Συνέντευξη: ''Blue'' Lou Marini (Blues Brothers Band)

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 20/07/2007 @ 08:21
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της θρυλικής μπάντας στη χώρα μας ο σαξοφωνίστας Lou Marini απαντά μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου στις ερωτήσεις μας για τη μουσική, τις ταινίες και την "Θεϊκή αποστολή" της Blues Brothers Band. Διαβάστε παρακάτω γιατί το κεφάλι του "κόπηκε" από μια από τις πιο κλασσικές σκηνές της ταινίας "Blues Brothers" και για το ποιος ήταν ο συνδυασμός που οδήγησε στο μοναδικό ήχο της μπάντας!

Για την ταινία:

Σε ποιο βαθμό νομίζετε ότι βοήθησε η ταινία "Blues Brothers" να διατηρηθεί η κληρονομιά της blues και r&b μουσικής;
Η επιτυχία της πρώτης ταινίας βοήθησε αδιαμφισβήτητα με το να δημιουργήσει εκ νέου ενδιαφέρον για την blues και r&b. O ίδιος ο Muddy Waters μου το εκμυστηρεύτηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Μπορείτε να μας περιγράψετε τον John Belushi (Jake Blues) ως χαρακτήρα και ως τραγουδιστή;
Ο Belushi ήταν ένας ανέλπιστα καλός τραγουδιστής με πολύ καλό ρυθμό, η ακριβής του είσοδος μετά από ένα πολύπλοκο break του Steve Jordan (drums) στο "Goin' Back To Miami" είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ήταν χαρισματικός, γοητευτικός, γενναιόδωρος και απρόβλεπτος. Όλοι τον αγαπούσαμε.Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη γνωστή σκηνή της πρώτης ταινίας όπου εσείς, ο Dan (Aykroyd) και ο Belushi συνοδεύετε την Aretha Franklin στo "Think"; Γιατί σε όλη τη σκηνή το κεφάλι σου είναι κομμένο από τα πλάνα; (Όσοι δεν έχετε δει την ταινία μπορείτε να δείτε τη σκηνή εδώ, από το 1' και 20" και έπειτα θα δείτε τον "ακέφαλο" σαξοφωνίστα Lou Marini σε δράση!)
To κεφάλι μου είναι κομμένο λόγω μιας παράβλεψης στην κατασκευή του σκηνικού. Το ταβάνι πίσω από το πάγκο δεν ήταν ακόμη έτοιμο και όταν ο κάμεραμαν προσπαθούσε να πάρει πλάνα κοιτώντας προς τα πάνω τραβούσε τους προβολείς και άλλα πράγματα που δεν έπρεπε να φαίνονται. Οπότε κεφάλι τέλος για μένα!

Ποιο ήταν το πιο αστείο επεισόδιο που συνέβη στα γυρίσματα του "Blues Brothers";
Στη σκηνή του Bob's Country Bunker, όταν είμαστε όλοι έξω και ο Belushi προσπαθεί να μας πείσει ότι "η επόμενη εμφάνιση θα είναι δυναμίτης, πιστέψτε με!”.

Είχε πολύ κρύο (Δεκέμβριο στους λόφους του Los Angeles), ήταν 4 τα ξημερώματα και ο Belushi έκανε λάθη στο λόγο του σε κάθε λήψη, κάθε φορά και πιο νωρίς από τη προηγούμενη! Στο τέλος είπε μόνο μια σωστή λέξη πριν κάνει και πάλι λάθος και φυσικά σκάσαμε όλοι (ηθοποιοί και συνεργείο) στα γέλια. Ήταν φανταστικό.

Για τη μουσική:

Ποιος είχε την ιδέα για τη μίξη του ηλεκτρικού blues ήχου του Chicago με τον Memphis r&b ήχο και ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος στην διαδικασία αυτή;
Ο ήχος της μπάντας ήταν προϊόν των ιδεών των Belushi, Danny (Aykroyd) και Paul Shaffer και της μοναδικής χημείας της μπάντας.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κοινού στις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας;
Από την αρχή είχαμε πολύ καλές αντιδράσεις και στο Universal Amphitheatre του Los Angeles είχαμε standing ovation κάθε βράδυ! Οι άνθρωποι τρελαίνονταν.

Έχεις παίξει με πολλούς μεγάλους μουσικούς στη καριέρα σου. Εκτός της Blues Brothers Band με ποιον πέρασες καλύτερα;
Έχω παίξει με πάρα πολλούς μεγάλους ανθρώπους και δε μπορώ να διαλέξω μόνο έναν.

Ήταν το "Soul Man" το κλειδί για την επιτυχία της μπάντας αλλά και της ταινίας;
Το "Soul Man" είναι σίγουρα ένα από τα κλασσικά τραγούδια αλλά ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο.

Για το σήμερα:Είναι οι περιοδείες της Blues Brothers Band η αληθινή "Mission From God" στις μέρες μας, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψη τη μουσική κληρονομιά που μεταφέρουν;
Σίγουρα κρατάμε ζωντανή τη γεμάτη ενέργεια, ακουστική και γεμάτη ψυχή soul & blues μουσική. Είμαστε μια οργανική funky μπάντα και το κοινό ανταποκρίνεται πάντα σε αυτό.
Efkaristo poli, Blue Lou.

Αντώνης Μουστάκας
  • SHARE
  • TWEET