Συνέντευξη με τον Michael Schenker μετά το live των MSG στη Θεσσαλονίκη

25/11/2004 @ 13:24
Αμέσως μετά τη συναυλία στην Υδρόγειο, ο κύριος Michael Schenker, κιθαρίστας και εγκέφαλος πίσω από τους UFO και MSG (λες και χρειάζεται συστάσεις) μας μίλησε για το live, τα σχέδια του και όχι μόνο. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, αλλά στα λίγα λεπτά (8:30 για την ακρίβεια) που είχαμε στη διάθεσή μας είπαμε αρκετά. Αυτό που μπορώ σίγουρα να πω είναι πως ο Schenker ήταν πολύ προσγειωμένος και συνεργάσιμος, παρά την κούραση της συναυλίας, και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμουν μπροστά σε ένα θρύλο, ένιωσα αμέσως άνετα και μπορέσαμε να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Αλλά ας μην τα πολυλογούμε...

Καλησπέρα. Φοβερό show!
Ευχαριστώ.

Πώς σου φάνηκε η Θεσσαλονίκη; Πρόλαβες να κάνεις καμιά βόλτα ή ήρθατε κατ' ευθείαν στο live;
Να σου πω την αλήθεια, δεν πρόλαβα να τη δω. Ήθελα να πάω στην παραλία γιατί είχα ακούσει πως είναι πολύ όμορφο το λιμάνι και η θάλασσα, αλλά έπρεπε να πάω σε ένα internet café για δουλειές και τελικά έμεινα για τρεις ώρες. Όταν το κατάλαβα, κοίταξα το ρολόι μου και έμενε μια ώρα για το sound check! Οπότε καταλαβαίνεις...

Άρα χρησιμοποιείς αρκετά το internet...
Ναι, κυρίως για δουλειές, βλέπεις έχω δική μου εταιρεία και πρέπει να έχω συνέχεια επαφή, άλλωστε το cd πωλείται μόνο από το website.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, απλά έτσι θέλω να γίνεται.
Μάλιστα. Όσον αφορά το νέο δίσκο MSG, έχουν γίνει οι ηχογραφήσεις ή ακόμα γράφετε τα κομμάτια;
Ο δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος. Η μουσική είναι ολοκληρωμένη, και έχουμε ένα Νορβηγό τραγουδιστή ο οποίος γράφει τους στίχους αυτό τον καιρό. Θα είναι έτοιμος στις 2 Φεβρουαρίου.

Είχα διαβάσει στο site ότι θα συμμετείχαν διάφοροι τραγουδιστές.
Ναι, μεταξύ άλλων είναι και οι Graham Bonnet και Robin McAuley. Θα έχουμε πολλούς τραγουδιστές για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια των MSG, ξεκινήσαμε το 1980.

Πώς βλέπεις τη σύγχρονη μουσική και τις κατευθύνσεις που έχει πάρει;
Σύγχρονη μουσική... Δε μπορώ να σου απαντήσω. Τον περισσότερο καιρό έχω δουλειές ή παίζω, δεν ακούω πολύ μουσική.

Βλέπουμε τελευταία πολλές κλασικές μπάντες να επανασυνδέονται και να κάνουν συναυλίες, για παράδειγμα οι Deep Purple ή άλλοι. Πιστεύεις πως το κάνουν για τα λεφτά ή έχουν ακόμα κάτι να δώσουν;
Δεν μπορώ να ξέρω γιατί το κάνουν οι Deep Purple, αλλά αν στον κόσμο αρέσει να τους βλέπει ακόμα, δεν έχει σημασία αν το κάνουν για τα λεφτά, για μένα είναι ok.

Έχω ενθουσιαστεί με το MSG Unplugged. Θα ξανάκανες κάτι τέτοιο;
Φυσικά, θα μου άρεσε, αυτό τον καιρό είμαστε σε περιοδεία βέβαια, αλλά στο μέλλον μπορεί να το κάνω.

Πως αισθάνεται κάποιος όταν παίζει μαζί με τον Uli Jon Roth;
Η αλήθεια είναι πως ξέρω τον Uli Roth από 12 χρονών, οπότε είναι κάτι φυσιολογικό για μένα. Πάντως είναι πολύ μεγάλος κιθαρίστας, και όταν έφυγα από τους Scorpions δεν ήθελα να με αντικαταστήσει κανένας παρά μόνο ο καλύτερος. Έτσι και πρότεινα τον Uli. Και τα υπόλοιπα τα ξέρεις.

Τον καινούριο δίσκο τους τον άκουσες; Πώς σου φάνηκε;
Ναι, τον άκουσα. Πολύ καλός!

Συμφωνώ. Υπάρχει λοιπόν καμιά περίπτωση να σας ξαναδούμε μαζί;
Σίγουρα υπάρχει, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον αδερφό μου, αλλά αν γίνει δε θα πάρω τη θέση κανενός, μπορεί απλά να παίξω σαν guest.

Μάλλον δεν έχουμε άλλο χρόνο. Λοιπόν, ευχαριστώ πολύ. Και πάλι, ήταν ένα καταπληκτικό show. Ελπίζω να σε ξαναδούμε!
Κι εγώ το ελπίζω.

Γιώργος Τράκας

  • SHARE
  • TWEET