Υπόγεια Ρεύματα, Blue Hole @ Σταυρός Του Νότου Club, 15/02/19

Όταν το διαχρονικό πετυχαίνει να δέσει με το σύγχρονο σε ένα live

Από την Ναϊρί Πελτεγιάν, 20/02/2019 @ 14:04

Παρασκευή βράδυ και εν μέσω βροχής, η αλήθεια είναι ότι διασχίζοντας την πόρτα δεν ήμουν προετοιμασμένη να αντικρύσω περίμενα έναν γεμάτο Σταυρό Του Νότου.

Οι Blue Hole βρίσκονται ήδη στη σκηνή και γεμίζουν τον χώρο με ένα κράμα blues και ηλεκτρονικού ήχου τον χώρο, δίνοντας τον ρυθμό.

Λίγο πριν τις 00:00, το τρίο που κρατάει σταθερά εδώ και 25 χρόνια παίρνει θέση, και χωρίς πολλά πολλά ξεκινάει μία εμφάνιση που παντρεύει τη διαχρονικότητά τους με το καινούριο. Παλιά κομμάτια, διασκευές αλλά και καινούριες δουλειές, όπως το "Κάτι", μέρος του βινυλίου που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Διασκευές όπως το "I Can't Escape Myself" και το "Killing In The Name", άνοιξαν και αντίστοιχα έκλεισαν μία βραδιά με χιούμορ, κομμάτια που έχουν αναμφισβήτητα αγαπηθεί, αλλά και μία άνεση πάνω στη σκηνή, σε μία ανεπιτήδευτη εμφάνιση που σε έκανε να νιώθεις ότι αράζεις στο σπίτι με κάμποσους φίλους, που τζαμάρουν γιατί γουστάρουν, αλλά ξέρεις... το κάνουν καλά.

Ένα ηλεκτρικό σετ, από ήχους που έχουν εξελιχθεί και έχουν συναντήσει το παρόν, χωρίς να χαθεί εκείνο το στοιχείο που τους χαρακτήρισε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Monty Python αναφορές, οι Μάρκος Τσατσούλης και Νικηφόρος Κουρής να αφήνουν για λίγο τα ποτά τους και να συμμετέχουν σε ένα κομμάτι του live, ο ένας με μία φοβερή θεατρικότητα, ο δεύτερος με τη συνοδεία της φυσαρμόνικας, κατάφεραν να δέσουν μία όμορφη βραδιά.

Για να είμαι ειλικρινής, έχοντας τύχει να μη ζήσω φανατικά στην εφηβεία μου την κλασική ροκ ελληνική σκηνή, δεν κρύβω ότι ήμουν λιγάκι διστακτική οδεύοντας προς το Σταυρό του Νότου για το πώς θα εξελισσόταν το βράδυ της Παρασκευής μου. Τελικά, όλα τα παραπάνω πέτυχαν να χαλάρωσει και να διασκεδάσει ίσως και ο πιο μαγκωμένος (βλ. υποφαινόμενη) και να απολαύσω μέχρι τέλους ένα δεμένο, αξιόλογο και ταυτόχρονα αποσυμφορισμένο από όλα τα «πρέπει» live.

SETLIST

(κατά προσέγγιση)

Μικρές Χαμένες Μέρες
I Can't Escape Myself
Χάρτινες Λέξεις
Ηρακλής
Πήγαινα Το Δρόμο Δρόμο
Ανδρείκελα
Σαν Φως
Πολύμνια
Ξανά
Ρόζα
Μ' Αρέσει Να Μη Λέω Πολλά
Να Γελάς
Χάδι
Τρένο
Πολικός
Κακή Φωτιά
Παράξενη Κοπέλα
Θέλω Να Χάσω Τον Εαυτό Μου
Η Γη Που Αφήνω
Δεν Είναι Αρκετό
Killing In The Name
Σίσσυφος
Πολιτεύεσαι
Τσαλακωμένες Μέρες
Ύμνος 414
Hocus Pocus
Έρημα Καράβια
Ένα Βράδυ Βγήκε Ο Χάρος
Απογοήτευση
Όσοι Έχουνε Λεφτά
Ξένος
Which Side Are You On
Ασημένια Σφήκα

  • SHARE
  • TWEET