Ο μεγαλύτερος δίσκος όλων των εποχών που... δεν έγινε ποτέ!

Στο βιβλίο του περίφημου παραγωγού Glyn Johns αποκαλύπτεται η κίνηση του Bob Dylan να κάνει δίσκο με τους Beatles και τους Rolling Stones

10/11/2014 @ 07:39
Πολλοί υποστηρίζουν πως οι καλύτεροι δίσκοι της σύγχρονης μουσικής ιστορίας, γράφτηκαν στα ‘60s. Bob Dylan, Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, The Beach Boys, The Who.

Πιθανότατα το μόνο που έλλειψε ήταν ένα άλμπουμ με συνεργασία κάποιων από αυτών των σπουδαίων. Ένας τέτοιος «επικός» δίσκος έφτασε τελικά κοντά στην πραγματοποίησή του. Το νέο βιβλίο ενός εκ των κορυφαίων παραγωγών ("Abbey Road", "Beggars Banquet", "Quadrophenia" μερικά… παράσημά του), του Glyn Johns με τίτλο "Sound Man", αποκαλύπτει τη κρυφή ιστορία, πως ο Bob Dylan ήθελε να κάνει δίσκο με τους Beatles και τους Rolling Stones.

Χωρίς να γράφει τη χρονιά, αλλά με τα όσα λέει υπολογίζουμε το καλοκαίρι του 1969, ο Dylan έδινε συγχαρητήρια τον Johns για το δίσκο που μόλις είχε τελειώσει με τους Beatles ενώ του έλεγε καλά λόγια και για τη δουλειά του με τους Stones. Ο Johns ανταπάντησε πως όλοι έχουν επηρεαστεί από αυτόν και τότε ο Dylan έριξε τη… βόμβα. Την ιδέα να κάνει έναν δίσκο μαζί τους!

«Με ρώτησε αν μπορώ να μάθω εάν και οι άλλοι ενδιαφέρονται. Μου πήρε το μυαλό. Οι τρεις σημαντικότερες μουσικές επιρροές της μουσικής σε έναν δίσκο;» γράφει ο παραγωγός. Οι επαφές ξεκίνησαν άμεσα και ο Keith Richards με τον George Ηarrison εξαρχής το θεώρησαν φανταστικό!

Ringo Starr, Charlie Watts και Bill Wyman έλεγαν ναι, εάν όλοι οι άλλοι συμφωνούσαν. Ο Lennon δεν είπε ποτέ όχι, αλλά δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ. «Paul McCartney και Mick Jagger είπαν όχι. Ηταν απόλυτοι» θυμάται ο Johns για να καταλήξει: «Ο Paul και ο Mick πιθανότατα είχαν δίκιο αλλά θα έδινα τα πάντα για να προχωρούσα».
  • SHARE
  • TWEET