Monster Magnet

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 21/04/2004 @ 05:34
15/04/04, Ρόδον, Αθήνα

O Dave Wyndorf και η παρέα του μας χάρισαν μια βραδιά που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στο μυαλό μας! Καταιγιστικό rock n’ roll από το πρώτο λεπτό, φοβερή σκηνική παρουσία, γερές δόσεις ψυχεδέλειας και ένα μοναδικό φινάλε που μας έστειλε!

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22:15 όταν ο Dave με το τσιγάρο στο χέρι έκανε μαζί με τους υπόλοιπους την είσοδό του στη σκηνή χαιρετώντας τον κόσμο που τους χειροκρότησε θερμά. Με τους 2 κιθαρίστες ανεβασμένους πάνω στα ηχεία και σκηνές από b-movies και διάφορα άλλα ψυχεδελικά σχέδια να προβάλλονται στο πίσω μέρος της σκηνής, το πάρτυ ξεκίνησε με το “Bummer” και το “Tractor”! Ο ήχος καταπληκτικός, βαρύς και συνάμα καθαρός μας ενθουσίασε ενώ φαινόταν από την αρχή ότι οι ΜΜ είναι σε πολύ καλή φόρμα. Στη συνέχεια ακολούθησε το “Supercruel” από το νέο CD και αμέσως μετά το πολύ γνωστό “Powertrip” το οποίο έβαλε για πρώτη φορά στην βραδιά τον κόσμο να τραγουδάει σύσσωμος πως δεν θα ξαναδουλέψει άλλη μέρα στη ζωή του! (Δυστυχώς την επομένη πήγα κανονικά στη δουλειά, ελπίζω να με συγχωρέσουν οι σύντροφοι για το μικρό αυτό ψέμα!). Από εκείνο το σημείο και μετά η συναυλία απογειώθηκε, τα αγαπημένα τραγούδια όλων μας εκτελέστηκαν το ένα μετά το άλλο άψογα και ειδικά στα παλαιότερα τραγούδια ο κόσμος ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης! Κορυφαίες στιγμές ήταν το medley “Dinosaur Vacume”/ “Zodiac Lung”/ “Brainstorm” αλλά και το “Spacelord” που τραγουδήθηκε από όλο το κόσμο. Καταπληκτική ήταν και η εκτέλεση του “Radiation Day” που νομίζω ότι είναι η καλύτερη σύνθεση του “Monolithic Baby”.

Μετά από περίπου 1 ώρα ασταμάτητου rock n’ roll το συγκρότημα αποχώρησε για να επιστρέψει λίγο μετά για το καθιερωμένο encore. “Are you ready for some Space Rock?” έθεσε το ερώτημα ο κύριος Wyndorf και η απάντηση ήταν φυσικά θετική! “The Right Stuff” με 3 κιθάρες επί το έργο και το Ρόδον κόντεψε να γυρίσει τούμπα! Για το τέλος βέβαια μας φύλαξαν το καλύτερο: Μια 20λεπτη εκτέλεση του “Spine Of God” που πραγματικά με έκανε να ανατριχιάσω. Όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ εκεί ξέρουν τι εννοώ για τους υπόλοιπους απλά να πω ότι μέσα σε 20 λεπτά τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό όλων ταξίδεψε σε μέρη μαγικά, από το κέντρο του κόσμου ως το διάστημα και πάλι πίσω. Το τέλειο τέλος σε ένα τέλειο “ταξίδι” 2 ωρών!

Συνολικά η συναυλία ήταν υπεράνω κριτικής. Μουσικά με κάλυψε απόλυτα αφού εκτός από τα κλασσικά κομμάτια, ακούστηκαν για μένα οι καλύτερες στιγμές του “Monolithic Baby” και σε πολύ καλές εκτελέσεις. Οι MM έδωσαν ρέστα και σαν σκηνική παρουσία αφού μας προσέφεραν ένα rock show με όλα τα comforts: καμένες και σπασμένες κιθάρες, προβολείς που φώτιζαν το κοινό, ράντισμα των “πιστών” με ουίσκι και έναν frontman πραγματικό διάβολο πάνω στη σκηνή! Pure entertainment guys!

Τέλος να πούμε και μια καλή κουβέντα και για το κοινό το οποίο έδειξε να διασκεδάζει εξίσου με τα παλιά αλλά και με τα καινούργια κομμάτια και συμμετείχε ενεργά στο 2ωρο αυτό όργιο! Από την 1η γραμμή μπροστά και ως τις πίσω θέσεις των 2 bars του Ρόδον το τραγούδι δεν σταματούσε και σε αντίθεση με πολλές άλλες συναυλίες ο κόσμος γνώριζε σχεδόν όλα τα τραγούδια (εκτός από κάποια καινούργια, κάτι απολύτως λογικό).

Για την ιστορία το set list ήταν:

Bummer
Tractor
Supercruel
Powertrip
Melt
Unbroken (Hotel Baby)
Dinosaur Vacume
Zodiac Lung/ Brainstorm
Radiation Day
Monolithic
Negasonic Teenage Warhead
Spacelord

Encores:
The Right Stuff
Spine Of God

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον συνονόματο Αντώνη με τον οποίο καθόμασταν μαζί στο bar του Ρόδον. Rock N’ Roll Will Never Die αδέλφια!

Αντώνης Μουστάκας

  • SHARE
  • TWEET