Evil Within: «Αποφεύγουμε τη στείρα προσκόλληση σε μουσικά είδη»

Οι Evil Within με περίσσεια αισιοδοξία στα σχέδια τους και θετική προαίρεση για τις συνθήκες της εγχώριας metal σκηνής, μας συστήνονται και μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους

Από τον Νικόλα Ρώσση, 06/05/2019 @ 16:49

Καλησπέρα παιδιά! Για βάλτε μια τάξη στο μυαλό μου, γιατί καθώς έψαχνα πληροφορίες για εσάς όταν έκανα την κριτική του δίσκου, δεν ήμουν και πολύ σίγουρος για το τρέχον line-up σας και την σύνθεση που είχατε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Ισχύει ότι ως μπάντα περάσαμε από πολλά στάδια όσον αφορά το line-upμας γιατί όπως καταλαβαίνεις πολλές φορές οι ζωές των διαφορετικών μελών μιας μπάντας είναι δύσκολο να συγχρονιστούν. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες πάντοτε βρίσκαμε τον τρόπο να συνεχίζουμε, έστω και με διαφορετικά πρόσωπα.

Οι Evil Within δημιουργήθηκαν το 2015 από τον Παναγιώτη Βαρβαρόπουλο (κιθάρα)ως ένα μέσο έκφρασης του υλικού που είχε συνθέσει εκείνο το διάστημα. Στην συνέχεια πλαισιώθηκε από τον Δημήτρη Σταύρο στις κιθάρες, τον Αλέξανδρο Λεμονίδη στο μπάσο και τον Arnel "Jon" Lagen και την Μαρία Γαλιάτσου στα φωνητικά. Η μπάντα ξεκίνησε την ηχογράφηση του πρώτου της άλμπουμ "Darker Than You" το 2017, στο S.I.A Studio του Σάββα Μπετίνη των Acid Death, ο οποίος και ανέλαβε την παραγωγή του δίσκου. Στο τωρινό line-upτης μπάντας βρίσκεται η Λίλιαν Ανερούσα στα φωνητικά και ο Στέλιος Κατράκης στα τύμπανα.

Evil Within

Υπάρχετε ως σχήμα από το 2015 και 4 χρόνια αργότερα κυκλοφορείτε το ντεμπούτο σας. Τι μεσολάβησε λοιπόν στο ενδιάμεσο; Πόσο δύσκολος ή εύκολος ήταν ο δρόμος μέχρι το σήμερα για τους Evil Within;

Όπως κάθε νέα μπάντα, ιδιαίτερα σε μια τόσο ανταγωνιστική σκηνή, έτσι και εμείς ως Evil Within αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες τόσο όσον αφορά το δυναμικό της μπάντας, όσο και με την υποστήριξη της δημιουργίας και κυκλοφορίας ενός άλμπουμ. Η δημιουργία ενός άλμπουμ πραγματικά δυνατού, όπου το καλλιτεχνικό όραμα θα αποδοθεί όπως του αρμόζει, προϋποθέτει μία μπάντα πραγματικά ομάδα και οικογένεια, όπου τα μέλη θα μοιράζονται ένα κοινό όραμα και θα καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια προς αυτόν τον σκοπό. Συνεπώς, είναι φυσιολογικό να περάσει μία περίοδος ανακατατάξεων και συγκρούσεων μέσα από την οποία η μπάντα θα αναδειχθεί με την μορφή και την συνοχή που είναι απαραίτητη για την μετέπειτα πορεία της. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο πιστεύουμε ότι τελικά δεν μετράει και τόσο, καθώς κάτι που πραγματικά αξίζει, ποτέ δεν είναι εύκολο και πάντοτε το αν η προσπάθεια που θα καταβληθεί έχει αποτέλεσμα, εξαρτάται από την αγάπη των καλλιτεχνών προς το όραμα τους.

Πείτε λίγα λόγια για το νέο σας άλμπουμ.

Το άλμπουμ μας "Darker Than You", το οποίο αποτελεί το ντεμπούτο μας, έχει ως βάση το υλικό που δημιουργήθηκε από τον κιθαρίστα μας Παναγιώτη Βαρβαρόπουλο, σε μια περίοδο εσωτερικής αναζήτησης, ύστερα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής του. Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για μουσική που γράφτηκε μέσω καρδιάς και όχι υλικό επιτηδευμένο, σαν υποχρέωση της μπάντας για κυκλοφορία ενός δίσκου. Στη συνέχεια, ενσωματώθηκαν επιρροές και από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από τους Arnel "Jon" Lagen, Αλέξανδρο Λεμονίδη και Δημήτρη Σταύρο, στους οποίους αποτυπώθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης φύσης, μέσα στην σύγχρονη κοινωνία, συχνά μέσα από αλληγορικές ιστορίες.

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από το τελικό αποτέλεσμα, τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός από την κυκλοφορία του; Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω;

Για εμάς, η ηχογράφηση του πρώτου μας άλμπουμ ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματική εμπειρία, όπου επενδύσαμε τους εαυτούς μας και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό. Σίγουρα, όπως κάθε άλμπουμ έχει τα ψεγάδια του αλλά μέσα απ’ αυτό πήραμε πολύτιμα μαθήματα και εφόδια για την συνέχεια. Συνεπώς, θεωρούμε ότι δεν θα αλλάζαμε τίποτα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι στην πορεία να εμφανιστούμε πολύ πιο δυνατοί και βελτιωμένοι.

Evil Within

Αναφέρετε ως επιρροές σας μεταξύ άλλων τους At The Gates και τους Behemoth, εσείς πως θα περιγράφατε την μουσική σας και πως θεωρείτε ότι ενσωματώνετε τις επιρροές σας σε αυτή;

Η μουσική μας είναι ένα κράμα από πολλαπλές επιρροές του extreme metal ήχου, λόγω των διαφορετικών μουσικών background κάθε μέλους μας. Ωστόσο, ο συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει και αποφεύγουμε την στείρα προσκόλληση σε μουσικά είδη. Γενικότερα δεν ενσωματώνουμε κάποια επιρροή επιτηδευμένα, παρά αφήνουμε το τελικό αποτέλεσμα να πάρει μορφή μέσα από την μουσική αλληλεπίδραση μεταξύ μας. 

Πώς βιώνετε την εγχώρια metal σκηνή σήμερα και πως σας έχει φερθεί;

Η εγχώρια σκηνή θεωρούμε ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, και για να ξεχωρίσεις χρειάζεται πραγματική προσπάθεια, όραμα και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Εμείς ως νέα σχετικά μπάντα σιγά-σιγά βρίσκουμε τον δρόμο μας και προσπαθούμε να γίνουμε μέρος αυτής της σκηνής, μέσα από τον ήχο και την προσπάθεια μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε κόσμο που μας έχει στηρίξει και βοηθήσει, όπως ο Σάββας Μπετίνης, αλλά παράλληλα θέλουμε ό,τι καταφέρουμε να προέρχεται από την πραγματική μας αξία ως μπάντα.

Υπάρχουν ζωντανές εμφανίσεις προγραμματισμένες;

Την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιήσουμε την παρουσίαση του δίσκου μας "Darker Than You" στο Remedy Live Club, μαζί με δύο εξαιρετικές μπάντες της ελληνικής σκηνής, τους Alterself και Inner Fear, όπου και σας προσκαλούμε να έρθετε. Επίσης, η μπάντα έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις στο εξωτερικό, με πρώτη στην Σλοβακία μαζί με τους Caelestia και Anthology. Για τα υπόλοιπα stay tuned, που λένε!

Evil Within

Πώς αντιλαμβάνεστε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συναυλιακοί χώροι στην Ελλάδα για συγκροτήματα σαν τους Evil Within;

Η χώρα μας διαθέτει μια πολύ δυνατή σκηνή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε και να μην διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για να το υποστηρίξει. Υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι συναυλιακοί χώροι με ιστορία αλλά επειδή σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θεωρούμε -πιστεύοντας ότι εκφράζουμε και την άποψη πολλών ακόμα συγκροτημάτων- ότι η δημιουργία ακόμα περισσότερων σκηνών και μαγαζιών θα ήταν ευεργετική για την περαιτέρω επέκταση της σκηνής.

Οι Evil Within προς τα πού στοχεύουν τώρα; Ποια είναι τα άμεσα σχέδια της μπάντας και ποια τα μακροπρόθεσμα;

Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι μας αφορούν κυρίως εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα τον καινούριο μας άλμπουμ αλλά και να χτίσουμε την σχέση μας με το κοινό και αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Μακροπρόθεσμα, σίγουρα θέλουμε να δουλέψουμε σε νέο υλικό όπου θα εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια και θα εξελίξουμε τον ήχο μας, καθώς για εμάς η δημιουργία υλικού είναι η πεμπτουσία ενός συγκροτήματος.

Αυτά είχα για εσάς! Υπάρχει κάτι που θα θέλετε να προσθέσετε και λησμόνησα να το ρωτήσω; 

Θεωρούμε ότι πλέον το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί, οφείλουμε να το πούμε μέσω της δουλειάς μας και του υλικού μας. Ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο στις απαιτήσεις του κοινού αλλά και τις δικές μας, για το όραμα μας, που αποτελεί και την κινητήριο δύναμη για ό,τι κάνουμε. Ευχαριστούμε και πάλι το Rocking.grκαι ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά στην παρουσίαση του δίσκου μας.

Διαβάστε εδώ την κριτική του δίσκου "Darker Than You" από τον Νικόλα Ρώσση.

  • SHARE
  • TWEET