Danko Jones, Audrey Horne @ BeatPol, Δρέσδη, 25/03/17

If you wanna do it do it right...

Από τον Κώστα Πολύζο, 29/03/2017 @ 14:28

Τρομακτικό πακέτο οι Danko Jones με τους Audrey Horne και που αποτέλεσε το τυράκι στη φάκα για να τσιμπήσω στην πρόταση του Καραδημήτρη για το ταξίδι στη Γερμανία. Έχοντας ήδη παρακολουθήσει δύο φορές τους Audrey ήξερα πως η εμφάνισή τους θα ήταν εγγυημένα φοβερή οπότε το τι θα μας παρουσίαζε ο τρελο-Καναδός ήταν το μόνο ερωτηματικό για εκείνη τη βραδιά.

Το BeatPol, που βρίσκεται στα δυτικά (ψόφια) προάστια της Δρέσδης, είναι ένας χώρος χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων και εκείνο το βράδυ είχε γεμίσει με Γερμανούς οι οποίοι είχαν έρθει κυρίως για τους Danko Jones. Είχε χώρο που μπορούσες δωρεάν να αφήσεις το μπουφάν σου και δύο μπαρ για να εξυπηρετήσει τη δίψα μας για μπύρα. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως το μισόλιτρο ποτήρι το έπαιρνες με 2€, οπότε τι πιο λογικό από το να είναι γεμάτο συνεχώς το μπαρ. Το λέω αυτό εδώ για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις με τα λαιβάδικα της χώρας μας που η τιμή της μπύρας (330ml) κυμαίνεται από 4-5 ευρώ.

Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και με το που πάτησαν οι Νορβηγοί στη σκηνή κατάφεραν σχεδόν με το καλημέρα να κερδίσουν το κοινό, που κατά μεγάλο ποσοστό δεν ήταν οικείο με τη μουσική τους.

Audrey Horne

Το setlist περιλάμβανε τραγούδια αποκλειστικά από τις τελευταίες δύο τους studio δουλειές, αλλά είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και ένα καινούργιο τραγούδι που θα συμπεριληφθεί μάλλον στον επόμενο δίσκο τους που λογικά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2018, όπως μας ενημέρωσε ο Toschie σε συνέντευξη που κάναμε μαζί του λίγο πριν το live.

Audrey Horne

Τα "Redemption Blues", "This Ends Here" και "Youngblood" ζεσταίνουν για τα καλά τα αίματα με την μπάντα να αποδίδει καταπληκτικά το υλικό της, οι δισολίες πάνε κι έρχονται, ο Toschie ιδρώνει το πουκάμισο σαν να μην υπάρχει αύριο και όλοι -κοινό και μπάντα- φαίνεται να το διασκεδάζουν. Το καινούργιο τραγούδι που ακολούθησε και που για την ώρα είναι άτιτλο, έδειξε πως ηχητικά οι Νορβηγοί συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν με το "Pure Heavy" και θα ακολουθήσει το χιτάκι "Out Of The City" που όπως φάνηκε ήταν εκείνο το τραγούδι που ο κόσμος γνώριζε περισσότερο.

Audrey Horne

Η ώρα προς το τέλος πλησιάζει και το "Waiting For The Night" θα έχει την τιμητική του με τον μπασίστα κλασικά να παίζει στην αρχή με το κοινό ζητώντας του να τραγουδήσει το ρεφρέν, κάτι που επαναλήφθηκε λίγο πριν το τελειώσουν. Ο πραγματικός χαμός, όμως, θα επικρατήσει στο "Straight Into Your Grave", όπου ο Toschie θα κατέβει μέσα στο κοινό ακολουθούμενος και από το κιθαριστικό δίδυμο των Tofthagen/Isdal και κάπως έτσι πέρασαν τα 45 λεπτά της καταπληκτικής εμφάνισής τους.

SETLIST

Redemption Blues
This Ends Here
Youngblood
Pretty Little Sunshine
New Song
Out Of The City
Waiting For The Night
Straight Into Your Grave

Danko Jones βγήκαν στη σκηνή με το "I Gotta Rock" από το ολόφρεσκο "Wild Cat", για την προώθηση του οποίου περιοδεύουν, και από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως οι Γερμανοί είχαν έρθει για να τα σπάσουν παρέα με την μπάντα. Ήχος μπόμπα, η μπάντα τα δίνει όλα και η βραδιά φαίνεται ονειρική. Πρώτο κομβικό σημείο στάθηκε η εκτέλεση του "First Date" όπου το venue είναι όλο στο πόδι με τον κόσμο να χοροπηδάει συνεχώς. Το Thin Lizzy-ικο "You Are My Woman" ακολουθείται από το Misfits-ικο "The Twisting Knife" και η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Danko Jones

Ευτυχώς ο Danko πού και πού αρχίζει να μιλάει και βάζει λίγο φρένο στον κόσμο που σχηματίζει mosh pit και χορεύει pogo σε μόνιμη βάση. Αφού μίλησε σε κάποιον ανέκφραστο και αμέτοχο μέχρι εκείνη την ώρα γκριζομάλλη στο κοινό λέγοντάς του πως με την απόδοσή τους θα τον αναγκάσουν να χαμογελάσει και να περάσει καλά, συνεχίζουν τον καταιγισμό με τα "She Likes It" και "Forget My Name". Δεύτερο κομβικό σημείο το "Invisible" που επικρατεί και πάλι πανδαιμόνιο και ακολουθείται από το "Legs".

Danko Jones

"Full Of Regrets", "My Little RNR" και "Had Enough" θα αποτελέσουν τριάδα τρόμου με το τέλος της οποίας ο Danko θα πιάσει κουβέντα με κάποιον στο κοινό ο οποίος κάτι του είπε για τη φωνή του και εκείνος με τη σειρά του απάντησε αποστομωτικά είναι η αλήθεια. Η συνέχεια είναι εξίσου καθηλωτική και κάποια στιγμή μετά την απολαυστική εκτέλεση του "Lovercall" είναι η ώρα του "Gonna Be A Fight Tonight" που θα κλείσει την κανονική διάρκεια για να ακολουθήσει ένα encore τριών τραγουδιών. Πριν το οριστικό τέλος με το "Bring On The Mountain" o Danko θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους τους μεγάλους μουσικούς που δεν είναι πλέον μαζί μας αφήνοντας για το τέλος τον Lemmy, με τον κόσμο να αποθεώνει μετά από κάθε όνομα.

Danko Jones

Ο Danko, εκτός από παθιασμένος κιθαρίστας και πολύ καλός τραγουδιστής, όπως φάνηκε και από τα διαλλείματα ανάμεσα στα τραγούδια, είναι ένας φοβερός showman. Αγαπάει το rock 'n' roll και αγαπάει το κοινό του και είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση γι' αυτόν να του μιλάει και να του απευθύνει τον λόγο. Είναι πανέξυπνος, ετοιμόλογος και ξέρει να αυτοσαρκάζεται. Τα show τους είναι μια ανεξάντλητη πηγή αδρεναλίνης και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησαν στο σανίδι της σκηνής.

Danko Jones

«Τι είναι καλύτερο από ένα Σαββατόβραδο;» μας ρώτησε κάποια στιγμή για να απαντήσει ο ίδιος «Το βράδυ Παρασκευής! Γιατί είναι αυτό που προηγείται του Σαββατόβραδου» καλώντας μας ταυτόχρονα να μετατρέψουμε εκείνο το βράδυ Σαββάτου σε βράδυ Παρασκευής. Και όπως λέει και το ανέκδοτο... εκείνη τη στιγμή παντού στη Δρέσδη ήταν Σάββατο, αλλά στο BeatPol ήταν Παρασκευή.

Photo Credits: Markus Wiedenmann, Χρήστος Καραδημήτρης

SETLIST

I Gotta Rock
Play The Blues
Sugar Chocolate
First Date
You Are My Woman
The Twisting Knife
She Likes It
Forget My Name
Invisible
Legs
Full Of Regret
My Little RNR
Had Enough
Going Out Tonight
Wild Cat
Cadillac
Lovercall
Gonna Be A Fight Tonight

Encore:

Watch You Slide
Rock Shit Hot
Bring On The Mountain (Become The Mountain)

  • SHARE
  • TWEET