Cradle Of Filth: «Έχω άλλες ιδέες για τη δημιουργία, αλλά η πλειοψηφία αποφασίζει»

Η Lindsay Schoolcraft μας μίλησε για την περιοδεία των Cradle Of Filth, τα σχέδια για το μέλλον, αλλά και γενικότερα για το πως είναι να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο συγκρότημα

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 24/05/2018 @ 14:06

Οι Cradle Of Filth διαθέτουν το σπάνιο χαρακτηριστικό να συνδυάζουν την ακραία μουσική με την εμπορική επιτυχία και δημοφιλία. Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης της μπάντας, είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τη Lindsay Schoolcraft, να μας κατατοπίσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της μπάντας, τις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τυχόν μελλοντικά σχέδια.

Cradle Of Filth

Πώς είσαι; Νομίζω ότι είστε σε περιοδεία. Σε ποιο μέρος του κόσμου παίζετε αυτές τις μέρες; Πώς πάει η περιοδεία μέχρι τώρα;

Πολύ καλά ευχαριστώ. Μόλις ολοκληρώνουμε την περιοδεία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φτάσαμε επίσης στο τρίμηνο της παγκόσμιας περιοδείας που ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο.

Μπορείς να αναφέρεις τυχόν ενδιαφέροντα περιστατικά;

Μέχρι τώρα δεν είχαμε παρά προβλήματα με λεωφορεία. Βρισκόμαστε στο δεύτερο λεωφορείο και οι επισκευές δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά τελικά καταφέρνουμε να κάνουμε όλες τις συναυλίες που πρέπει!

Σε ποια χώρα νομίζετε ότι υπάρχουν οι πιο πιστοί οπαδοί των Cradle Of Filth;

Βρήκαμε τρελή αγάπη και αφοσίωση από τη Βραζιλία, αλλά επίσης πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ θερμή υποδοχή στην Ινδονησία.

Το τελευταίο σας άλμπουμ "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay" κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των οπαδών και του τύπου μέχρι στιγμής;

Νομίζω ότι είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτό. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα παρά καλά πράγματα.

Θα αλλάζετε κάτι ή θα κάνετε κάτι διαφορετικό σε αυτό το άλμπουμ;

Έχω προσωπικά διαφορετικές ιδέες για τη σύνθεση και την παραγωγή, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι η πλειοψηφία από την ομάδα που αποφασίζει και αν τα παιδιά είναι χαρούμενα τότε είμαι και εγώ χαρούμενη. Αφιερώνω πολύ λιγότερο χρόνο σε αυτό το θέμα αυτές τις ημέρες και είμαι απλά χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ.

Cradle Of Filth

Έχετε συνθέσει νέα μουσική ή έχετε αναπτύξει τουλάχιστον νέες ιδέες για το επόμενο άλμπουμ;

Με περιοδεία είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό. Έτσι σχεδιάζουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για νέο υλικό αυτό το καλοκαίρι.

Ποιες είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης για να δημιουργείς μουσική;

Για μένα, παίρνω πολλά από εσωτερικές διεργασίες και γράφω αυτό που ακούω μέσα μου με βάση αυτό που νιώθω. Φυσικά έχω πολλές μουσικές επιρροές από όλο το μουσικό χάρτη.

Πώς γίνεται η μουσική σύνθεση στη μπάντα;

Έχουμε ιδέες και τις μοιραζόμαστε όλοι μας σε ένα φάκελο online. Από εκεί ο Μάρτιν παίρνει τις ιδέες μας και βοηθάει να τις μετατρέψουμε σε τραγούδια

Ποιο είναι το μουσικό όραμα των Cradle Of Filth;

Είναι μια συνεργασία μεταξύ όλων και στη συνέχεια του Dani που λέει την ιστορία. Αλλάζει από το άλμπουμ σε άλμπουμ.

Ποια μουσική προτιμάτε να ακούς; Θα μπορούσες να αναφέρεις ορισμένα από τα άλμπουμ που ακούς αυτήν την περίοδο;

Είμαι μεγάλος οπαδός του nu metal, της συμφωνικής μουσικής, αλλά του trip hop και του witch house. Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ Portishead, Sidewalks και Skeletons, Alice Glass, Elsiane, Massive Attack, Sneaker Pimps, αλλά και Devin Townsend, Korn και The Birthday Massacre.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους Cradle Of Filth στο μέλλον; Ετοιμάζετε κάποια νέα κυκλοφορία;

Δουλεύουμε σε κάποιες πολύ καλές ιδέες, αλλά απλώς εξαρτάται από το χρόνο και τα κεφάλαια αν μπορούν να υλοποιηθούν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ολοκλήρωση αυτής της περιοδείας πριν μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα νέο έργο.

Cradle Of Filth

Τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί από τις ζωντανές εμφανίσεις των Cradle Of Filth;

Ένα πραγματικά συμπαγές set, για το οποίο εργαζόμαστε για αρκετό καιρό τώρα.

Άλλες εκπλήξεις;

Έχουμε ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων προτού φτάσουμε στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κάποια νέα τραγούδια στο setlist.

Μπορείς να ολοκληρώσεις αυτή τη συνέντευξη όπως σου αρέσει και να πεις οτιδήποτε θέλεις στους Έλληνες οπαδούς.

Λατρεύω τη χώρα σας και δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω και να δω μερικές νέες πόλεις που δεν είχα ξαναδεί. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη να επιστρέψω και να παίξουμε για σας με τα παιδιά!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Εγώ ευχαριστώ.

  • SHARE
  • TWEET