Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του Half Note: Espen Berg Trio

Οι Espen Berg Trio θα ανέβουν στη σκηνή του Half Note στις 15/10

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 15/10/2019 @ 10:43

Παρακαλούμε δώστε μας κάποια βασικά βιογραφικά σας στοιχεία και παρουσιάστε μας το σχήμα που θα δούμε στο Half Note!

Γεννήθηκα στο Hamar της Νορβηγίας το 1983 και παίζω πιάνο σε όλη μου τη ζωή. Το 2008 πήρα το Master μου στο NTNU στο Trondheim, όπου ζω ως σήμερα. Περιοδεύω σε όλον τον κόσμο από το 2003, με μπάντες και καλλιτέχνες όπως τους Espen Berg Trio, Trodheim Jazz Orchestra, Seamus Blake, Hildegunn Øiseth Quartet, Silje Nergaard, Marius Neset, Mathias Eick, Daniel Herskedal και πολλούς ακόμα.

Οι Espen Berg Trio δημιουργήθηκαν το 2014 μετά από αίτημα του ιαπωνικού label Blue Gleam, το οποίο ήθελε να κυκλοφορήσει τη μουσική μου κι ειδικά στη μορφή ενός τρίο. Το να έχω ένα piano trio ήταν κάτι που το ήθελα πολύ οπότε η διαδικασία εξελίχθηκε όμορφα. Περιοδεύσαμε στην Ιαπωνία τρεις φορές από το 2016, κάναμε επιπλέον δύο περιοδείες σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ κι έχουμε δώσει συναυλίες σε όλην την Ευρώπη. Τον περασμένο Απρίλη συμμετείχαμε στο Norwegian Night at Jazzahead!, κι ανυπομονούμε να παίξουμε σε διάφορα φεστιβάλ και clubs μέσα στο 2020.

Espen Berg Trio

Έχετε παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα; Αν ναι, τι θυμάστε περισσότερο από αυτήν σας την εμπειρία;

Ναι! Παίξαμε στο Φεστιβάλ στο Ναύπλιο το 2017 και στα Technopolis Athens Jazz Festival και Preveza Jazz Festival το 2018. Όλες ήταν αξιομνημόνευτες βραδιές αλλά η εμπειρία στο Ναύπλιο ήταν μοναδική, παίζοντας έξω με 42 βαθμούς σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος. Μέχρι που ξέχασα να πάρω νερό μαζί μου στη σκηνή και παραλίγο να λιποθυμήσω κατά τη διάρκεια της συναυλίας!

Ποια είναι η τελευταία σας κυκλοφορία;

Κυκλοφορήσαμε το τρίτο μας album "Free To Play" τον Σεπτέμβριο από την Odin Records. Θα παίξουμε πολλά από αυτά τα τραγούδια στη συναυλία μας στο Half Note.

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στην έως τώρα μουσική σας πορεία;

Κατά κάποιο τρόπο, η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν αποφάσισα να γίνω «ο καλύτερος πιανίστας του κόσμου» όταν ήμουν έξι ετών. Αυτή η αποφασιστικότητα με έφερε στο σημείο να μπορώ να βιοπορίζομαι από τη μουσική μου και το χόμπι μου, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ προνομιούχος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου πάντως, η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν κέρδισα το μεγαλύτερο νορβηγικό βραβείο στο Molde Int’l Jazz Festival το 2016, το οποίο περιελάμβανε μια συνεργασία με την καταπληκτική Trondheim Jazz Orchestra.

Espen Berg Trio

Ποια είναι για εσάς η πεμπτουσία ενός live και τί να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από την εμφάνιση σας;

Στο Espen Berg Trio το πιο σημαντικό είναι ότι η μουσική ακούγεται πάντα φρέσκια και ζωντανή. Τείνω να συνθέτω περίπλοκη μουσική, η οποία είναι όμως μελωδική και ζεστή ταυτόχρονα. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες για να φτιάξουμε τις μουσικές συνθήκες του να παίζουμε τη μουσική με άνεση και να συγκεντρωνόμαστε στην επικοινωνία και τις δυναμικές μας. Το κοινό μπορεί να περιμένει μια συναυλία με πολλούς ενδιαφέροντες ρυθμούς, όμορφες κι έντονες μελωδίες, επικά ηχοτόπια, ήρεμα και λυρικά περάσματα κι επίσης πολύ δράμα, ταμπεραμέντο και χαμόγελα!

Με εκτίμηση,

Espen

Καλή επιτυχία!


Τρίτη 15/10

Espen Berg Trio feat. Dimitris Vassilakis

Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ το τρίο του Espen Berg έρχεται από τη Νορβηγία στο Half Note στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Η μελωδική και ρυθμικά πολύπλοκη μουσική του Espen χρησιμεύει ως βάση για τη δυναμική, αυθόρμητη και ιδιοσυγκρασιακή αλληλεπίδραση του τρίο.

Μαζί τους θα βρεθεί στη σκηνή ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης.

Δημήτρης Βασιλάκης

Ο Espen Berg είναι διεθνώς βραβευμένος πιανίστας. Το 2016 έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο μουσικής της Νορβηγίας, «JazZtipendiate», στο Φεστιβάλ Molde Jazz. Είναι μέλος του προγράμματος εκκίνησης της νορβηγικής τζαζ το 2018 και το Espen Berg Trio ορίστηκε επίσημος πρεσβευτής του NTNU στο Τρόντχαϊμ Jazzfestival το 2016.

Παίζουν οι μουσικοί:

Espen Berg - πιάνο, Bárður Reinert Poulsen - μπάσο, Simon Olderskog Albertsen - ντραμς, Δημήτρης Βασιλάκης - σαξόφωνο

Espen Berg Trio

Δείτε τα video:

youtube.com/watch?v=VKPRdID4lX4
youtube.com/watch?v=ZCy79Q-Q5iI
youtube.com/watch?v=Zl5heRWP5mc
youtube.com/watch?v=RGfnjNWMptA

Listen on Spotify
Follow them on FB
Official YouTube Channel
Official site

Facebook event

halfnote.gr

facebook.com/halfnote.gr

Info

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β Ζώνη), 20 ευρώ (Α Ζώνη)

Ώρα έναρξης: 21.30

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

  • SHARE
  • TWEET