Antimatter, Dreambleed @ AN Club, 14/04/13

«Οι Antimatter είναι μοναδικοί και οι εμφανίσεις τους δημιουργούν συναισθήματα που σε διασκεδάζουν ρίχνοντάς σε...»

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 16/04/2013 @ 12:43
Ελάχιστοι φίλοι στο υπόγειο στα Εξάρχεια, αλλά όπως φάνηκε τυχεροί. Η εικόνα θλιβερή και άκρως αποκαρδιωτική...

Η Vic Anselmo παρόλα αυτά, ανέβηκε μόνη πρώτη στην σκηνή για να ζεστάνει τον λιγοστό κόσμο. Αρκετά ευδιάθετη άνοιξε όμορφα την βραδιά με τις γλυκές μελωδίες του πιάνου και την όμορφη φωνή της.

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι δικοί μας Dreambleed. Αντί για το εναλλακτικό τους metal, ακούσαμε μια ακουστική εκδοχή κάποιων κομματιών τους.

Dreambleed

Κιθάρα, πλήκτρα και φωνή έδιναν στις συνθέσεις μια μπαλανταδόρικη pop εκδοχή, όχι και τόσο κολακευτική για τους ίδιους. Το ωραιότερο σημείο της εμφάνισής τους ήταν η συνεργασία με την Vic στο κομμάτι των Anathema, "Parisienne Moonlight". Αρκετά ευδιάθετοι, έκαναν πλάκα για το παρεΐστικο κλίμα και την απουσία κόσμου και προσπάθησαν αρκετά να μας ζεστάνουν, όσο άχαρο κι αν ήταν αυτό. Τίμια προσπάθεια και όμορφα φωνητικά.

Τελικά, λίγο αργοπορημένος, ανέβηκε στην σκηνή και ο Mick Moss με την Vic ξανά. Φάνηκε να τον ενοχλεί η θλιβερή σκηνή του άδειου μαγαζιού, αλλά τελικά τα έδωσε όλα επί σκηνής.

Antimatter

Η φωνή του είναι τεράστια και ό,τι τραγούδι και να πει, είναι εξ ορισμού όμορφο. Το setlist αρκετά γεμάτο και η συνεργασία με την Anselmo ιδιαίτερα δεμένη. Όλα ήταν μαγικά. Πάρα πολύ όμορφες συνθέσεις που γινόντουσαν ακόμα πιο ωραίες με τον συνδυασμό των δυο φωνών. Ανά φάσεις ανατρίχιαζα και ένιωθα πανέμορφα ακούγοντας κομμάτια που μιλάνε στο μυαλό και στην καρδιά. Η μουσική αν και ακουστική (μόνο κιθάρα και πλήκτρα) ήταν τόσο ατμοσφαιρική όσο τίποτα. Γενικά τα κομμάτια του Mick είναι ατμοσφαιρικά, αλλά όταν ανοίγει το στόμα και η φωνάρα του κατακλύζει το χώρο, είναι απολαυστικός. Θυμήθηκε αρκετές φορές την εμφάνισή τους που ηχογραφήθηκε στο ΑN, κατά λάθος, όπως μας είπε και έδειξε πως του αρέσει να τραγουδάει ζωντανά.

Antimatter

Όσοι αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στην συναυλία μπορούν τώρα να το μετανιώσουν. Μιάμιση ώρα γεμάτη υπέροχες μελωδίες. Δεκαέξι κομμάτια από όλο το φάσμα των συνθέσεων της μπάντας. Ύμνοι από το "Saviour" μέχρι και την υπέροχη τελευταία τους δουλειά. Ενδοσκόπηση και περισυλλογή. Ανατριχιαστικά φωνητικά και θλίψη. Έρωτας και προβληματισμός. Ατμόσφαιρα, σκοτάδι και δάκρυα. Δεν έλειπε τίποτα, παρά μόνο ο κόσμος αν και όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί ήταν αρκετά ευχαριστημένοι, τραγουδούσαν τα κομμάτια και διασκέδαζαν (όσο μπορείς να το κάνεις με αυτού του είδους την μουσική) με τον τρόπο τους.

Antimatter

Εύχομαι στο μέλλον, να τον δούμε ξανά με πλήρη μπάντα και ήχο όπως στα άλμπουμ. Ίσως κούρασαν οι συνεχόμενες ακουστικές εμφανίσεις του. Εγώ παράπονο δεν έχω, αλλά ο κόσμος το έδειξε αυτό δια της απουσίας του.
SETLIST

Over Your Shoulder
The Last Laugh
A Portrait Of The Young Man As An Artist
Monochrome
Mr. White
Uniformed & Black
Firewalking
Here Come The Men
Leaving Eden
The Power Of  Love
Angelic
Conspire
The Weight Of The World
Legions
Working Class Hero

Saviour

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET