Tarja, Crimson Blue @ Gagarin 205, 31/10/14

Μία εξαιρετική εμφάνιση, από μία εκ των καλύτερων γυναικείων φωνών στο συμφωνικό metal

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 03/11/2014 @ 12:17
Η πάλαι ποτέ μεγάλη φωνή των Nightwish (όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα την συνδέουμε με εκείνους) Tarja ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιοδεία με πρώτο της σταθμό την χώρα μας, που όπως δήλωσε στην συνέντευξή της στον Νίκο Καταπίδη, της έλειψε και μας έταξε πως θα ροκάρουμε μαζί όπως ποτέ ξανά. Για αυτό και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά μία από τις καλύτερες γυναικείες φωνές του συμφωνικού metal και βρεθήκαμε στο Gagarin για να την απολαύσουμε.

Οι πόρτες άνοιξαν από τις 20:00 βάσει προγράμματος και οι Crimson Blue που ήταν στη θέση του support κατέλαβαν την σκηνή στις 21:00 ακριβώς. Η μπάντα, χωρίς να είναι πλήρης στην σύνθεση της, καθώς δεν ήταν μαζί της ο drummer και ο μπασίστας της, προσπάθησε να ζεστάνει το κοινό παίζοντας ένα unplugged session, με τους Andrew Nova και Lex Romano να έχουν τις ακουστικές τους κιθάρες ανά χείρας και την Dani Hellstorm να ερμηνεύει ανάμεσα τους.

Crimson Blue

Έπαιξαν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο, όπως το πολύ καλό "Innocence", επίσης μας χάρισαν και ακυκλοφόρητο υλικό από το δεύτερό τους εγχείρημα που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοέμβρη, όμως εκεί που κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερο την προσοχή του κοινού ήταν στα "Bring Me To Life" των Evanescence και το "45" των Shinedown.

Crimson Blue

Δυστυχώς σε κανένα σημείο δεν μπορούμε να πούμε πως ενθουσιαστήκαμε από εκείνους, όσο καλοί και αν ήταν τεχνικά. Καθώς παρουσιάστηκαν πάνω στην σκηνή αρκετά ερασιτεχνικά, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας το ότι έλειπαν δύο μέλη. Διότι δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα να εξαφανίζεται η τραγουδίστρια από την σκηνή για να φέρει το κινητό της ώστε να τραβήξει φωτογραφία το κοινό, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο κιθαρίστας της τραγουδούσε με αρκετή ένταση ένα κομμάτι όπως το "45".

Crimson Blue

Όπως και να έχει πάντως κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού κατά την κάθοδό τους από την σκηνή και δίκαια γιατί πραγματικά έχουν ταλέντο οι Ρώσοι.

Μετά από ένα μισάωρο διάλειμμα και αφού το Gagarin είχε σχεδόν γεμίσει, είχε έρθει η ώρα της Tarja και της μπάντας της να ανέβουν στην σκηνή. Από την πρώτη στιγμή κιόλας που την αντίκρισε ο κόσμος δεν σταμάτησε να την χειροκροτεί και εκείνη με την σειρά της μας εκμυστηρεύτηκε πως είναι μεγάλη της χαρά να ξεκινάει από την Αθήνα το ευρωπαϊκό της tour.

Tarja

Η εμφάνιση της ήταν πραγματικά μεγάλη σε χρόνο αφού διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω την τιμή του εισιτηρίου της, αλλά και σε απόδοση καθώς η φωνή της ήταν πραγματικά αψεγάδιαστη. Έκανε περάσματα από όλη της την δισκογραφία κερδίζοντας άπλετο χειροκρότημα σε κομμάτια όπως το "I Walk Alone" που μας αφιέρωσε, το "Never Enough" στο οποίο απολαύσαμε και τρία solo από κιθάρα, keyboards και drums αλλά και στα κομμάτια που είχε τραγουδήσει με τους Nightwish, τα "Wish I Had An Angel" και "Over The Hills And Far Away" του Gary Moore, όπου οι fan της πραγματικά ξέφυγαν.

Tarja

Επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι σαν σωστή diva (όχι με την έννοια που την αποκάλεσε ο Tuomas Holopainen) ανανέωνε την εμφάνισή της συχνά, καθώς παρουσιάστηκε με τρία διαφορετικά φορέματα, αλλά πέραν τούτου έκανε και σαν κοριτσάκι όταν έβλεπε την αγάπη του κοινού και ιδιαίτερα λίγο πριν κλείσει την συναυλία κρατώντας την ελληνική σημαία στην αγκαλιά της.

Tarja

Για να πούμε και τα της μπάντας που την πλαισιώνει, όσο και αν τους επισκιάζει η frontwoman τους, θεωρώ πως στάθηκαν πολύ καλά πάνω στην σκηνή με μπροστάρη φυσικά τον πολύ καλό Alex Scholpp στην κιθάρα, τον Christian Kretschmar στα keyboards και φυσικά τον γιγάντιο Max Lilja που δέσποζε στο κέντρο της σκηνής με το cello του.

Tarja

Κοντολογίς λοιπόν η Tarja και η μπάντα της προσέφεραν ακόμα μία εξαιρετική live εμπειρία στο αθηναϊκό κοινό, που πλέον έχει κάθε δικαίωμα να την υποστηρίζει θερμά όπως ούτως ή άλλως κάνει, καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες φωνές στο είδος και γιατί όσο και αν λείπει από τους Nightwish μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως συνεχίζει να κάνει μια πολύ άξια καριέρα μόνη της.
SETLIST

In For A Kill
500 Letters
Little Lies
Falling Awake
I Walk Alone
Anteroom Of Death
Never Enough
Darkness
Neverlight
Mystique Voyage
Die Alive
Deliverance
Medusa

Encore:
Victim Of Ritual
Wish I Had An Angel
Until My Last Breath
Over The Hills And Far Away

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com – Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET