Warlord @ Κύτταρο Club, 21/07/14

Η καλύτερη έως σήμερα εμφάνιση των Warlord...μέχρι την επόμενη

Από τον Κώστα Πολύζο, 22/07/2014 @ 12:46
Όπως είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, οι Warlord αποφάσισαν να επιστρέψουν στη χώρα μας για ακόμα μια εμφάνιση. Αυτή τη φορά ο χαρακτήρας θα ήταν φιλανθρωπικός με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Μαρία των Astarte, προκειμένου να βοηθηθεί στις δύσκολες στιγμές που περνάει, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Μια πολύ ανθρώπινη κίνηση από το συγκρότημα το οποίο κινητοποίησε το κοινό τους, το οποίο σχεδόν γέμισε το club Κύτταρο. Σε αυτό το γεγονός συνέβαλε και το χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου (8 ευρώ), ενώ ο Tsamis ανέβηκε περισσότερο στα μάτια μου όταν έμαθα πως, μέσω μηνύματος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, παρακίνησε τους οπαδούς να μην αγοράσουν mercandise της μπάντας, αλλά αντίθετα αν θέλανε να διέθεταν αυτά τα χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν την Μαρία.



Δεν θα υπήρχε support σχήμα και έτσι στις 21:20 οι Warlord βρέθηκαν στη σκηνή ξεκινώντας το set τους με το Lucifer's Hammer, και το οποίο set δεν διαφοροποιήθηκε με αυτό της προ δυο εβδομάδων εμφάνισής τους. Καταρχάς ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός και δυνατός, ενώ για όσους από τους παραβρισκόμενους ήταν η πρώτη τους επαφή με τον Νικόλα Λεπτό πίσω από το μικρόφωνο, σίγουρα θα αποκόμισαν μόνο θετικές εντυπώσεις, καθώς φαίνεται πως το συγκρότημα βρήκε έναν τραγουδιστή που μπορεί να τραγουδήσει φοβερά όλο το υλικό της μπάντας.

"Mrs. Victoria" για τη συνέχεια και αρχίζω να νιώθω πως πρόκειται για την καλύτερη έως σήμερα εμφάνιση του συγκροτήματος. Αν αφαιρέσει κάποιος την συναισθηματική φόρτιση της πρώτης φοράς πριν από σχεδόν δεκαπέντε μήνες, που έκανε ιδιαίτερη εκείνη την εμφάνιση, η χθεσινή τους ήταν εκπληκτική σε όλα. Συναίσθημα, απόδοση, πάθος. Το ανακάτεμα που έχει γίνει στο setlist βοηθάει στο να μην κάνει «κοιλιά» η βραδιά, με τα τραγούδια της πρώτης εποχής να έχουν καλύτερη ανταπόκριση από το κοινό, όπως και είναι λογικό.



Τα "Battle Of The Living Dead", "Winter Tears", "Black Mass" και "War In Heaven" που ακούστηκαν στη συνέχεια φέρανε τις πρώτες θερμές εκδηλώσεις από το κοινό. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία του χώρου έχει ανέβει πολύ, αλλά η ζέστη αν και σίγουρα καταβάλει τους έξι μουσικούς, δεν δείχνει να επηρεάζει στο παραμικρό την πραγματικά αψεγάδιαστη απόδοσή τους. Ο Paolo Viani παρέα με τον Tsamis «κεντούσαν» πάνω στις ταστιέρες τις φοβερές μελωδίες που έχει γράψει ο δεύτερος. Ο Νικόλας πραγματικά είπε τα τραγούδια όπως τους αξίζουν. Ο Gary Wehrkamp στο μπάσο αποτέλεσε για άλλη μια φορά μια έξοχη προσθήκη, ενώ και ο Άγγελος Βαφειάδης βοήθησε όσο μπορούσε και όσο του το επιτρέπει ο ρόλος του. Τώρα για τον Zonder δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πει κανείς. Ο άνθρωπος μέσα στο καμίνι του Κυττάρου μας έδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο παιχταράς είναι και δίκαια κάποια στιγμή κέρδισε το χειροκρότημα την ώρα που ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά του.



Στο "Lost And Lonely Days" υπάρχει το απαραίτητο sing-along, ενώ στο "Child Of The Damned" επικρατεί πανζουρλισμός και δημιουργείται ένα mosh-pit από τους πιο τολμηρούς. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο "Winds Of Thor" όπου εμφανίστηκε στην σκηνή ο Φοίβος Ντόκος, μέλος των SILVER R.I.S.C. και manager της μπάντας, για τα τραγουδήσει το τελείωμα του τραγουδιού. Το "Achilles Revenge" αποτέλεσε το τελευταίο τραγούδι της κανονικής διάρκειας και μετά από πολύ μικρή διακοπή το συγκρότημα ανέβηκε εκ νέου στη σκηνή για να μας αποχαιρετίσουν με τα "Deliver Us From Evil" και "70,000 Sorrows".

Κάνοντας τον απολογισμό της βραδιάς, θα σταθώ στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που τίμησε κατά αυτό τον τρόπο την προσπάθεια της μπάντας να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας, αλλά και την καταπληκτική εμφάνιση των Warlord μέσα σε «αντίξοες» συνθήκες (είπαμε, είχε πάρα πολύ ζέστη). Μπορεί να ακουστεί λίγο τετριμμένο, αλλά τέτοιες εμφανίσεις είναι που σε κάνουν να λες «δεν τους χάνω όταν ξανάρθουν» και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα και με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους.
SETLIST

Lucifer's Hammer
Mrs. Victoria
Battle Of The Living Dead
Winter Tears
Black Mass
War In Heaven
Glory
Aliens
Night Of The Fury
Lost And Lonely Days
City Walls Of Troy
Kill Zone
Winds Of Thor
Child Of The Damned
Achilles Revenge

Encore:
Deliver Us From Evil
70,000 Sorrows
  • SHARE
  • TWEET