Semen Of The Sun @ Intrepid Fox, 28/03/14

Μοντέρνοι και ορεξάτοι, ξέρουν να σε διασκεδάζουν

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 01/04/2014 @ 12:48
Δεν χρειάστηκε λεπτό να κοιτάξω την ώρα. Αυτό τα λέει όλα. Δεν ξέρω πόση ώρα έπαιξαν και δεν με νοιάζει. Η ουσία είναι ότι όσο κι αν καθόταν η rock 'n' roll τριάδα επί σκηνής δεν θα με πείραζε καθόλου.

Αρκετός κόσμος στο Fox στο Γκάζι και όλοι έτοιμοι να κουνηθούν με τους ρυθμούς των Semen Of The Sun. H Americana διάθεσή τους, την οποία λογικά θα ακούσουμε και στον επερχόμενο δίσκο τους, φάνηκε εξ' αρχής. Το μοντέρνο και συνάμα σκληρό grunge τους είναι απολαυστικό. Ο ήχος αρκετά καλός προκάλεσε ευχάριστες ζημιές στα τύμπανά μας. Η όρεξή τους διάχυτη και η έντασή τους εκπληκτική. Παίζουν και είναι πέρα για πέρα rock 'n' roll. O Γιώργος στα τύμπανα ξέρει τι κάνει και το κάνει καλά. Ο Jimmy στο μπάσο δίνει τα ρέστα του και δημιουργεί ζήλια σε οποιονδήποτε οργανοπαίχτη παρατηρήσει πόσο άνετα, εύκολα, μαγικά και μάγκικα χαϊδεύει τις χορδές του. Ο Μάριος στις κιθάρες και τις φωνές ιδρώνει τίμια το μέτωπό του, ευχαριστιέται και ευχαριστεί τους πάντες και εκφράζει το punk ύφος που με μια ματιά μπορεί να σε καθηλώσει.

Αρκετά κομμάτια χωρίς ιδιαίτερα κενά. Καλοφτιαγμένο set το οποίο δεν έκανε κοιλιά και έδειξε περήφανα τον επαγγελματισμό τους. Άψογες εκτελέσεις, εκπληκτικός συντονισμός, αλητεία, μπύρα και rock. Οι Semen Of The Sun είναι παρεξηγημένοι. Παίζουν σχετικά εμπορική μουσική που μπορεί να φτιάξει χιτάκια, έχοντας όμως συναίσθημα, αυθεντικότητα και ύφος που τους κατατάσσει σε πιο υποχθόνιο και υπόγειο όροφο στην rock 'n' roll πολυκατοικία. Αν αφήσεις να σε κερδίσουν οι στίχοι, οι ήχοι τους και ο ρυθμός τους, κάτι που μπορεί να γίνει πανεύκολα, τότε είσαι κερδισμένος κι εσύ και αυτοί και το βράδυ σου.

Ξεκίνησαν με το "Motorway" από το "Radio Adult", το οποίο ακολούθησαν τα "Earth Spinning In Reverse" και "Dive" από τον ίδιο δίσκο και άρχισαν με την μία να γρατζουνάνε τα μυαλά μας. Χαμόγελα και ρυθμός μέχρι το "Cheap Hotel" που έκλεισε βραχνά και σκονισμένα το Slow Songs, Cheese & Wine εισαγωγικό τους μπάσιμο. Κάπου εκεί ξεκινήσαμε να ακούμε και νέες τους συνθέσεις. Τα "Sweet Ignorance" και "Red Corvette" τα έσπασαν και έδειξαν πόσο φτιαγμένη ήταν η μπάντα για τον νέο δίσκο. Εκεί κι αν φάνηκε η πώρωση και η όρεξη τους. Άλλα δύο νέα κομμάτια, "Promise" και "Love Is Bound", άφησαν να εννοηθεί ότι η μπάντα πατάει γερά στον ήχο της, τον εξελίσσει και φτιάχνει μουσικές με έμπνευση. Το ομώνυμο του επερχόμενου δίσκου, "Those Pills", μας άφησε μια γλυκιά προσμονή για το τι έχουμε να ακούσουμε σε κάνα μήνα. Κάπου εκεί τα πράματα ηρέμησαν, σχετικά, για να μπούμε ατμοσφαιρικά και μέσα από καπνούς στο μαγικό "Roses" και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «girl you'll come around with a bunch of roses!» Tα κομμάτια του "The Walk", αν και δεν χαρακτηρίζονται συναυλιακά, έχουν μια εκπληκτική δυνατότητα να βγάζουν πολύ όμορφα συναισθήματα και να σε παρασέρνουν σε βόλτες με όμορφες σκέψεις. Έτσι κλείνεις τα μάτια και αφήνεσαι πάνω τους.

Όλα έσπασαν στο κλείσιμο με το "Corner Bar Freaks". Ουρλιαχτά και νότια αισθητική. Σκόνη, βρωμιά και όμορφη εμφάνιση. Πολλά μπράβο για άλλη μια φορά στο συγκρότημα που ξέρει να δημιουργεί κέφι και να σε ταξιδεύει μαζί. Ο κόσμος ευχαριστημένος και φτιαγμένος έδειξε με το χειροκρότημα του και τα χαμόγελα ότι απήλαυσε αυτό που είδε και άκουσε. Μακάρι να τους βλέπουμε όλο και πιο συχνά.

Εις το επανιδείν, με τον νέο δίσκο, λοιπόν.

Γεια μας μάγκες!
SETLIST

Motorway
Earth Spinning In Reverse
Dive
Cheap Hotel
Sweet Ignorance
Red Corvette
Dark Days
Poison From Above
Promise
Love Is Bound
Absence
Those Pills (New)
Hard To Admit
Roses
You Don't Deserve This Song
Corner Bar Freaks
  • SHARE
  • TWEET