (δεν θα πραγματοποιηθεί προπώληση)

Αθήνα
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 | Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή)
Opening act: Narcosis - Πόρτες: 20:30 - Έναρξη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Περιορισμένη προπώληση: 8 ευρώ
Υπόλοιπη προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, noremorse.gr)
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210-3304133, metalera.gr)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210-3841550, rhythmrecords.gr)

Θεσσαλονίκη
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 | Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)
Opening act: T.B.A. - Έναρξη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 7 ευρώ
Ταμείο: 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
The Nephilim Metal Store (Πατρ. Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-242232)
Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-264880)
Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα)

Οι Barb Wire Dolls είναι η πιο ζωτικής σημασία νέα μπάντα στο γενικότερο κίνημα της pop μουσικής του σήμερα, αντιπροσωπεύοντας οτιδήποτε σχετικό με το punk rock. Έχοντας τις ρίζες της ιστορίας τους σε μία καλλιτεχνική κοινότητα της Κρήτης, η μπάντα πούλησε όλη της την περιουσία και έφυγε από την Ελλάδα που είχε μόλις ξεκινήσει να μαστίζεται από την οικονομική κρίση, το 2010, καταλήγοντας στο Los Angeles της California, με αφορμή την πρόσκληση του θρυλικού DJ του ραδιοφωνικού σταθμού KROQ, Rodney Bingenheimer. Λίγο μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, οι Barb Wire Dolls αμέσως ξεπούλησαν τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας τους στο Roxy Theatre του Hollywood, λίγο πριν ξεκινήσουν να... καταστρέφουν αυτιά και καρδιές σε 700 διαφορετικές σκηνές, κατά μήκος και πλάτων 22 χωρών. Το πολιτιστικό και μουσικό υπόβαθρο της μπάντας δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο, ενώ δύσκολα θα βρεις ζωντανή εμφάνιση που να ξεπερνάει σε ενέργεια τη δική τους.

Με μπροστάρισα την ιδιοφυή τραγουδίστρια και fashion icon Isis Queen, οι Barb Wire Dolls παντρεύουν με έξυπνο τρόπο πολλές υποκατηγορίες του punk, grunge και metal ήχου, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν ακόμη και reggae στοιχεία, παράγοντας τελικά ένα αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό, που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη σημερινή πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας που έχει τη βάση της στην αντιγραφή ή τον υπερχρωματισμό. Τα εκρηκτικά παιξίματα των οργάνων, φέρνουν στον ήχο της μπάντας φρεσκάδα, αισιοδοξία και αποπνέουν μία όμορφη επικινδυνότητα, με υπευθύνους αυτών τον πρώην επαγγελματία surfer και skateboarder Pyn Doll στη κιθάρα, τον Krash Doll στα ντραμς και την JJ στο μπάσο.

Η Washington Times έγραψε για αυτούς: «Αν είστε θυμωμένοι που χάσατε τους Sex Pistols και τους Black Flag, επειδή είσασταν μόνο ενός έτους ή -ακόμη χειρότερα- δεν είχατε καν γεννηθεί, εδώ έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία από τις καλύτερες μπάντες του σήμερα, σε αυτό το μουσικό στυλ. Από τη μουσική τους, μέχρι και το attitude, οι Barb Wire Dolls ενσαρκώνουν το πνεύμα της punk σκηνής των late '70s.»

Στα τέλη του 2012, η μπάντα «αποβιβάστηκε» στο studio του guru της ηχοληψίας και του ροκ θορύβου, παραγωγού των Nirvana, Steve Albini, στον οποίον και ανέθεσε την παραγωγή του ντεμπούτο LP "Slit", όπου πραγματοποιήθηκε μέσα σε δύο μόλις μέρες. Λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και φτάνοντας στο σημείο να συγκριθεί με δουλειές των Nirvana, Blondie και The Ramones, το "Slit" και το αναρριχώμενο στα chart, lead single "Revolution" προήγαγαν την μπάντα σε festival headliner status (ακολούθησαν εμφανίσεις σε festivals σε 12 διαφορετικές χώρες), ενώ αργότερα την τοποθέτησαν στα εξώφυλλα 13 διαφορετικών περιοδικών. Το "Slit" έγινε δεκτό ως «το καλύτερο punk άλμπουμ από την εποχή του "Bleach" των Nirvana», από το Music & Riot magazine, ενώ έλαβε και πολλές ακόμη διθυραμβικές κριτικές.

Μέσα στις πολυάριθμες συναυλιακές εμφανίσεις τους, οι Barb Wire Dolls έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των GBH, Mike Watt, Sham69, Discharge, Cockney Rejects, Murder Junkies, CJ Ramone, 999, Status Quo, Mushroomhead και Candlebox, ενώ έχουν περιοδεύσει ως main supports μαζί με τους Jello Biafra, NOFX, Descendents, Bouncing Souls και Steel Panther. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει πολλά 7" singles βινυλίου (ανάμεσα στα οποία και ένα με τους OFF!), ενώ πέντε βιβλία έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τους ίδιους και την ιστορία τους.

Μπροστάρηδες στην τέχνη, τη μόδα, το punk κίνημα, αλλά και τα female-fronted groups, οι Barb Wire Dolls δημιουργούν κάτι πραγματικά σημαντικό και αυθεντικό, γεμίζοντας συναυλιακούς χώρους σε όλον τον κόσμο και αφυπνώντας το κοινό με ένα νέο ηχητικό κύμα μοντέρνας rock 'n' roll μουσικής.

Τον Δεκέμβριο, θα βρίσκονται κοντά μας, σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά τη λήξη της -όπως πάντα- πολυήμερης αμερικάνικης περιοδείας τους. Οι Barb Wire Dolls αποτελούν μια συναυλιακή εμπειρία που δεν αξίζει να χάσετε.

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι '90s influenced grunge rockers Sun, Rain In Life.

Links:
Tour event page
Barb Wire Dolls: official | facebook
Sun, Rain In Life: official | facebook
3P Lab

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET