Ο Tony Iommi εξομολογείται τις πιο δύσκολες στιγμές που έζησε εξαιτίας του καρκίνου

23/05/2013 @ 11:03
Η υγεία του Tony Iommi των Black Sabbath καλυτερεύει μέρα με τη μέρα, όμως ο μεγάλος κιθαρίστας παραδέχεται πως υπήρξαν κάποιες περίοδοι αμφιβολίας, όταν ξεκινούσε τη θεραπεία κατά του λεμφώματος.

Μιλώντας στο Guitar World, αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο του ήταν αρχικά να αντιμετωπίσει τη διάγνωση. «Όταν άκουσα τον γιατρό να το λέει, ολόκληρος ο κόσμος μου άλλαξε.» Αλλά αντί να το βάλει κάτω, ξεκίνησε τη θεραπεία ενάντια στον καρκίνο αμέσως, ώστε να παλέψει για τη ζωή του.

Ο Iommi μίλησε και για την ίδια τη θεραπεία: «Ήταν ένα δυνατό χτύπημα, με ταρακούνησε. Προχωρούσα στα στάδιά της και αναρωτιόμουν Μπορώ να το κάνω; Και μετά έλεγα Φυσικά και μπορώ, δεν θέλω να πεθάνω. Θα συνεχίσω και θα κάνω αυτό που πρέπει

Με τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, ο Iommi ρίχτηκε και πάλι στη δουλειά. Όπως δήλωσε, τα υπόλοιπα μέλη των Black Sabbath πίστευαν πως θα μείνει εκτός δράσης για καιρό, όμως εκείνος, μόλις του δόθηκε το πράσινο φως από το γιατρό επέστρεψε στις κιθάρες και τη μουσική του.

Ο μπασίστας Geezer Butler, που ήταν στους Heaven and Hell μαζί με τον Iommi όταν ο Ronnie James Dio αρρώστηκε και πέθανε από καρκίνο, δήλωσε πως, ακόμη και αν είχε πάντα στο μυαλό του τη μοίρα του Dio, πιστεύει πως η δουλειά και η δημιουργία βοήθησαν τον Iommi να ξεπεράσει το πρόβλημα. Τόνισε δε, πως προσάρμοσαν το πρόγραμμα των ηχογραφήσεων ώστε να μπορεί να επιστρέφει για τη θεραπεία του, μία κίνηση που δεν τους επηρέασε καθόλου.
  • SHARE
  • TWEET