Δελτίο Τύπου: Οι All Them Witches και οι Asteroid μαζί στην Αθήνα

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205

07/12/2015 @ 12:56
Smoke The Fuzz does it again, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα των τελευταίων χρόνων, το φαινόμενο All Them Witches, σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα live του 2016, μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Asteroid, στην παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους και στο παγκόσμια αποκλειστικό πρώτο τους live, μετά τη δυναμική (και με νέο άλμπουμ) επιστροφή τους!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 @ Gagarin 205 Live Music Space

Είσοδος:
Early-bird tickets: 18 ευρώ (SOLD OUT!)
Προπώληση: 20 ευρώ
Ταμείο: 23 ευρώ

Σημεία διάθεσης:
Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210-3841550

Off Τhe Record
Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς
τηλ. 210-4190230

Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210-8259883

Gorilla 11
Θησέως 7, Μαρούσι
τηλ. 210-8069800

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 210-3304133

και μέσω viva.gr:
- Online στο viva.gr
- Τηλεφωνικά στο 11876
- Σε φυσικά σημεία: καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores,Media Markt.

fb event link

Γρήγορα ανερχόμενοι και με τέσσερις φανταστικούς δίσκους μέσα σε τρία χρόνια, οι All Them Witches ανάγκασαν την παγκόσμια stoner / psychedelic κοινότητα να στρέψει πάνω τους την προσοχή της, αποσπώντας αποθεωτικές κριτικές από Boston Globe, Revolver Magazine κ.ά. Και πώς να μην... «κρεμόμαστε» από τις χορδές του φαινομένου All Them Witches όταν σε μία μπάντα συνυπάρχουν η Floyd-ική ψυχεδέλεια, το κλασικό αμερικάνικο rock και η θορυβώδης βρώμα του Tennessee; Φροντίζοντας να μην μοιάζει ποτέ η μία συναυλία με την επόμενη, μπολιάζοντας το ήδη εξαιρετικό υλικό τους με on stage πειραματικές πινελιές και αυτοσχεδιασμούς, υπόσχονται “sweaty beats and dope riffs” και ένα σόου που θα μείνει αξέχαστο στο ελληνικό κοινό.

Η μέχρι τώρα πορεία των All Them Witches αποτελεί ένα θαυμάσιο μουσικό ταξίδι. Επιδεικνύοντας στόφα μεγάλης και επαγγελματικής μπάντας ήδη από τα ηλεκτρισμένα νότια blues του "Our Mother Electricity", προχώρησαν στην πολύ ξεχωριστή stoner προσέγγιση του "Lightning At The Door" και ύστερα χάζεψαν τον κόσμο με την συγκλονιστική, μελωδική και ονειρικά Floyd-ική ψυχεδέλεια του "A Sweet Release" (με ολίγη από post-rock για παραπάνω εγκεφαλικά) στέλνοντας τους πάντες αδιάβαστους σχετικά με την όποια πορεία προβλέπαμε πως θα είχαν. Φτάνοντας στον φετινό Οκτώβριο, τους βρίσκουμε να παράγουν ακόμα ένα κόσμημα της σκηνής, το "Dying Surfer Meets His Maker" στο οποίο πέρα από τα προαναφερθέντα στοιχεία, βρίσκουμε post-punk ανησυχίες, indie rock πινελιές και ένα σωρό μαγικές στιγμές που απογειώνουν την ταυτότητα της μπάντας. Όλο αυτό το ξεχωριστό κράμα όμως δε θα σήμαινε τίποτα αν πάνω από όλα αυτά τα στοιχεία δεν εξυψωνόταν το ειλικρινά συναισθηματικό πνεύμα του σκοπού της μουσικής των All Them Witches, που τους καθοδηγεί από τις πρώτες κιόλας νότες της καριέρας τους. Μια μπάντα με όραμα, που έρχεται στη χώρα μας στην καλύτερη φάση της καριέρας της είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

allthemwitches.org
facebook.com/allthemwitches
soundcloud.com/allthemwitchesband
allthemwitches.bandcamp.com

Ταυτόχρονα όμως, θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε και τους υπέροχους Asteroid, στο παγκόσμια αποκλειστικό πρώτο τους live μετά την δυναμική (και με νέο album) επιστροφή τους, ύστερα από το hiatus του 2012! Μπορεί οι Asteroid τον τελευταίο καιρό να είχαν μείνει κρυμμένοι στις σκιές, αλλά η μουσική τους μόνο για να μένει κρυμμένη δεν είναι, όπως μας αποδεικνύουν τα δύο αγαπημένα full length και οι υπόλοιπες κυκλοφορίες τους. Από το «μαγεμένο» Örebro (πατρίδα των Witchcraft, Truckfighters) μας φέρνουν ένα αμάλγαμα ταξιδιάρικων blues και vintage rock, με τα απαραίτητα fuzz ξεσπάσματα να περιδιαβαίνουν στα κύματα του ήχου τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό των στοιχείων που ανέδειξε η σουηδική σκηνή και αποτελώντας από τα μέσα των '00s πηγή έμπνευσης για πολλές μπάντες που ασχολήθηκαν με αυτό τον ήχο.

Όντας από τους πρώτους της μουσικής γενιάς των '00s που άκουσαν το κάλεσμα των Black Sabbath για «πάντρεμα» των blues με την λατρεία των heavy riff, ήδη από τα demo είχαν φτιάξει τον προσωπικό τους ήχο τον οποίο θα γνωρίζαμε στο ομότιτλο ντεμπούτο του 2007, το οποίο περιελάμβανε hitάρες όπως το "Silver Leaf" και το "Doctor Smoke", ενώ πανέμορφα ακουστικά περάσματα και μερακλίδικα blues solo καταδείκνυαν ότι εδώ έχουμε μια μπάντα που «μαγειρεύει» κάτι ξεχωριστό. Και αν στο ντεμπούτο γνωρίσαμε τον ήχο των Asteroid, τότε στο "II" του 2010 σίγουρα τον ερωτευτήκαμε! Ένας must δίσκος για όποιον ακολουθεί αυτή τη σκηνή και σίγουρα η αγαπημένη στιγμή τόσο της μπάντας όσων και τον οπαδών, και πώς θα μπορούσε να μην είναι όταν μέσα του συνυπάρχουν από jazz ρυθμοί, μέχρι στιγμές «χίπικου» rock και ο αναγνωρίσιμος (και ποιοτικότατος) συγκερασμός blues και fuzz rock που μας έδωσε κομματάρες όπως τα "Disappear", "Towers", "Time", "Lady" κ.ά. Πλέον, δουλεύουν πάνω στο τρίτο full length τους, αφήνοντας να πλανώνται στην ατμόσφαιρα υποψίες ότι ίσως είμαστε αρκετά τυχεροί να ακούσουμε κάποιες πρωτάκουστες νότες στο live της Αθήνας..! Ποιός ξέρει; Σε ένα τέτοιο σόου πολλά μπορούν να συμβούν... Το γεγονός που δεν επιδέχεται εικασιών, πάντως, είναι το ότι με ανανεωμένο πλέον το κέφι τους για live show και με μια δεκαετία εμπειρίας στην πλάτη, οι Asteroid έρχονται να μας δείξουν έμπρακτα τι σημαίνει «Long live love, fuzz and hard rock...and all that is good!».

asteroid.se
facebook.com/Asteroidband

Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτές τις δύο μπάντες να βρίσκονται στην ίδια σκηνή, μας περιμένει μια πολύ ξεχωριστή νύχτα...

Opening act και extra φυσικά σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.. Μείνετε συντονισμένοι... and keep Smoking the Fuzz..!

smokethefuzz.com
smokethefuzz.gr
facebook.com/SmokeTheFuzzGigs

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET