Ντοκιμαντέρ για το heavy metal στην Κούβα με τη βοήθεια του Dave Lombardo και σκηνοθέτη-κατόχου Όσκαρ

Πολλά υποσχόμενο το ντοκιμαντέρ για την καταπιεσμένη metal σκηνή στην Αβάνα

02/12/2013 @ 10:59
Η Κούβα είναι μια απομονωμένη χώρα, γνωστότερη για τα πούρα της και για τον Fidel Castro... Έχει όμως και μια heavy metal σκηνή που προσπαθεί να αναδειχθεί και την οποία θα μας παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ που βρίσκεται στα σκαριά.

Από κάθε γωνιά της Κούβας, συρρέουν άτομα στην Αβάνα φορώντας μπλούζες των Metallica, διψασμένα να ακούσουν τις ντόπιες μπάντες. Πρωτοπόροι ανάμεσά τους είναι οι Zeus, η παλιότερη heavy metal μπάντα της χώρας. Παίζουν στην Αβάνα από την δεκαετία του '80, όταν η αμερικανοφερμένη αυτή μουσική απαγορευόταν από το καθεστώς του Castro. Οι μακρυμάλληδες rockers -αποκαλούμενοι «φρικιά»- κατέληγαν στη φυλακή και οι συναυλίες διαλύονταν από την αστυνομία.

Τριάντα χρόνια αργότερα, το κράτος ανέχεται τη rock μουσική, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Το παράρτημα της κυβέρνησης που ονομάζεται «Πρακτορείο της Rock» ελέγχει τα πάντα... Κάθε συναυλία και κάθε δίσκος πρέπει να πάρει την έγκρισή του.

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης Nicholas Brennan πέρασε τα περασμένα τέσσερα χρόνια καταγράφοντας την ιστορία των Zeus και ολόκληρης της τοπικής σκηνής, για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ "Hard Rock Havana".

Executive producer του εγχειρήματος θα είναι ο κάτοχος Oscar δημιουργός ντοκιμαντέρ Alex Gibney, ενώ ο Dave Lombardo, κουβανέζικης καταγωγής, θα έχει ρόλο μουσικού συμβούλου.

Δείτε το trailer του "Hard Rock Havana" εδώ.
  • SHARE
  • TWEET