Warrior Soul, Cemetary Dance, Dreamrites @ Eightball Club, 23/01/16

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την συγκεκριμένη βραδιά.Αυτοί που ήταν εκεί γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Οι υπόλοιποι...δεν θα μάθουν ποτέ

Από τον Γιάννη Βόλκα, 25/01/2016 @ 13:29

Οι Nightstalker οι οποίοι εμφανίστηκαν στον ίδιο χώρο το προηγούμενο βράδυ δεν μας άφησαν πολλά εγκεφαλικά κύτταρα. Όχι ότι γεράσαμε αλλά δυστυχώς δεν αντέχουμε πλέον όπως παλιά. Προσωπικά, θα «έκαιγα» πολλές μπάντες λόγω της κατάστασης που βρισκόμουν, όχι όμως τους Warrior Soul. Στην τελική, αφού αντέχει ο Kory Clarke, θα αντέξουμε και εμείς ένα hangover. Μεγάλο δέλεαρ, πέρα από το ίδιο το συγκρότημα, το ίδιο το κοινό. Ήμουν σίγουρος εξαρχής για το πόσους και ποιούς θα συναντήσω εκεί. Σαν reunion κάποιας σχολικής τάξης, του '98, του '88, μην σου πω και του '78. Ήταν όλοι εκεί, παλιοί γνωστοί και φίλοι, άτομα που δεν συναντώ συχνά σε συναυλίες αλλά χαίρομαι πάντα όταν τους ξαναβρίσκω στους ίδιους γνώριμους χώρους. Όχι, δεν είμασταν πολλοί, καμιά 150 νοματαίοι. Λίγοι και καλοί.

Οι Dreamrites από την Λαρισα συνάντησαν πολλές δυσκολίες μέχρι να φτάσουν στο Eightball με αποκορύφωμα το μπλόκο στα Μάλγαρα με αποτέλεσμα να εμφανιστούν χωρίς soundcheck και με αρκετή καθυστέρηση. Η όρεξη όμως δεν τους εγκατέλειψε και μας πρόσφεραν μια μικρή δόση '80s heavy metal με πολλές επιρροές από Iron Maiden.

Dreamrites

Παίζοντας ένα σχετικά αταίριαστό με τους headliners  μουσικό είδος μέσα σε ένα μισοάδειο club είχαν εξαρχής δύσκολο ρόλο αλλά έκαναν το καλύτερο δυνατό κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Συνέχεια με τους Αθηναίους Cemetary Dance, οι οποίοι συνδύασαν την ελληνική περιοδεία των Warrior Soul με την δική τους «Poser Zombies In Town» tour. Είναι και rock, είναι και metal, δείχνουν να έχουν αρκετή εμπειρία και ακόμα περισσότερο attitude.

Cemetery Dance

Η ανυπομονησία για την συνέχεια όμως δεν τους άφησε να εντυπωσιάσουν το κοινό, χωρίς όμως να έχουν κάποιο βασικό ελάττωμα.

Στην σκηνή η μπάντα του Kory Clarke, δηλαδή ο Stevie Pearce στην κιθάρα, ο Christian Kimmett στο μπάσο και o δικός μας Έκτορας Τσολάκης (των Mahakala) στα ντραμς, με τον frontman των Warrior Soul να εμφανίζεται τελευταίος με ξέφρενη ενέργεια και εντυπωσιακή αμφίεση. Ο ενθουσιασμός του κοινού ήρθε σχεδόν αυτόματα και όλα έδειχναν ότι θα ζήσουμε μια μαγική βραδιά.

Warrior Soul

Απο πλευράς setlist, classics θέλαμε και classics ακούσαμε. Με τον πρώτο «χαμό» να γίνεται στο "The Wasteland" για να ακολουθήσει λίγο αργότερα το "Jump For Joy". Η ομάδα του Kory μας είχε ήδη κερδίσει. Σε συνθέσεις όπως το "The Losers" ή το "Love Destruction" το κοινό βοήθησε στα φωνητικά αφού η χροιά του Clarke έχει αλλάξει τελείως μετα από μια ζωή καταχρήσεων. Κάτι ακούστηκε για διασκευή σε motorhead, κάτι που θα ταίριαζε απόλυτα αλλά δυστυχώς μείναμε στις φήμες.

Warrior Soul

Για την εμφάνιση του Kory Clarke επί σκηνής χρειάζονται σελίδες ολόκληρες, όπως χρειάζεται ένας τόμος για να περιγράψει την ζωή του. Αν και προσωπικά ανησυχούσα τόσο για την απόδοση όσο και για την διάρκειά του στα φωνητικά, τελικά όλα πήγαν κατ' ευχήν. Ο απόλυτος rock 'n' roll star δεν σταμάτησε να χτυπιέται, να πίνει, να βρίζει και να μας δείχνει...«the middle finger».  Τόσο ο ίδιος όσο και οι Warrior Soul είχαν μεν το μερίδιο της επιτυχίας τους στο παρελθόν, άξιζαν όμως πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με το cult status που συντηρούν τα τελευταία «We Are Warrior Soul from Detroit and N.Y City and not some Hollywood homos», ήταν μόνο μια από τις καυστικές ατάκες τους ενώ όταν άφηνε την μουσική να μιλήσει, είχαμε να κάνουμε με την αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την συγκεκριμένη βραδιά.Αυτοί που ήταν εκεί γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Οι υπόλοιποι...δεν θα μάθουν ποτέ.

SETLIST

Moonage Daydream
The Wasteland
Rocket Engines
Jump For Joy
Punk & Belligerent
The Drug
Love Destuction
Shock Um Down
Rotten Soul
Payback's A Bitch
Rock N Roll Limo
The Losers
Generation Graveyard
Star Ride
Fuck The Pigs
Downtown

Κείμενο / φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET