Οι Saxon προέκυψαν ως συνδυασμός punk με AC/DC

Σύμφωνα με τον Biff Byford, ο Bon Scott ήταν λίγο γκάνγκστερ

04/08/2023 @ 10:06

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Classic Rock είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια των AC/DC και μεταξύ άλλων φιλοξενεί κορυφαίες προσωπικότητες που μιλούν για τα αγαπημένα τους άλμπουμ από τους Αυστραλούς rockers.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Biff Byford αναφέρεται στο πώς το ντεμπούτο "High Voltage" άλλαξε τη ζωή του.

Ο frontman των Saxon θυμάται ότι κάποιος του έδωσε μια κασέτα του "High Voltage", και ακριβώς τη στιγμή που άκουσε το "It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock’N’Roll)" πήγε τρέχοντας στους υπολοίπους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το έβαζα να παίζει στο βαν μας για πέντε συνεχόμενους μήνες».

Ως αποτέλεσμα, το "High Voltage" καθόρισε το ύφος των Βρετανών:

«Μας άρεσε η ενέργεια του punk επειδή ήταν γρήγορο και έξαλλο, αλλά χρειαζόμασταν του AC/DC  για το groove. Βάζεις αυτά τα δύο μαζί και έχεις τους Saxon.»

Σύμφωνα με τον Biff Byford, το "It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock’N’Roll)" εκφράζει τον τρόπο ζωής εντός ενός rock συγκροτήματος:

«Ο Bon Scott έγραψε τους στίχους. Ήταν λίγο γκάνγκστερ και τέτοια πράγματα συνδέονταν κάπως με την rock μουσική. Όταν ξεκινήσαμε το μέρος ήταν επικίνδυνο! Πολύς κόσμος που μεγάλωσε σε περίεργο περιβάλλον και ήθελε κάτι καλύτερο, πάντοτε ελκύοταν από την rock μουσική.»

Οι Saxon εμφανίστηκαν ζωντανά στο Tera Vibe Park πριν από έναν περίπου μήνα, στην δεύτερη ημέρα του φετινού Rockwave Festival με headliners τους Deep Purple, αφήνοντας για μία ακόμη φορά εξαιρετικές εντυπώσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον Παντελή Κουρέλη, ο 72χρονος πλέον Byford μίλησε μεταξύ άλλων για τους δίσκους διασκευών που κυκλοφόρησαν οι Saxon, τις απαρχές του βρετανικού heavy metal, και την περίφημη συναυλία στο γήπεδο της Ριζούπολης το 1986.

  • SHARE
  • TWEET