Anneke Van Giersbergen (live streaming) @ Darkest Skies Virtual Experience, 28/03/21

Παρουσίαση του νέου δίσκου με πολλές εκπλήξεις

Από τον Γιάννη Βόλκα, 31/03/2021 @ 16:18

Στην πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Anneke Van Giersbergen, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ετοιμάζει ένα live streaming με σκοπό κυρίως να παρουσιάσει τον καινούργιο της δίσκο "The Darkest Skies Are The Brightest". Έτσι και εμείς προετοιμαστήκαμε, προμηθευτήκαμε το «μαγικό χαρτάκι» (όπως ονομάζαμε τα εισιτήρια στην εποχή που γινόντουσαν συναυλίες) και στηθήκαμε αναπαυτικά μπροστά στην οθόνη μας για να την απολαύσουμε να μας παρουσιάζει τις νέες της δραστηριότητες.

Σε ένα αυτοσχέδιο σαλόνι με διακοσμητικά αντικείμενα για κατάλληλο feng shui αλλά και περιτριγυρισμένη από ακουστικές κιθάρες η Anneke μας καλοσώρισε στο ιντερνετικό αυτό event. Η αρχή έγινε με το "The Soul Knows" από τον καινούργιο δίσκο και το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι στις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει η Anneke, όποτε και αν γίνουν αυτές, οι συνθέσεις θα ταιριάξουν απόλυτα με το ακουστικό feeling που θέλει να περάσει η καλλιτέχνιδα. Το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες διασκευές οι οποίες ανέκαθεν αποτελούσαν το «κερασάκι στην τούρτα».

Anneke Van Giersbergen

Η συνέχεια έγινε με μια σύνθεση από το πρόσφατο παρελθόν και την προσωπική της καριέρα, το "1000 Miles Away From You", για να ακολουθήσει το πρώτο video-clip, αυτή την φορά για το "Agape", το οποίο παρακολουθήσαμε σε πρώτη μετάδοση. Ένα απλό video-clip το οποίο κάνει focus στο πρόσωπο της Anneke καθώς απολαμβάνει ένα αφρόλουτρο. Επιστρέφοντας στο "live", η συνέχεια ήρθε με μια όμορφη και διαφορετική διασκευή στο "Like A Stone" των Audioslave δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Anneke να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο Chris Cornell.

Ακουστικές εκτελέσεις, κυρίως από τον πρόσφατο δίσκο της, εναλλάσσονταν με video clips αφήνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση. Σε ένα streaming το οποίο είχε διάρκεια χοντρικά μια ώρα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να παρακολουθήσουμε ορισμένα videos τα οποία έχουν κυκλοφορήσει ήδη, όπως τα "I Saw A Car", "Hurricane" και "My Promise". Ταιριαστά μεν με το κλίμα προώθησης του δίσκου, χαμένος χρόνος δε αφού μπορούμε να τα βρούμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε. Θα ήταν προτιμότερο να παρακολουθήσουμε τα αντίστοιχα κομμάτια σε live εκτέλεση.

Anneke Van Giersbergen

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν διάφορες όμορφες εκπλήξεις που μας έφτιαξαν την διάθεση. Η αρχή έγινε με την συμμετοχή του έφηβου, πλέον, γιου της Anneke στην κιθάρα για το "Losing You". Μια όμορφη και συγκινητική στιγμή κατά την οποία τα βλέμματα έπεφταν ξεκάθαρα πάνω στην Anneke που παρακολουθούσε με περηφάνια τον «καλεσμένο» της.

Από το παρελθόν της στους Gathering ακούσαμε μια μονάχα σύνθεση αλλά είχε και αυτή την ιδιαιτερότητά της αφού κανείς δεν θα περίμενε να ακούσει το "Strange Machines", μια από τις «σκληρές» στιγμές των Ολλανδών, με την συνοδεία γιουκαλίλι. Εκπλήξεων συνέχεια με την διασκευή στο "Starless" των King Crimson κατά την οποία η Anneke, η οποία έδινε διάφορες επεξηγήσεις στο chat της εκδήλωσης, μας θύμησε τον John Wetton με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Anneke Van Giersbergen

Άλλη μια περίεργη επιλογή ήρθε με το "Mental Jungle", ένα από τα πιο δυναμικά τραγούδια του "Drive" κατά το οποίο η Anneke τραγούδησε στην τούρκικη γλώσσα τα μέρη του συνεργάτη της Hayko Cepkin, ενώ για τέλος κράτησε το "Weary" μια πολύ όμορφη ακυκλοφόρητη σύνθεση.

Συμπερασματικά, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, παρακολουθήσαμε πολλά ενδιαφέροντα και πολλές εκπλήξεις, οι οποίες δημιούργησαν ένα ικανοποιητικό σύνολο. Μετά το τέλος της κύριας εμφάνισης, είχαμε την δυνατότητα να παρακολουήσουμε και τρία bonus tracks. Επιγραμματικά, είχαμε στην διάθεσή μας το "The Soul Knows" σε μια έκδοση ως ντουέτο με τον Devin Townsend, μια διασκευή στο "3 Libras" των A Perfect Circle και μια live εκδοση του "I Saw A Car". Όχι και άσχημα...

SETLIST

The Soul Knows
1000 Miles Away From You
Agape (video)
Like A Stone (διασκευή Audioslave)
Lo & Behold
I Saw A Car (video)
Losing You
Hurrican (video)
Love You Like I Love You 
Strange Machine (διασκευή The Gathering)
My Promise (video)
Starless (διασκευή King Crimson)
The End (video)
Mental Jungle
Weary

Bonus Tracks

The Soul Knows (με τον Devin Townsend)
3 Libras (διασκευή A Perfect Circle)
I Saw A Car

  • SHARE
  • TWEET