Το Rocking.gr ταξιδεύει... Iron Maiden live in Frankfurt!

11/11/2003 @ 16:34
Η ώρα είναι ήδη 18:30 και βρίσκομαι έξω από το Jahrhunderthalle όπου θα έβλεπα για πρώτη φορά το αγαπημένο μου συγκρότημα. Το κλίμα ζεστό παρά το κρύο που επικρατεί γενικά στη Γερμανία αυτό τον καιρό. Η αναμονή παίρνει τέλος αφού σε λίγη ώρα, και μετά από την αγορά ενός tour T-Shirt, είμαι ήδη μέσα στο χώρο περιμένοντας να φτάσει η ώρα που θα βγουν αρχικά οι Funeral For A Friend και μετά οι Maiden.

Στις 20:15 σβήνουν τα φώτα και εμφανίζονται οι FFAF χωρίς να κάνουν εντύπωση, με hardcore ύφος και παίζοντας για 45 λεπτά. Κατά τις στις 21:15 ακούστηκε το “Doctor, Doctor” (που έχουν διασκευάσει και οι Maiden με Βayley στα φωνητικά) και το κοινό άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά. Μετά από αυτό τα φωτά έσβησαν και ακούστηκε ένα ατμοσφαιρικό intro αντίστοιχο με αυτό του “Brave New World Tour” και βγήκε αρχικά ο Nicko χαιρετώντας μας από το τεράστιο drum set του. Μόλις το intro τελείωσε, εμφανίστηκαν οι Maiden τρέχοντας και ξεκίνησαν να παίζουν το “Wildest Dreams”. Τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά, απεικόνιζαν ένα κάστρο με δύο μεγάλους χάρους αριστερά και δεξιά της σκηνής και με εναλλασσόμενα πανό στη μέση.Κατά τη διάρκεια του “Wildeset Dreams” καταλάβαμε ότι κάτι τρέχει με τη φωνή του Bruce και το συγχρονισμό των άλλων αλλά δε πτοηθήκαμε. Επόμενο κομμάτι το “Wrathchild” και το πρόβλημα με τη φωνή του Bruce συνεχίστηκε. Στο τέλος του κομματιού σταμάτησαν, και ο Dickinson μας χαιρέτησε εξηγώντας ότι τις τελευταίες μέρες είναι λίγο άρρωστος και έχει πρόβλημα με τη φωνή του. Συνέχισαν με το “Can I Play With Madness?” και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν εμφανής αφού τσίριζε σε κάθε ρεφρέν! Το πανό αλλάζει και πάλι δείχνοντας τον Eddie να κρατά ένα σπαθί και την Αγγλική σημαία. Όπως καταλάβατε ακολούθησε μία πολύ καλή εκτέλεση του “The Trooper” με τον Bruce να είναι στο πάνω μέρος της σκηνής, να κουνά τη σημαία και οι υπόλοιποι να είναι σε μεγάλα κέφια. Με το τέλος του κομματιού μας είπε για το επερχόμενο single “Rainmaker” και μας καλωσόρισε στο χορό του θανάτου!Ξεκινά το “Dance Of Death” και ο μεγαλύτερος (κατά την άποψή μου) frontman στον κόσμο φορά μια μάσκα και μία κόκκινη κάπα και βγαίνει στη σκηνή με εμφανή όμως προβλήματα στη φωνή του. Στη μέση του τραγουδιού αλλάζει και πάλι εμφάνιση και συνεχίζει το τραγούδι ως χάρος, περπατώντας “μαγικά” στη σκηνή, σαν να πετάει και κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί! Ακολουθεί το “Rainmaker” με εικονικές αστραπές και ηχητικά εφέ στην αρχή και παίρνει σειρά το “Brave New World” ενώ ο κόσμος το απολαμβάνει πραγματικά παρόλα τα προβλήματα στο συγχρονισμό και στα φωνητικά.

Στη συνέχεια κλείνουν τα φώτα, στήνονται συρματοπλέγματα με νεκρούς στο πάνω μέρος της σκηνής, ακούγονται βομβαρδισμοί και στο background εμφανίζεται ένα τεράστιο πεδίο μάχης. Είναι η ώρα του επικού “Paschendale” και ο Bruce τραγουδά φορώντας μια στρατιωτική καμπαρτίνα και ένα κράνος ως Άγγλος στρατιώτης (απίστευτα πράγματα!). Η έκπληξη της βραδιάς ήταν σίγουρα το “Lord Of The Flies” το οποίο παίχτηκε άψογα. Η συναυλία συνεχίστηκε με τα “No More Lies”, “Fear Of The Dark” και “Hallowed Be Thy Name” στα οποία ο κόσμος συμμετείχε σημαντικά. Τελευταίο κομμάτι πριν το encore, το “Iron Maiden” και ένας μεγάλος Eddie-χάρος εμφανίστηκε πίσω από τα σκηνικά κρατώντας με ένα χέρι μία “χαντζάρα” (!) και δείχνοντας με το άλλο εμάς.Στο encore γλείφει λίγο ο Βρούτος τους γερμανούς που έφτασαν το "Dance Of Death" Νο2 στα γερμανικά charts και συνεχίζει με το ατμοσφαιρικό “Journeyman”. Αμέσως μετά, η εισαγωγή του “Number Of The Beast” ηχεί στα αυτιά μας και οι Dave και Steve δείχνουν να το απολαμβάνουν. Στη μέση του τραγουδιού εμφανίζεται ο Eddie με νέο look σαν αυτό στο εξώφυλλο του Dance Of Death. Ακολουθούν τα γνωστά παιχνίδια με τον Janick και η συναυλία τελειώνει με το “Run To The Hills” και το Nicko να πετά στο κοινό ότι έχει (δυστυχώς δεν έπιασα τίποτα!).Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό live με εντυπωσιακά σκηνικά και όρεξη από τη μπάντα, αλλά με το Bruce άρρωστο! Για μένα ήταν μία απίστευτη εμπειρία που άξιζε τον κόπο και τα χρήματα. Ήμουν επίσης τυχερός αφού μετά από αυτό το live ακύρωσαν τα 3 επόμενα λόγο της αρρώστιας του “Air Raid Siren”.Λάμπης Παρταλάς

  • SHARE
  • TWEET