Bonfire, Mystic Prophecy, Innerwish, Battleroar @ Gagarin 205, 08/10/06

17/10/2006 @ 04:00
Χωρίς χρονοτριβές, ακόμη ένα πολύ "δυνατό" live είχε μόλις ξεκινήσει στο γνωστό μας Gagarin.

Πρώτη μπάντα στο stage οι Battleroar. Τα παιδιά, όπως συνήθως, μπήκαν πολύ δυναμικά και ζέσταναν από νωρίς την ατμόσφαιρα, κάνοντας το κοινό να "χτυπιέται" σχεδόν ασταμάτητα σε ρυθμούς headbangin'! Όταν τελείωσαν το set τους αποχώρησαν συνοδευόμενοι από χειροκροτήματα και κραυγές ενθουσιασμού από το μικρό μεν αλλά τόσο ζεστό δε κοινό!Ο κόσμος συνέχιζε σιγά-σιγά να μαζεύεται... Επόμενη παρουσία στη σκηνή για τους δικούς μας πάλι InnerWish. Τα άτομα έδωσαν τα ρέστα τους! Πάρα πολύ αρμονική και συγχρόνως εκρηκτική εμφάνιση! Ο ήχος, όπως και στους Battleroar, συνέχιζε να μην είναι αναλόγου -καλού- επιπέδου, ιδίως τα πρίμα "τρύπαγαν" τα τύμπανα μας, με αποτέλεσμα να χαλάει μια τόσο ωραία εικόνα που με κόπο μας προσέφεραν τα συγκροτήματα.Στη θέση του πανό των InnerWish τοποθετήθηκε αυτό των Mystic Prophecy και ύστερα από λίγα λεπτά ανέβηκαν να μας παρουσιάσουν την καινούρια τους δουλειά. Προσωπικά, αλλά κι έπειτα από ένα μίνι γκάλοπ που έκανα, πιστεύω πως οι Mystic Prophecy απογοήτευσαν, κούρασαν και γενικώς υπήρξε μια σχετική κοιλιά. Ο ήχος γινόταν συνεχώς χειρότερος και τα μισά ηχεία τη μία έπαιζαν και την άλλη χανόντουσαν εντελώς! Μάλλον δεν τους πήγαινε το συγκεκριμένο live...

Μ' αυτά και μ' αυτά η ώρα πέρασε κι έφτασε η στιγμή των Γερμανών Bonfire! Πολύ καλό άνοιγμα του set τους με το "Day 911" από το καινούριο τους album "Double X". Σα να άρχιζαν να φτιάχνουν τα πράγματα κάπως και το κοινό λες και τελικά ήρθε μόνο για τους hard 'n' poser Bonfire, ικανοποιημένο πλέον, εντελώς πιο δραστήριο και ζεστό. Από το ίδιο album και το επόμενο, "But We Still Rock", έτσι για να περάσουν το κατάλληλο μήνυμα στον κόσμο...! Επιστροφή στα κλασικά με τον δυναμίτη "Never Mind". Χαμός! Μια γκαζιάρικη τριλογία από "Under Blue Skies", "Hot To Rock - Don't Touch The Light" και "Tony's Roulette" στη συνέχεια για να αρχίσει να στάζει από παντού μπόλικος ιδρώτας... Για ψιλοχαλάρωμα το "Proud Of My Country" και κολλητά o μπαλαντο-ύμνος "Give It A Try". "Blink Of An Eye" και σολάκι στα drums μας φέρνουν στην κλασική και πολύ καλή διασκευή του "The Stroke", τραγούδι του γνωστού σε όλους μας Billy Squier.Το απόλυτο poser-ιλίκι στη συνέχεια με συνδυασμό των "American Nights" και "Sweet Obsession"! Το μέγιστο άσμα του καινούριου τους album, "What's On Your Mind", έδωσε το σύνθημα για hardbangin' και το πάντα εμπορικό κι επίκαιρο "Hard On Me" ήρθε για να μας ξετρελλάνει εντελώς και completely! "You are ready...!", "You are ready!"... Ε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται... "Ready 4 Reaction", έτσι για να τελειώσουν με κάτι "χαλαρό" το βασικό τους μέρος. Στo encore τους ακούστηκαν τα "You Make Me Feel", "SDI", "Bang Down The Door". Τα σχόλια περιττά... Σαφώς και περάσαμε ακόμη μία φορά υπέροχα και τους ξαναπεριμένουμε άμεσα!Υ.Γ.:
- Ας μην ξαναγίνει ανάλογο festival. Δεν κολλάνε οι μπάντες τέτοιου ύφους μεταξύ τους...
- Πολύ μεγάλη η αγάπη του Claus Lessmann στους Έλληνες και ιδιαίτερα το ούζο! Όσοι ήταν εκεί καταλαβαίνουν...
- Πολύ άτομο ο μπασίστας Uwe Köhler! Στο after-show party της μπάντας στο club Texas ζήτησε παραγγελιές τα "O, brother" - House Of Lords & "On the loose" - Europe! Θεός ο τύπος...!

  • SHARE
  • TWEET