Και στη Θεσσαλονίκη οι Witchcraft τον Σεπτέμβριο

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, στο Eightball Club

19/06/2013 @ 17:02
Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έρχονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα οι σπουδαίοι Σουηδοί rockers Witchcraft. Το συγκρότημα που ίδρυσε ο mastermind Magnus Pelander, είχε καταφέρει με τους τρείς πρώτους δίσκους του, να δημιουργήσει έναν σκληρό πυρήνα οπαδών. Η περσινή τους δουλειά όμως, με τίτλο "Legend", δημιούργησε παραλήρημα ενθουσιασμού σε ολόκληρο το κοινό που ακούει από κλασικό rock, μέχρι κλασικό metal, ψυχεδελικό rock και doom metal. Δεν είναι τυχαίο που σημαντικότατοι καλλιτέχνες όπως ο τραγουδιστής των Down και πρώην των Pantera, Phil Anselmo δήλωσε τα εξής:

«Οι Witchcraft και ο αδερφός Magnus, κάνουν μία πολύ όμορφη αναδρομή στον ήχο των '60 - '70's για περίπου μία δεκαετία τώρα και υποστηρίζω τον ενθουσιασμό τους 100%. Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες που πραγματικά να δημιουργούν κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μέσα από κάτι ΠΑΛΙΟ, με τον τρόπο που το κάνουν αυτοί οι μουσικοί».

Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η μαγεία της μουσικής των Witchcraft. Σε μία εποχή, που συλλήβδην το ρετρό χαρακτηρίζεται ως νέα μόδα, οι Σουηδοί καταφέρνουν να παίρνουν τον ήχο των Pentagram, των Black Sabbath, των Thin Lizzy, των Candlemass και των Uriah Heep, με φωνητικά πολύ κοντά σ' αυτά του Ozzy Osbourne και να δημιουργούν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που παρότι στηρίζεται σε μουσική περασμένων δεκαετιών, ακούγεται, πολύ φρέσκο και μοντέρνο, χωρίς να χάνει τα vintage στοιχεία του.

Οι μαγευτικές μελωδίες και το groove στο οποίο χτίζουν τις συνθέσεις τους, σε συνδυασμό με την ψυχεδέλεια που βγάζουν, κατάφεραν να φτάσουν τους Witchcraft ένα μόλις βήμα πριν από την κατάκτηση των φετινών Σουηδικών βραβείων Grammy. Συνεχίζοντας όμως αυτόν το δρόμο, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου η κατάκτησή τους, καθώς η δημοτικότητά τους κιόλας, αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, βγάζοντάς τους από τα στενά όρια του underground. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε και η παραγωγή του δίσκου από έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους μηχανικούς ήχου της σύγχρονης εποχής, του Jens Borgen (Opeth, Kreator, Amon Amarth, Paradise Lost), η υπογραφή τους σε μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες, την Nuclear Blast, αλλά και ο ερχομός τριών καινούργιων μελών που έδωσαν φρέσκο αέρα στους Witchcraft.

Το συγκρότημα είναι σαφές ότι γουστάρει τρομερά αυτό που κάνει και βγαίνει προς τα έξω όχι μόνο με τη μουσική τους, αλλά και με τους στίχους του πρώτου single του "Legend", του "It's Not Because Of You", που λένε: "It's Not Because Of You, I 'm Still In Love With What I Do..."

Τις δύο συναυλίες θα ανοίξουν ορισμένα από τα πλέον ανερχόμενα Ελληνικά σχήματα, οι Mahakala, οι occult metallers που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το ντεμπούτο τους, "Devil's Music" (Θα εμφανιστούν τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα), οι Drunk Motherfuckers (θα εμφανιστούν στην Θεσσαλονίκη), οι heavy rock / doomsters Speedblow (θα εμφανιστούν στην Αθήνα) και οι Six For Nine, το νέο σχήμα στο οποίο τα φωνητικά έχει αναλάβει ο ντράμερ των Septicflesh Fotis Benardo, στην παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 - Θεσσαλονίκη - Eightball
Support Acts: Mahakala, Drunk Motherfuckers

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 - Αθήνα - Κύτταρο Live
Support Acts: Mahakala, Speedblow, Six For Nine

Ώρα έναρξης: 20:30 (στην Θεσσαλονίκη) & 20:00 (στην Αθήνα)
Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Αθήνα: Ticket House, Public, Metal Era, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
Θεσσαλονίκη: Musicland - Ticket House, Public
On-line: www.ticketpro.gr, www.viva.gr και www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET