Electric Wizard, Sun Of Nothing, Heavier Than God @ AN Club

Από τον Γιάννη Βόλκα, 11/10/2005 @ 10:57
07/10/05, AN Club, Αθήνα

Αυτή η σαιζόν θα είναι σίγουρα πολύ δυνατή. Η καλή αρχή έγινε με τους Orange Goblin και συνεχίστηκε την Παρασκευή με την εμφάνιση των μέγιστων Electric Wizard τους οποίους (δόξα τους Sabbath) έφεραν τα παιδιά του Monolith. Μπράβο και πάλι μπράβο για την πολύ καλή διοργάνωση η οποία τιμήθηκε από το κοινό. Πάντα τέτοια εύχομαι. Στα της συναυλίας τώρα...


Οι Heavier Than God είναι θεοί... αυτό μου είπε να γράψω ο συνάδελφος Γιάννης Βόλκας, αυτό γράφω. Το αθηναϊκό σχήμα, που ανέβηκε λίγο μετά τις 10 στη σκηνή, κατάφερε να αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις όχι μόνο στο Γιάννη αλλά και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο ΑN. Ο ήχος της μπάντας ήταν φυσικά πολύ heavy και διέθετε την απαραίτητη βρωμιά, αλλά και groove όπου χρειαζόταν (βλ. "Children Of The Grave"). Ο τραγουδιστής τους κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν όλα τα λεφτά. Ιδανική φωνή για το είδος που έχει επιλέξει το σχήμα. Για να σας δώσω μια ιδέα, εμένα μου έφεραν στο μυαλό την πρώτη περίοδο των Raging Speedhorn. Εύγε!

Επόμενη μπάντα οι Sun Of Nothing τους οποίους έβλεπα για πρώτη φορά. Δυστυχώς είχαν αρκετά προβλήματα με τον ήχο τους (η φωνή και η κιθάρα ήταν αρκετά χαμηλά) και δε μπόρεσαν να βγάλουν όπως θέλουν τη μουσική τους, στην οποία προσπαθούν να δώσουν έναν πειραματικό χαρακτήρα με αρκετές επιρροές από Isis. Σίγουρα θα ήθελα να τους ξαναδώ live υπό καλύτερες συνθήκες (να μην ακολουθούν οι Electric Wizard...). Αρκετοί πάντως σχολίαζαν πως η αλλαγή μπασίστα στοίχισε στη μπάντα...

Και ερχόμαστε στο θέμα μας. Πως στο καλό να γράψω report για την εμφάνιση των Electric Wizard τη στιγμή που δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι είδα; Την έχω πάθει ακριβώς όπως με τους Black Sabbath. Περίμενα χρόνια να δω τους Άγγλους και τώρα που τους είδα, θέλω και άλλο. Κοινώς μείναμε (Κωστάκη πήγαινε για ύπνο) με το πουλί στο χέρι. Οι 4 μάγοι εμφανίστηκαν στη σκηνή κατά τις 00:20 και ξεκίνησαν αν θυμάμαι καλά με το "Eko Eko Azarak" που συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο τους album. Ο ήχος τους ήταν απλά απίστευτος. Τέτοιον όγκο και τέτοια βαρύτητα δε θυμάμαι να έχω ξανανιώσει σε άλλη συναυλία. Τι και αν αποχώρησαν από το συγκρότημα οι κύριοι Bugshaw και Greening, ο Jus Oborn (φωνή, κιθάρα) έφερε τους Justin Greaves (τύμπανα), Rob Al-Issa (deadly bassdose) και Liz Buckingham (κιθάρα) οι οποίοι τα καταφέρνουν εξίσου καλά με τους προκατόχους τους.


Όταν τελείωσε όμως το πρώτο τραγούδι εμφανίστηκαν και τα πρώτα προβλήματα με τους ενισχυτές τα οποία συνεχίστηκαν και αργότερα στο show. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν και το μόνο μελανό του live γιατί έκοβε και το συγκρότημα (ο Jus έριξε πολλά καντήλια) αλλά και το κοινό. Το "We Live" πάντως ήρθε και έδεσε, δείχνοντας τη διάθεση της μπάντας να μας θρυμματίσει τα κρανία με τις doom συχνότητες της. Οι Electric Wizard έπαιζαν πολύ απλά αλλά και απίστευτα βαριά και βασανιστικά, γεγονός που αποθέωσε όλους τους λάτρεις του ιδιώματος.

Τα παρανοημένα punk solo του Jus μας πρόσφεραν την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμασταν για να μην πέσουμε κάτω. Οι εκτελέσεις των "Vinium Sabbathi" (από το "Dopethrone") και "Son Of Nothing" (από το "Come My Fanatics") ήταν απλά κορυφαίες και λίγο-πολύ μας άφησαν χαζούς. Δώσε Gibson (κουρδισμένη χαμηλααααααααά) στο λαό και πάρτου την ψυχή ρε παιδί μου... Το live τελείωσε λίγο πριν τις 2 και πιστεύω πως άφησε τους πάντες ευχαριστημένους (εκτός ίσως από αυτούς που ήθελαν τετ α τετ με την Liz;).

Συγγνώμη που δε θυμάμαι τα υπόλοιπα τραγούδια αλλά είχα τόσο πολύ απορροφηθεί από τους υπο-ρυθμούς των Wizard που θαύμα είναι πως κατάφερα να γυρίσω σπίτι μου. Και για όσους έχουν ακόμα αμφιβολία για το αν οι Electric Wizard τα καταφέρνουν ακόμα, τους παραθέτω μια στροφή από το "We Live": "They soon shall be giving, WE LIVE, not dead, we live, we kill..."

  • SHARE
  • TWEET