Ο Βruce Dickinson διηγείται την ιστορία πίσω από το "Empire Of The Clouds"

O frontman των Iron Maiden αποκαλύπτει σε ποιόν αφιερώνει το 18λεπτο έπος ενώ το παίζει στο πιάνο

07/09/2015 @ 11:21
Το video που βλέπετε από εδώ τραβήχτηκε πριν στις 26/8 στο πλαίσιο ακρόασης του "The Book Of Souls" στα Guillaume Tell Studios στο Παρίσι.

Ο Dickinson παίζει μέρη του τραγουδιού στο πιάνο και αστειεύεται με τους παρευβρισκόμενους. Σε μια στιγμή λέει πως το τραγούδι το έγραψε -και- στη μνήμη του καλού του φίλου Jon Lord των Deep Purple, ο οποίος νικήθηκε πριν τρία χρόνια από τον καρκίνο.

Όσο για το "Empire Of The Clouds" δηλώνει στο Noisey: «Κέρδισα σε μια κλήρωση ένα πιάνο. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Καθόμουν σπίτι, και χαζολογούσα, παίζοντας με το ένα δάχτυλο. Δεν είμαι τέλειος, αλλά δεν χρειάζεται. Απλά πρέπει να ξέρεις πως θα παιχθεί τέλεια. Επαιξα πιάνο και στο στούντιο, στην ηχογράφηση, και εκεί βέβαια τα λάθη σβήνονται!  Προσπαθώ να γίνω καλύτερος».

Σε ερώτηση αν θα παιχθεί το τραγούδι ποτέ ζωντανά, ο Bruce ήταν μάλλον κατηγορηματικός. «Οχι, όχι, όχι... Δεν νομίζω ή πιο σωστά είμαι βέβαιος πως δεν θα συμβεί. Χρειάζεσαι έγχορδα, τσέλο, τρομπέτες. Σε ένα show σαν το δικό μας, βέβαια, σαν τραγούδι θα κυριαρχούσε».

Ο Adrian Smith θυμάματι πως ο Bruce κλεινόταν στο ηχομονωμένο δωμάτιο και έγραφε συνεχώς. «Κάθε νότα στο τραγούδι είναι δική του. Το παίξαμε όλο στο πιάνο, και εμείς ακολουθούσαμε, με τον Bruce και τον παραγωγό μας, Κevin Shirley, να δίνουν συνεχώς κατευθύνσεις».

Ο Steve Harris μιλώντας στο Kerrang! για το συγεκριμένο τραγούδι το χαρακτήρισε αριστούργημα. «Μπορώ να πω κάτι τέτοιο, αφού δεν είναι δικό μου! Ακούγεται σαν Maiden αλλά διαφέρει τόσο από οτιδήποτε έχουμε κάνει».

Διαβάστε από εδώ την κριτική μας για το Book Of Souls και τη γνώμη του Χρήστου Καραδημήτρη για το magnum opus της θρυλικής μπάντας.
  • SHARE
  • TWEET