Ο Brant Bjork τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Ο ζωντανός θρύλος του stoner rock επιστρέφει στη χώρα μας

01/09/2014 @ 15:50
Η Evacuate prods και το Αn club υπερήφανα παρουσιάζoυν τον ζωντανό θρύλο του stoner rock, Brant Bjork (x-Kυuss, x-Fu-Manchu) μαζί με τους αδελφούς του (Low Desert Punk Band) όπου για άλλη μια φορά θα μας ταξιδέψει στον δικό του ερημικό και groovy κόσμο την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο Αn club!

Προπώληση εισιτηρίων 17 ευρώ (Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου) στα:
o The Lab t-shirts Athens (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια) facebook.com/labrecords
o Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) rhythmrecords.gr
Ταμείο: 22 ευρώ

Μαζί του, οι δικοί μας Semen Of The Sun, (οι οποίοι είχαν ανοίξει τη συναυλία του Βjork το 2008), πρόκειται για ένα το αθηναϊκό τρίο, δοσμένο με πάθος στον ήχο του Alternative, Grunge...

Brant Bjork
Ο guru της ερήμου, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των '90s, τόσο σε συνθετικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο, απολαμβάνει της αναγνώρισης και του σεβασμού χωρίς να έχει διλήμματα του τύπου «κιθαρίστας ή ντράμερ».

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία, ως drummer σε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της τελευταίας 20ετίας ...των θρύλων Kyuss. Στην συνέχεια αποφάσισε να αφήσει τη μπάντα, ώσπου στην πορεία «συνάντησε» τους Fu Manchu και αργότερα τους Che.

Ακολουθώντας πάντα τον δρόμο της καρδιάς του, ο Brant Bjork κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τον τίτλο "Jalamanta" (1999) δείχνοντας σε όλους ότι η μουσική του δεν είχε όρια και δεν μπορούσε εύκολα να κλειστεί σε καλούπια. Με ένα jam feelin' να αιωρείται σε κάθε δίσκο του, κατάφερε να δημιουργήσει μουσική που μιλάει απευθείας στην ψυχή του ακροατή. Η έκφραση συναισθημάτων είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε εξόρμηση του Brant Bjork. Τα "Brant Bjork And The Operators", "Keep Your Cool", "Somera Sol" ή το "Punk Rock Guilt" είναι δίσκοι γεμάτοι με μουσική που δεν ακολουθεί τις προσταγές της εκάστοτε μόδας και που σαν μοναδικό σκοπό έχει το groove.

Ο Brant Bjork μαζί με την μπάντα του Low Desert Punk Band χτυπούν τους δρόμους για μια έντονη ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ταρακουνήσει για τα καλα!

Οι ημερομηνίες ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου στη Βιέννη, με τελευταία στάση την Αθήνα!

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι Brant Bjork υπέγραψε με την Napalm Records και αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα νέο άλμπουμ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Στην περιοδεία του αυτή ο Brant Bjork θα μας παρουσιάσει τραγούδια του από το επερχόμενο δίσκο αλλά και μερικά «Low Desert Punk» classics.

Γνωστός για το έργο του ως ιδρυτικό μέλος των Kyuss και πιο πρόσφατα για το έργο του με τον John Garcia σε Vista Chino, ο Brant Bjork είχε αρκετά γεμάτη καριέρα ως ιδρυτής των δισκογραφικών εταιρειών (El Camino και Duna Records). Εκτός από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί πως έχει λειτουργήσει επίσης ως παγκοσμίου φήμης παραγωγός και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταπληκτικούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου τους Lab (που χαρακτηρίζουν τα πρώην μέλη Bl'ast), Fatso Τζέτσον, Fu Manchu και της εκ νέου συνένωσης με τον Nick Oliveri στους Mondo Generator.

Η επίσκεψη του Brant Bjork στη χώρα μας σίγουρα αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη μας ότι για άλλη μια φορά ο κύριος Bjork θα έχει στις αποσκευές του τον εντέκατο κατά σειρά προσωπικό του άλμπουμ και μια μπάντα η οποία μπορεί να rock-άρει όπως λίγοι συνάδελφοι τους επί σκηνής!

And as Aussie rag put it, «The closest thing we'll get to seeing the Hendrix Experience».

Brant Bjork and The Low Desert Punk Band - European Tour:

Brant Bjork @ Athens 201402.10.: Vienna, Austria @ Arena
03.10.: Milan, Italy @ Bloom
04.10.: Pratteln, Switzerland @ Z7 (Up in Smoke Festival)
06.10.: Stuttgart, Germany @ Universum
07.10.: Paris, France @ Glazart
08.10.: Amsterdam, Holland @ Melkweg
10.10: Cologne, Germany @ Underground
11.10.: Berlin, Germany @ C-Club
12.10.: Antwerp, Belgium @ Trix (Desertfest)
13.10.: Hamburg, Germany @ Logo
15.10.: Copenhagen, Denmark @ Loppen
16.10.: Stockholm, Sweden @ Debaser Strand
17.10.: Oslo, Norway @ John Dee
19.10.: Leeds, United Kingdom @ Belgrave
20.10.: Bristol, United Kingdom @ Exchange
21.10.: Southampton, United Kingdom @ Joiners
22.10.: London, United Kingdom @ Garage
24.10.: Athens, Greece @ An Club

For More Info Visit:
brantbjork.com
napalmrecords.com
facebook.com/napalmrecords

Semen Of The Sun
Οι είναι μία τριμελής rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, η οποία συνδυάζει Alternative, Grunge, και Post-Punk ήχους.
Το 2008, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο "Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine" (The Lab / Spinalonga Records), το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές από τον μουσικό Τύπο.

Μεταξύ 2008-2010 εμφανίστηκαν ζωντανά με πολλές σημαντικές ελληνικές μπάντες όπως οι Deus ex Machina, Planet of Zeus, Rocking Bones κ.ά.,αλλά και ως support group σε συναυλίες ξένων συγκροτημάτων όπως οι Brant Bjork and The Bros (Ex Kyuss), Warrior Soul, Iron Butterfly.

Τον χειμώνα του 2011 και με την αποχώρηση του Γιάννη Παπαχρήστου (τύμπανα) από την μπάντα, οι Semen Of The Sun ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους για σχεδόν δύο χρόνια και ενώ μόλις είχαν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο τους άλμπουμ.

Το 2012, βρίσκει τη μπάντα ξανά μαζί, με την προσθήκη του Γιώργου Νικολόπουλου (Yellow Devil Sauce) στα τύμπανα και προχωρούν στην κυκλοφορία του διαδόχου του "Radio Adult", με τίτλο "The Walk". Την ίδια χρονιά ανοίγουν τις συναυλίες των The Raveonettes και Therapy? σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και παρουσιάζουν το πρώτο επίσημο video clip τους για το κομμάτι "Roses".

Πρόσφατα μοιράστηκαν την σκηνή μαζί με τους Σουηδούς Truckfighters και ολοκλήρωσαν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο "Those Pills".

To "Those Pills" ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στα New Fab Liquid Studios (Αθήνα) από τον Μιχάλη Τσομπάνογλου.

Semen Of The Sun:
Μάριος - Φωνή/κιθάρα
Jimmy - Μπάσο
Γιώργος - Tύμπανα

Discography:
"Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine" (2008)
"The Walk" (2012)
"Those Pills" (2014)

semenofthesun.bandcamp.com

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET