Orange Goblin, Sadhus "The Smoking Community" @ Fuzz Club, 21/09/19

H ποτισμένη στο αλκοόλ τετράδα κουβαλάει πάντα μαζί της τίμιο hard rock

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 23/09/2019 @ 11:35

Η άφιξη των Orange Goblin στη χώρα μας είναι πάντα ένας καλός λόγος για αναταραχή και μάλιστα όταν αυτή συνδυάζεται από τη θερμή υποδοχή του λασπωμένου χάους η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ως επί το πλείστον ο κόσμος φάνηκε από την αρχή του live προετοιμασμένος για τους ορκισμένους headliners που επρόκειτο να εμφανιστούν επί σκηνής οι οποίοι αποδεδειγμένα γνωρίζουν κάθε φορά τον τρόπο να διασκεδάζουν το κοινό.

H αλήθεια είναι πως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωση η εισαγωγή να προέρχεται από κάποιο συγκρότημα της heavy rock/stoner συνομοταξίας γιατί το αυτί του ακροατή θέλει ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ των δηλητηριωδών φωνητικών και των ιαχών από έναν "rock star", όπως είναι ο Ben Ward. Οι Sadhus "The Smoking Community" όμως δεν πτοήθηκαν και αναρωτήθηκαν αν έχουμε ακούσει το πρόσφατο άλμπουμ τους "Big Fish". Τί; Δεν το ξέρετε; Θα σας δείξουν αυτοί, θα δείτε τι θα πάθετε από αυτά τα βρωμερά ζιζάνια. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής, σκληρά φωνητικά της βοθρίλας, μικρές εναλλαγές στους ρυθμούς και διάθεση για sludge πειραματισμό. Το συγκρότημα με αργά και σταθερά βήματα έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και με την ατμόσφαιρα της λασπουριάς και της σκοτείνιας προσελκύει όλο και περισσότερους ακροατές. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως στο ατελείωτο γκρουβάρισμα τους θα βρεις το βαρύ sludge, μερικές punk εκρήξεις και μια σταλιά blues. Με έμπνευση από το ζωικό βασίλειο και με εφόδια τον τελευταίο και τον πρώτο ομώνυμο τους δίσκο σκάνε με set γεμάτα οργή στον εγωκεντρικό κόσμο των ανθρώπων συνοδευόμενοι πάντα με τη μυρωδιά του αγαπημένου τους καπνού.

Sadhus The Smoking Community

Τη βρώμικη δουλειά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα την έκαναν οι AC / DC μέσω του "It's a long way to the top" που ακούστηκε από τα ηχεία του Fuzz ενώ παράλληλα ο χώρος γέμιζε από κόσμο που είχε έρθει αποκλειστικά για τους Orange Goblin. Τέσσερις άριστοι μουσικοί και ανάμεσα τους ο βίκινγκ Ben Ward εμφανίστηκαν επί σκηνής και προκάλεσαν το κοινό για χάος και αναταραχή. Υπό τους ήχους του μίγματος hard rock και stoner από "Scorpionica" και "Sons Of Salem" οι γροθιές του κοινού δεν άργησαν να σηκωθούν συνοδευόμενες από τις φωνές των πιο ένθερμων οπαδών που πάσχιζαν να μοιάσουν στον τραγουδιστή/ήρωα τους. To set κινήθηκε στα μονοπάτια του πρόσφατου δίσκου τους, "The Wolf Bites Back" με σύμβολο τον λύκο ο οποίος γι' αυτούς αποτελεί το σύμβολο της ομορφιάς και της αγριότητας, ιδανικός δηλαδή να στολίσει τα hard rock και heavy metal στοιχεία που κρύβει ένα άλμπουμ που τα περισσότερα τραγούδια του θα μπορούσαν να αποτελέσουν εισαγωγή αλήτικης σειράς.

Orange Goblin

Κιθαριστικά riff με vintage χροιά του Joe Hoare και το βαρύ μπάσο του Martyn Millard συνδυάστηκαν με τέτοιο τρόπο στα "They Come Back" και "Stand For Something" ώστε το κοινό να μην βαρεθεί ούτε μια στιγμή. Οι αγαπημένοι hard rockers που ξέρουν πώς να περνάνε καλά εμπλούτισαν τη setlist τους με το "No Class" των Motörhead μαζί με το δημοφιλές "Time Travelling Blues" απογειώνοντας τη στιγμή. Αν κρατούσαν μπύρες στα χέρια τους θα μας τσούγκριζαν όλους έναν προς έναν και αν μπορούσε ο Ben Ward θα έκανε high five σε όλους μας με κίνδυνο πάντα να μας βγάλει τον ώμο.

Orange Goblin

Επίσης, μετρημένα και καταλλήλως τοποθετημένα ήταν τα σόλο τους καθώς το συγκρότημα έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από τα άλμπουμ "Back From The Abyss", "Thieving From The House Of God" και "The Big Black". Οι «λαϊκοί» hard rockers δεν έπαψαν να ευχαριστούν το κοινό για την ανταπόκριση στο κάλεσμα των μελωδιών τους και κλείνοντας με το επιθετικό "Red Tide Rising" άφησαν τον σπόρο για την επόμενη εμφάνισή τους.

Orange Goblin

Φωτογραφίες: Σπύρος Φατούρος / Spiros Fatouros Photography

SETLIST

 

Scorpionica
The Filthy and the few
Sons Of Salem
Saruman's Wish
Renegade
The Fog
The Wolf Bites Back
Some You Win, Some You Lose
Stand For Something
Your World Will Hate This
Blue Snow
No Class (Motörhead cover)
Time Travelling Blues
They Come Back 
The Devil's Whip
Quincy The Pigboy
Red Tide Rising

 

  • SHARE
  • TWEET