Αξίζει πλέον το Spotify περισσότερο από ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ;

Μία μόνο υπηρεσία streaming αξίζει περισσότερο από όλες τις μουσικές πωλήσεις μαζί

22/04/2015 @ 15:24
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ'όταν ήρθαν τα νέα ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες μουσικού streaming ξεπέρασαν αυτά των πωλήσεων cd και του downloading, για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. Τώρα, η Wall Street Journal παρουσιάζει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο –μετά την επισφράγιση της ανακεφαλαιοποίησής του με 400 εκατομμύρια δολάρια- το Spotify πλέον αξίζει περισσότερα από ολόκληρη την καταγεγραμμένη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ!

Η τελευταία αυτή συμφωνία εκτόξευσε την αξία του συγκεκριμένου δικτύου στα 8,4 δις δολάρια, περισσότερο από το διπλάσιο της αξίας του, αμέσως επόμενου στη λίστα, ανταγωνιστικού Pandora, που έχει «καθίσει» στα 3,5 δις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές (Recording Industry Association of America), η αξία όλων των εγγεγραμμένων εταιρειών με αντικείμενο που αφορά τη μουσική και τη διάδοσή της, ανέρχεται για το 2014 στα 6,97 δις δολάρια, σύνολο που περιλαμβάνει φυσικές πωλήσεις, ηλεκτρονικές αγορές και ναι, streaming!

Το εισόδημα όλων των υπηρεσιών μουσικού streaming, που περιλαμβάνει πληρωτέες συνδρομές και κέρδη από διαφημίσεις, υπολογίστηκε στο 27% επί του συνολικού κέρδους και μόνο μία εταιρεία αξίζει περισσότερο από όλα τα κέρδη που βγήκαν από την μουσική μαζί. Παρ’όλο που το Spotify είναι πολυεθνική και τα στοιχεία που συγκρίνονται ανόμοια (αξία εταιρείας-κέρδη), τα μαθηματικά είναι εντυπωσιακά!


Συγκριτικό Γράφημα Υπολογιζόμενης Αξίας [σε δολάρια]
  • SHARE
  • TWEET