Testament, Beyond The Existence @ Principal, 30/11/16

Μόνο σεβασμός για το All-Star συγκρότημα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 07/12/2016 @ 14:14

Μεγάλη ανυπομονησία λόγω της αναβολής της εμφάνισής τους τον περασμένο Αύγουστο, πολλές συζητήσεις και γκρίνια για τον διαχωρισμό από το συναυλιακό πακέτο με τους Amon Amarth και Grand Magus που περιέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Στην Ελλάδα τα συγκροτήματα εμφανίστηκαν χωριστά και σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίσκεψη των Iced Earth σχημάτισαν μια «καυτή» χειμερινή εβδομάδα για τους heavy metal οπαδούς.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Beyond The Existence με το αταίριαστο αλλά πολύ ενδιαφέρον ατμοσφαιρικό/μελωδικό death metal τους. Άνεση επί σκηνής, όρεξη και μπόλικη ενέργεια, απέσπασαν μόνο θετικές κριτικές από τους παρευρισκόμενους. Με νωπές τις αναμνήσεις από την πρόσφατη εμφάνισή τους στο Maximum Rock Festival της Ρουμανίας και το πρώτο full length album, "Silent Mourning", στο ενεργητικό τους, οι Θεσσαλονικείς δείχνουν ότι ασχολούνται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό με το συγκρότημά τους.

Beyond The Existence

Συνέχεια με την μπάντα που πραγματικά δικαιολογεί τον όρο "All-Star Band". Δύο εξαιρετικοί κιθαρίστες, ο Eric Peterson και ο Alex Skolnick, εκ των οποίων ο δεύτερος παραδίδει καθημερινά σεμινάρια ουσιαστικής μελωδίας, ένας ντράμερ - ογκόλιθος (ο Gene Hoglan) ο οποίος αν και φανερά πιο αδύνατος, δεν έχει χάσει ούτε γραμμάριο από το «βάρος» στο παίξιμό του και ένας από τους πιο τεχνικούς heavy metal μπασίστες, ο Steve DiGiorgio o οποίος, επίσης δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για τις μουσικές ικανότητές του. Ανάμεσά τους, ο συμπαθέστατος και εξίσου αξιόλογος Chuck Billy, ένας άνθρωπος ο οποίος παρά τις σοβαρότατες περιπέτειες με την υγεία του δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του.

Testament

Αφετηρία της βραδιάς αποτέλεσε το "Brotherhood Of The Snake" από το ομώνυμο φετινό άλμπουμ τους με ορισμένες πρόσφατες συνθέσεις να το ακολουθούν. Τη «στροφή» αποτέλεσε το "Disciples Of The Watch" που έφερε και την πρώτη «βουτιά» στο παρελθόν. Όσο παλιότερες οι συνθέσεις, τόσο μεγαλύτερη η ανταπόκριση του, έτσι και αλλιώς ένθερμου, κοινού. Το "D.N.R" μπορεί να μην είναι και τόσο παλιό αλλά διεκδικεί δυναμικά  το άτυπο βραβείο «καλύτερο τραγούδι των Testament».

Testament

"Practice What You Preach", "The New Order", "Into The Pit" και "Alone In The Dark"  αποτέλεσαν μόνο μερικές από τις καλύτερες στιγμές μιας ξέφρενης βραδιάς. Η απουσία του "More Than Meets The Eye" συγκριτικά με την εμφάνιση στην Αθήνα δεν ενόχλησε τόσο. Η απουσία encore και συμπερασματικά μερικών επιπλέων συνθέσεων αποτέλεσε τη μοναδική αφορμή για γκρίνια αφού κατά τα άλλα οι Testament παρουσίασαν ένα αψεγάδιαστο show.

Testament

Οι Αμερικανοί μπορεί, εμπορικά, να βρίσκονταν ανέκαθεν λίγο πίσω από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας thrash σκηνής, με εμφανίσεις σαν αυτές, όμως, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δικαιολογημένα απολαμβάνουν τον καθολικό σεβασμό της παγκόσμιας heavy metal κοινότητας.

SETLIST

Brotherhood Of The Snake
Rise Up
The Pale King
Disciples Of The Watch
The New Order
Practice What You Preach
Dark Roots Of Earth
Stronghold
The Preacher
Into The Pit
Over The Wall
D.N.R.
3 Days In Darkness
Alone In The Dark
The Formation Of Damnation
  • SHARE
  • TWEET