O Bob Dylan διασκευάζει Frank Sinatra

«Ξεθάβουμε τραγούδια και τα βγάζουμε στο φως ξανά» λέει ο τεράστιος καλλιτέχνης - Ο νέος δίσκος του "Shadows In The Night" θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου

09/12/2014 @ 20:26
Τον περασμένο Μάιο είχαμε πάρει μια πρώτη γεύση με την διασκευή της επιτυχίας του Frank Sinatra από το 1945, το "Full Moon and Empty Arms".

Πλέον, ο 36ος δίσκος του Bob Dylan είναι γεγονός. Το "Shadows In The Night" κυκλοφορεί στις 3/2/2015 και θα περιέχει 10 τραγούδια που έγιναν διάσημα από τον Frank Sinatra. Ο Dylan είχε πει πως πάντα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν αισθανόταν έτοιμος, σχεδόν… φοβόταν, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο!

Παραγωγός είναι ο Dylan με το ψευδώνυμο Jack Frost (έχει μπερδέψει πολλούς, αν και το χρησιμοποιεί χρόνια) και είχε να πει πολλά: «Ξέραμε απ' έξω και ανακατωτά αυτά τα τραγούδια. Τα ηχογραφήσαμε κυριολεκτικά live. Μία, άντε δύο, εκτελέσεις. Χωρίς overdubbing, χωρίς ακουστικά, χωρίς ξεχωριστό tracking, ενώ το μεγαλύτερο μέρος, το μιξάραμε όπως ήταν».

Ο 73χρονος Αμερικανός δεν θεωρεί πως διασκευάζει αυτά τα κομμάτια, αλλά ότι τα ξεθάβει και τα βγάζει να δουν ξανά το φως της ημέρας. Στα αγγλικά, διαβάζεται πιο σωστά: «Ι don't see myself as covering these songs in any way. They've been covered enough. Buried, as a matter a fact».

Ο πρόεδρος της Columbia, Rob Stringer, τονίζει πως χωρίς καν να χρησιμοποιήσει, όπως σχεδόν όλοι σε τέτοιες μπαλάντες, έγχορδα, πνευστά και δεύτερα φωνητικά, ο Dylan δίνει νέα πνοή στα τραγούδια, έναν λόγο ύπαρξης στην εποχή μας, με τον δικό του τρόπο του.

Το track listing:
1. "I'm a Fool to Want You"
2. "The Night We Called It a Day"
3. "Stay With Me"
4. "Autumn Leaves"
5. "Why Try to Change Me Now"
6. "Some Enchanted Evening"
7. "Full Moon and Empty Warms"
8. "Where Are You?
9. "What'll I Do"
10. "That Lucky Old Sun"

dylan_shadows
  • SHARE
  • TWEET