Jaya The Cat, 63 High @ Block 33 (Θεσσαλονίκη), 11/02/11

Από τον Γιάννη Βόλκα, 14/02/2011 @ 13:04
"Pissing In The Wind!". Με άλλα λόγια, η ελληνική περιοδεία των Jaya The Cat μαζί με τους 63 High, η οποία περνά από αρκετές πόλεις και φυσικά δε θα μπορούσε να είχε αφετηρία παρά μόνο τη Θεσσαλονίκη, που στηρίζει δυναμικά και τα δύο συγκροτήματα. Αυτό φάνηκε και από την προσέλευση του κόσμου, έστω κι αν αυτή έγινε με κάποια καθυστέρηση.

Αν και αρκετοί έμαθαν τους Jaya The Cat από την περσινή τους εμφάνιση στον ίδιο χώρο, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού φανερά είχε έρθει για τους Θεσσαλονικείς 63 High. Οι μουσικές ομοιότητες, όμως, των δύο είχαν ως αποτέλεσμα όλοι να το διασκεδάζουν εξίσου καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, για οποιοδήποτε λόγο κι αν είχαν έρθει.

Η εν λόγω περιοδεία έκανε τους 63 High να βγουν στη σκηνή με το χαμόγελο στα χείλη αλλά και τον τραγουδιστή τους ντυμένο ιερέα, να μας δίνει τις ευλογίες του. Το πεντάλεπτο γέλιου ακολούθησαν μερικά από τα πιο γρήγορα punk rock κομμάτια της μπάντας, η οποία έδειξε ότι βρίσκεται σε φοβερή φόρμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς ένα συγκρότημα πολλές φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, διότι καταλαβαίνεις πλέον και την παραμικρή διαφορά στην απόδοση ή ακόμα και στη διάθεση του.Με καινούργιο κιθαρίστα, χωρίς πνευστά και με τον drummer να αναλαμβάνει όλο και περισσότερα φωνητικά, όπως έκανε στο παρελθόν, παρουσίασαν ό,τι θα περιμένε κανείς από μια εμφάνιση των 63 High. Punk rock, reggae, ska, ακόμα και dub σημεία. Κομμάτια παλιά και νέα, πολλά από τον τελευταίο τους δίσκο καθώς και διασκευές στο "Delirium Of Disorder" των Bad Religion και "Gimme Heroin" των Morning Glory. Το κοινό ζητούσε παραπάνω, αλλά μετά από μια ώρα και οι ίδιοι οι 63 High ανυπομονούσαν να κατέβουν και να πάρουν τη θέση τους στο κάγκελο για να απολαύσουν τους Jaya The Cat.

Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μια reggae/ska μπάντα, με έναν κιθαρίστα με metal παρελθόν, που δε φοβάται να ενσωματώσει heavy κιθάρες στον ήχο τους. Ένας τραγουδιστής που παράτησε το σπίτι του στη Βοστόνη για να βρει τους ομοϊδεάτες του στο Amsterdam.Πληροφορίες λένε ότι στην περσινή τους εμφάνιση το στήσιμο ήταν αρκετά rock, ενώ φέτος μας έδειξαν τη reggae πλευρά τους. «Thank you reggae», όπως λένε και οι ίδιοι, λοιπόν, και ο χορός άρχισε. Αυτοβιογραφικά κομμάτια, με αναφορές σε βράδια γεμάτα αλκοόλ (και όχι μόνο) και πρωινά με κενά μνήμης. Τι καλύτερο;

Για να είμαι ειλικρινής, αν είχα τη δυνατότητα επιλογής, θα άλλαζα αρκετά κομμάτια από το setlist (ή καλύτερα θα προσέθετα μέρικα), αλλά αυτό φυσικά είναι μονάχα θέμα προσωπικού γούστου. Απολαυστικά πάντως τα "El Camino", "Final Solution", "Are You With Me?" και "Hello Hangover". Την αγάπη τους για την πόλη μας μάς έδειξαν με το καινούργιο κομμάτι με τίτλο "Thessaloniki", στο οποίο τα μέλη των 63 High ανέβηκαν στη σκηνή για τους συνοδεύσουν.

Η "Pissing In The Wind Tour", όπως είπαμε, περνά από πολλές ελληνικές πόλεις. Σε αρκετές από αυτές η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε δυο πολύ αξιόλογα συγκροτήματα, σε μια βραδιά που η διασκέδαση σας είναι εγγυημένη.

Setlist:

Intro
Twist The Cap
Nobody's Fault
Hello Hangover
Thank You Reggae
Armagideon Time
AreYou With Me?
Convenience Store
Forward
El Camino
Nightbus
Mistake
Mr. Bobby (Manu Chao cover)
Thessaloniki
Final Solution

Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET