Συντάκτρια του Spin: «Ο Miles Kane των Last Shadow Puppets μου την έπεσε!»

Διαβάστε την αντίδραση του Kane στα περί λεκτικής παρενόχλησης

09/03/2016 @ 12:22

Οι The Last Shadow Puppets ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον δεύτερο δίσκο της καριέρας τους, "Everything You've Come To Expect", αλλά δυστυχώς ο Miles Kane δεν φαίνεται να γνωρίζει τους κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Μία συντάκτρια του SPIN, η Rachel Brodsky ανήρτησε κείμενο στο οποίο εγκαλεί στην τάξη τον μουσικό για την ανάρμοστη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους.

Παρασυρόμενος μάλλον και ο ίδιος από την '70s αλήτικη περσόνα που έχει ενδυθεί καλλιτεχνικά, ο Kane αρχικά έκανε κάποια άβολα σχόλια για βούτυρο! Μετά, για τον καβάλο του co-frontman του ντουέτου, Alex Turner, και κάπως έτσι η συνέντευξη κατέληξε σε πρόσκληση της συντάκτριας να βρεθούν μαζί σε κάποιο από τα δωμάτια του ξενοδοχείου που βρίσκονταν. Τελικά, «ένα όχι και τόσο συναινετικό φιλί στο μάγουλο» από τον Kane σήμανε και τη λήξη της συνάντησης των δύο, παγιώνοντας την αίσθηση που είχε η Brodsky από την αρχή της όλης διάδρασης.

Η ίδια η Brodsky αναγνωρίζει ότι η μπάντα ήταν στο τέλος της μιας κουραστικής μέρας γεμάτης με συνεντεύξεις Τύπου, αλλά αναρωτιέται πόσα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να ανεχθεί για να ένα ρεπορτάζ. Γράφει:

«Καθώς απομακρύνομαι, προσπαθώ να καταστείλω την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση μου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά εκεί πίσω. Είναι φυσιολογικό να προσκληθώ στο δωμάτιο ενός άνδρα μουσικού - ακόμη και ως αστείο; Ή ένα φιλί στο μάγουλο, ή τα επανειλημμένα high-five και οι επίμονες, εξεταστικές ματιές; Ακόμα κι αν αυτός είναι εντελώς ακίνδυνος (και είμαι σίγουρη ότι είναι), είναι όλο αυτό κάτι που θα έπρεπε να το αφήσω να περάσει για χάρη της δουλειάς μου;»

Συνδέει, δε, το γεγονός με το «χάσμα επαγγελματισμού» μεταξύ των συντακτών και των καλλιτεχνών, σημειώνοντας ότι συχνά οι γυναίκες είναι ευάλωτες στην διαχείριση άβολων καταστάσεων στις οποίες εμπλέκεται η δουλειά τους.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τους Last Shadow Puppets», γράφει. «Αυτό έχει να κάνει με την τρέχουσα κουλτούρα της ανισορροπίας, είτε πρόκειται για συντάκτες σε σχέση με διάσημους μουσικούς, γυναίκες σε σχέση με άνδρες ή γυναίκες σε σχέση με τις συμβιβαστικές προσδοκίες της κοινωνίας.»

Ο Kane, αφού αργότερα ενημερώθηκε ότι οι βλέψεις του έκαναν την Brodsky να αισθανθεί άβολα (τι περίεργο!), επικοινώνησε με την συντάκτρια για να απολογηθεί, γράφοντας:

«Αγαπητή Rachel,

Μου άρεσε πολύ η συζήτηση που είχαμε για τον νέο δίσκο. Λυπάμαι απλά πολύ που οι ανόητες παρατηρήσεις που έκανα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μας σε προσέβαλαν. Αναγνωρίζω γιατί το 'διαρκές' χιούμορ μου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρεξηγήθηκε και είμαι τρομοκρατημένος ότι σας έκανε να νιώσετε άβολα. Παρακαλώ δεχθείτε την ειλικρινή μου συγγνώμη.

Miles.»

Η Brodsky καταλήγει στο κείμενό της, ότι ενώ εκτιμά την κίνηση του Kane, δεν την κάνει να αισθανθεί καλύτερα για ό,τι έγινε. Δεν εξαλείφει το μοτίβο οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα στους χώρους εργασίας τους και –ναι- ακόμα κι όταν η εργασία τους έχει να κάνει με rock star σε λόμπυ ξενοδοχείων.

«Αντί για συγγνώμες, θα ήθελα να δω λίγη περισσότερη πρόληψη τέτοιων καταστάσεων και πολύ περισσότερο επαγγελματισμό απέναντι στις γυναίκες που εργάζονται στην μουσική βιομηχανία.»

Τουλάχιστον το ότι η κα. Brodsky δεν μάσησε τα λόγια της είναι ένα πρώτο βήμα...

  • SHARE
  • TWEET