Alice Cooper live in Athens + Rock Fm party

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 16/06/2004 @ 09:05
Σε συνέχεια της κριτικής του Θοδωρή Μανιάτη, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεμάτο Θέατρο Πέτρας καθώς και το set list, το οποίο δεν είχε επικεντρωθεί στα τελευταία του album, που κακά τα ψέματα δεν είχαν κάνει εμπορική επιτυxία και λίγο πολύ θα ήταν άγνωστα στο ευρύ κoινό, αλλά είχε πάρα πολλά κλασικά κομμάτια. Όποιος έχει το "The Beast Of Alice Cooper" θα διαπίστωσε ότι από τα 14 τραγούδια που υπάρχουν μέσα παίκτηκαν τα 11, ενώ το “Bed Of Nails” δεν υπήρχε στα προηγούμενα live του και το παίξανε ειδικά για την Ελλάδα. Εκεί που έγινε χαμός ήταν φυσικά στο “Poison” όπου είχαμε τα γνωστά φαινόμενα (κάποιοι να ανάβουν καπνογόνα, πράγμα που ενόχλήσε αρκετά τους γύρω τους).

Από μουσικής πλευράς το group ήταν άψογο, ενώ ο ελληνικής καταγωγής drummer του Tommy Clufetos έκανε ένα 7λεπτο solo και καταχειροκροτήθηκε. Από σκηνικής πλευράς ο Alice έκοψε τον λαιμό της κόρης του επί σκηνής με ένα σπαθί, μας παρουσίασε φίδια, μαστίγια, συμμορίες να μαλώνουν και αλλά τέτοια κλασικά καλούδια του Alice Cooper που μπορεί για μερικούς να φαίνονται γραφικά αλλά για τον Alice είναι αναπόσπαστο μέρος του show και είναι συνυφασμένο με την εικόνα του, άσχετα εάν στην πραγματική του ζωή είναι τελείως διαφορετικός.

Πραγματικά ήταν μια συναυλία απόλαυση με τον Alice Cooper να τα δίνει όλα πάνω στην σκηνή. Στο τέλος μας καληνύχτισε με την υπόσχεση ότι θα τον ξαναδούμε το επόμενο καλοκαίρι, αν και είναι κάπως δύσκολο να ξαναέρθει τόσο σύντομα στα μέρη μας. Τους Star Star δυστυχώς δεν τους πρόλαβα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά από ότι έμαθα έπαιξαν παρά πολύ καλά.

Το set list ήταν το ακόλουθο:
"Black JuJu (intro)", "Hello Hooray", "No More Mr. Nice Guy", "Man Of The Year", "Billion Dollar Babies", "Between High School & Old School", "Muscle Of Love", "Be My Lover", "Who Do You Think We Are", "What Do You Want From Me?", "I'm Eighteen", "Desperado", "Halo Of Flies", drum solo, "Sick Things", "Gutter Cats Vs The Jets/Backyard Brawl", "Cold Ethyl", "Only Women Bleed", "Ballad Of Dwight Fry", "School's Out", "Poison", "Novocaine", "Bed Of Nails", "Under My Wheels".

Η βραδιά όμως δεν είχε τελειώσει. Ο Rock Fm μαζί με τους Star Star διοργάνωναν party στην Αρχιτεκτονική στο οποίο θα τζαμάρανε οι Star Star με μέλη του Alice Cooper. Το δέλεαρ ήταν πολύ μεγάλο οπότε κατηφορίσαμε προς το μαγαζί. Για ζέσταμα παίξανε οι Σκιές για περίπου 25 λεπτά ώσπου κατά τις 2:30 μπήκαν ο Ryan Roxie, o Eric Dover, o Chuck Garric και ο Tommy Clufetos. Αμέσως πήραν την θέση τους στην πολύ μικρή σκηνή του μαγαζιού και άρχισαν να παίζουν τα "Νo Μore Μr Νice Guy", ‘‘Oh Darling’’ (The Beatles), ‘‘Rock Roll All night’’ (Kiss) με τον Eric Dover να αναλαμβάνει με χαρακτηριστική άνεση τα φωνητικά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Dover ήταν ο lead singer στο πρώτο album των Slash‘s Snakepit, "It is Five O Clock Somewher", έχοντας παίξει μαζί με τον Slash ανά τον κόσμο με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στο Festival Of Donington...Στην συνέχεια έκαναν ένα μικρό διάλειμμα, δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Με την ευγενή βοήθεια του Johnnie Holliday μιλήσαμε για λίγο με τον Dover. Στην σύντομη κουβεντούλα μας είπε ότι πραγματικά ήταν πολύ χαρούμενος που βρέθηκε στην Ελλάδα και ότι την επόμενη μέρα, παρόλη την κούραση του, θα πήγαινε να επισκεφτεί την Ακρόπολη, ενώ θα ήθελε να καθόταν παραπάνω ημέρες για να δει και αλλά αρχαιολογικά μέρη όπως τους Δελφούς και την Ολυμπία. Ενθουσιάστηκε με την ανταπόκριση του Ελληνικού κοινού, ετοιμάζει προσωπικό album το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και είναι σε διαδικασία εύρεσης εταιρείας για να το κυκλοφορήσει. Ακόμα μας είπε ότι είχε γράψει τους στίχους για το "It is Five O Clock Somewhere" μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες, ότι είναι παρά πολύ περήφανος για αυτό το album, μας εξέφρασε μια γνώμη για τον Axl Rose (αλλά δεν μπορώ να πω τι μας είπε), ενώ ως επιρροές του μας ανέφερε τους Van Halan, Aerosmith, Kiss, Nazarath. Πραγματικά ήταν παρά πολύ ευχάριστος σαν χαρακτήρας, όπως και όλα τα παιδία της μπάντας, δίχως ίχνος βεντετισμού, ροκσταριλίκια και άλλα τέτοια.

Την σκυτάλη πήραν μετά οι Star Star, ώσπου κατά τις 3:30 ξαναεμφανίστηκαν στην σκηνή. Ο drummer είχε πάθει μια μικρή δηλητηρίαση και αναγκάστηκε να φύγει και τη θέση του πίσω από το drum kit πήρε ο drummer των Helloween Mike Gross. Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, έμαθε για το live και εμφανίστηκε στην Αρχιτεκτονική. Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Παίξανε το "Sympathy For The Devil" σε μια φοβερή διασκευή και μετά "Breaking The Law", "Highway To Hell". Μάλιστα στα τελευταία 2 κομμάτια ο Dover έπαιζε πλήκτρα αφήνοντας τα φωνητικά στο κοινό! Σίγουρα το παλικάρι που ανέβηκε στην σκηνή τραγουδώντας το "Highway To Hell" πρέπει να έζησε την εμπειρία της ζωής του. Κάπου στις 4 το group έφυγε από την σκηνή και κάπου εκεί φύγαμε και εμείς με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πραγματικά ήταν εμπειρία να δεις τον Alice Cooper επί σκηνής καθώς και το group του να παίζουν live σε ένα μικρό bar δίχως κανένα ίχνος κούρασης, αγγαρείας, βεντετισμού. Ευχαριστούμε και πάλι τον Johnnie για την υπέροχη βραδιά που μας πρoσέφερε και ελπίζουμε το σχέδιο που έχει για μια τουρνέ στην Ελλάδα να μπορέσει να φέρει εις πέρας.

P.S.:Ευχαριστώ παρά πολύ τον Κωνσταντίνο Κουζηγιαννη (cooperized.tripod.com) που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει τις φωτογραφίες καθώς και την Κατερίνα Κατσούλη και τον Κώστα Σάββα (www.geocities.com/greektrashthings) για το set list της συναυλίας.

Παναγιώτης Λουκάς

  • SHARE
  • TWEET