Kraftwerk 3D @ Κλειστό Π. Φαλήρου, 03/03/18

Οι Γερμανοί προσέφεραν ένα 3D ρομποτικό υπερθέαμα, εκτός πραγματικότητας. Ο κόσμος το απόλαυσε και αφέθηκε σε ένα χωροχρονικό ταξίδι

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 05/03/2018 @ 12:05

Τα ρομπότ μας κατέκλυσαν. Η ραδιενέργεια, τα μοντέλα, οι αριθμοί, οι μηχανές αποτέλεσαν τις θεματικές ενός άκρως θεαματικού show. Για αρχή, ο κάθε θεατής κατά την είσοδό του στον χώρο έλαβε ένα ζευγάρι γυαλιά 3D. Ύστερα τα φόρεσε και για δύο ώρες δεν τα έβγαλε καθώς μέσω αυτών εντάχθηκε σε μια τρισδιάστατη, πλασματική διάσταση όπου τα pixels, οι κυμματομορφές και άλλες ανησυχίες της δεκαετίας του '70 προσέδωσαν μία παλιομοδίτικη αισθητική σε ένα κατά τα άλλα πρωτοποριακό show.

Kreftwerk

Στις 21:30 ακριβώς, σε ένα κατάμεστο, sold out γήπεδο του Tae Kwon Do, είδαμε τους Γερμανούς να παρατάσσονται σε ευθεία γραμμή, ο ένας δίπλα στον άλλο, πίσω από τα synthesizers τους. Με μαύρες ολόσωμες στολές, στις οποίες επάνω ήταν χαραγμένο ένα φωτεινό πλέγμα, σοβαροί, ενταγμένοι πλήρως στο απρόσωπο κλίμα της μουσικής τους, δεν διέδρασαν καθόλου με το κοινό, εκτός από την ξεχωριστή υπόκλιση του καθενός στο τέλος.

Kreftwerk

H setlist δομήθηκε από τα διασημότερα κομμάτια της καριέρας τους. O κόσμος απόλαυσε τα αγαπημένα του "Computer Love", "The Man Machine", "Τhe Μodel", "Radioactivity". Άκουσε την παραμορφωμένη φωνή του Ralf Hütter να προβλέπει το μέλλον. Ένα μέλλον πριν σαράντα χρόνια που πλέον είναι παρών, οπότε ο χρόνος ήταν κάπως απροσδιόριστος. Είδε δορυφόρους και UFO μέσω της εικονικής πραγματικότητας να περνάνε ξυστά από το κεφάλι του στο "Spacelab". Είδε τον αυτοκινητόδρομο από το εξώφυλλο του "Autobahn" να ζωντανεύει στο ομώνυμο κομμάτι. Είδε ολόκληρο τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας στο "Tour De France" ενώ άξιζε να σταματήσει για ένα λεπτό να παρακολουθεί το συγκρότημα και να κοιτάξει πίσω του στις κερκίδες.

Kreftwerk

Το θέαμα με το κοινό σύσσωμο να φοράει τα 3D γυαλιά και να παρακολουθεί σαστισμένο τη συναυλία, παρέπεμψε σε έναν οργουελικό εφιαλτικό κόσμο βγαλμένο από το μέλλον. Και όλα αυτά πριν το encore.

Kreftwerk

Όταν άνοιξε η αυλαία για το encore, το συγκρότημα έλειπε. Τη θέση του είχαν πάρει τέσσερα ρομπότ με τις μορφές των μελών στην νεανική τους υπόσταση, ντυμένα με το χαρακτηριστικό κόκκινο πουκάμισο και την μαύρη γραβάτα. Προς στιγμήν όλοι σάστισαν αφού φάνηκαν αρκετά ρεαλιστικά πραγματοποιώντας μάλιστα κινήσεις. Αμέσως μετά όλοι κατάλαβαν πως το "The Robots" δεν θα μπορούσε να αναπαρασταθεί με καλύτερο τρόπο. "Aero Dynamik", "Planet Of Visions" και "Music Non Stop" στο τέλος για να κλείσει μια υπέροχη ρομποτική βραδιά. Μοναδικό μείον της συναυλίας ήταν η χαμηλή ένταση του ήχου αφού σε στιγμές ακούσαμε όλα τα μυστικά των διπλανών μας. Παρ' όλα αυτά η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

Numbers/Computer World
It’s More Fun To Compute/Home Computer
Computer Love
The Man Machine
Spacelab
The Model
Neon Lights
Autobahn
Airwaves
Radioactivity
Electric Café
Tour De France/Prologue/Etape 1/Chrono/Etape 2
Trans Europe Express/Metal On Metal/Abzug

Encore:

The Robots
Aero Dynamik
Planet Of Visions
Boing Boom Tschak/Techno Pop/Music Non Stop

  • SHARE
  • TWEET