Midas Fall: «Η υποστήριξη που λάβαμε από τους οπαδούς ήταν απίστευτη»

Οι Midas Fall αποδεικνύουν με τα λεγόμενα τους ότι είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Δεν διστάζουν πάντως να τα πουν «έξω από τα δόντια»

Από τον Γιάννη Βόλκα, 06/11/2015 @ 11:40
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το καινούργιο άλμπουμ. Από την εποχή του ντεμπούτου σας πολλοί από μας στο Rocking.gr πιστέψαμε ότι έχουμε να περιμένουμε μεγάλα πράγματα από σας. Πέντε χρόνια αργότερα, είναι ευκολότερα τα πράγματα για σας ως συγκρότημα;
Γράφουμε μουσική σαν μια ομάδα άρα δημιουργικά δουλεύουμε καλύτερα από ποτέ μαζί. Παρ' όλα αυτά η μουσική βιομηχανία συνεχίζει να κάνει όλο και πιο δύσκολο το να κυκλοφορήσεις την μουσική σου. Αποτελεί τεράστια βοήθεια το να έχουμε τις «πλάτες» της Monotreme Records και την υποστήριξη μέσων ενημέρωσης όπως το Rocking.gr αλλά είναι αδύνατο να κάνεις επαγγελματική καριέρα ως μουσικός αν δεν έχεις μια μεγάλη εταιρεία να «ρίχνει» λεφτά για σένα.

Θεωρείτε ότι έχει μεγαλώσει η ποσότητα των οπαδών σας μετά από αυτά τα χρόνια;
Όχι ιδιαίτερα! Το πρόβλημα είναι αυτό που ανάφερα προηγουμένως. Δεν γίνεται να σε μάθει πολύς κόσμος αν δεν περιοδεύεις αρκετά και αυτό για μας είναι δύσκολο αφού έχουμε όλοι κανονικές δουλειές με full ωράριο. Αν είχαμε την υποστήριξη μιας μεγάλη εταιρείας ή αν περιοδεύαμε με μεγαλύτερες μπάντες θα ήταν δυνατό να μας μάθει περισσότερος κόσμος αλλά χωρίς αυτά τα δύο είναι απίστευτα δύσκολο. Παρ' όλα αυτά έχουμε ορισμένους από τους καλύτερους οπαδούς που θα μπορούσε συγκρότημα να έχει.

Πρόσφατα ζητήσατε από τους οπαδούς σας να «υποστηρίξουν» την επερχόμενη περιοδεία σας. Προσωπικά το βρίσκω μια πολύ τίμια κίνηση. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Η υποστήριξη που λάβαμε από τους οπαδούς ήταν απίστευτη. Θα θέλαμε πολύ να είχαμε την δυνατότητα να μπορούμε να αναλάβουμε τα έξοδα της περιοδείας εξολοκλήρου μόνοι μας αλλά αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς να αποκτήσουμε πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στην τελική πρέπει να βγάλουμε το ενοίκιο μας ακόμα και όταν είμαστε σε περιοδεία. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ τίμιος τρόπος να παρουσιάσεις την μπάντα. Είναι απίστευτο το πόσος κόσμος ακόμα πιστεύει ότι μπάντες του δικού μας βεληνεκούς ταξιδεύουν μέσα στην πολυτέλεια με κασόνια σαμπάνιες και καυτές groupies να σερβίρουν χαβιάρι. Η πραγματικότητα είναι ότι ταξιδεύουμε με ένα μικρό, βρωμιάρικο βανάκι, που οδηγά ένας τύπος από το Blackpool, φορτωμένο με ένα κιβώτιο noodles και φθηνή μπύρα.

Midas Fall

Μιλώντας για υποστήριξη, πρόσφατα πολλές μπάντες συμπεριλαμβανομένου και των Crippled Black Phoenix και των Thievery Corporation έκαναν επίσημες δηλώσεις για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Ποιά είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ποιά η γνώμη σας για συγκροτήματα που κάνουν δηλώσεις για θέματα άσχετα από την μουσική;
Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όταν συγκροτήματα κάνουν δηλώσεις για θέματα εκτός μουσικής. Όλοι έχουμε απόψεις πολιτικές και περί γενικών θεμάτων αλλά έχει ρίσκο το να πραγματοποιείς δηλώσεις εκτός αν είσαι πολύ ενημερωμένος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και μπορείς να υποστηρίξεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα. Είναι πάντα μια πρόκληση να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από την φαντασία, από αυτά που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας παρουσιάζουν. Πάντως αυτό που μαθαίνουμε εμείς εδώ είναι ότι το οικονομικό θέμα της Ελλάδας είναι κατά πάσα πιθανότητα το χειρότερο που έχει παρουσιαστεί στην Ευρώπη. Ελπίζουμε τα πράγματα να βελτιωθούν για σας, παιδιά αλλά δυστυχώς φοβόμαστε ότι απέχουμε πολύ από την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ας επιστρέψουμε στην μουσική. Πώς νιώθετε για το νέο σας άλμπουμ; Υπάρχουν αλλαγές που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε αν είχατε την δυνατότητα;
Είμαστε πιο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με αυτή την κυκλοφορία από ότι με τις προηγούμενες δουλειές μας. Αν αλλάζαμε κάτι θα ήταν απλά μικροπράγματα του στυλ «η κιθάρα εδώ είναι λίγο χαμηλά» ή «τα φωνητικά έπρεπε να είναι λίγο πιο ψηλά εκεί». Από πλευράς συνθέσεων είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και είμαστε περήφανοι για τον δίσκο στο σύνολό του. Λέγαμε στο τέλος ότι ακόμα και αν δεν αρέσει σε κανέναν ο δίσκος, τουλάχιστον αρέσει σε μας!

Σε προηγούμενες κυκλοφορίες σας πειραματιστήκατε λιγάκι με electronica και trip-hop αλλά όχι σε αυτόν τον δίσκο. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο σε μετέπειτα κυκλοφορίες;
Ίσως. Είναι δύσκολο να πούμε κάτι πριν αρχίσουμε να συνθέτουμε νέο υλικό. Μας άρεσε που κάναμε ένα πιο «heavy» άλμπουμ. Θα μας άρεσε να ακολουθήσουμε τον ήχο του "The Menagerie Inside" και να δούμε που θα μας πάει.

Καμιά νέα διασκευή στο στυλ του "Hurt";
Μέρος του θέματος με τις δωρεές ήταν και να προσφέρουμε την «Διασκευή της επιλογής σας», άρα όταν επιστρέψουμε από την περιοδεία θα δουλέψουμε στα κομμάτια αυτά αφού η επιλογή αυτή αποδείχτηκε πολύ δημοφιλής. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ποια κομμάτια είναι αλλά σίγουρα θα υπάρχει μια '80s pop διασκευή.

Σε ποιά χώρα έχετε τους περισσότερους οπαδούς;
Είναι λίγο δύσκολο να μετρηθεί γιατί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τα μη-νόμιμα downloads. Περισσότερους δίσκους πουλάμε πάντως στην Γερμανία ενώ μεγαλύτερη προσέλευση σε συναυλίες μας έχουμε στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, ειδικά στην Αθήνα.

Τι να περιμένουμε στην επερχόμενη περιοδεία σας στην Ελλάδα;
Πολλά κομμάτια από το νέο άλμπουμ, πολύ ενδιαφέρον merchandise (θα έχουμε και βινύλιο αυτή την φορά) και για τους οπαδούς μας που απογοητεύτηκαν από το venue την προηγούμενη φορά, αυτή την φορά θα έχουμε πολύ καλύτερο ήχο! Επίσης όποιος θέλει ας έρθει να μας βρει μετά να πιούμε κανένα ποτό μετά τα live.

Midas Fall

Σε προηγούμενη συνέντευξη στο Rocking.gr είχες πει ότι περίμενες ένα μπουκάλι ούζο από έναν οπαδό για έμπνευση. Έφτασε το μπουκάλι τελικά και πόσο βοήθησε;
Ναι, έφτασε αλλά δεν βοήθησε πολύ, ειδικά το επόμενο πρωί. Είχαμε όμως ένα φανταστικό βράδυ με το ούζο. Επόμενη στάση: Metaxa!

Από ποιά πράγματα λαμβάνετε έμπνευση; Από την ζωή, μουσική, ταινίες;
Θα ήταν πολύ ανειλικρινές εκ μέρους μας αν υποστηρίζαμε ότι δεν επηρεαζόμαστε από άλλους μουσικούς άρα υποθέτω ότι τα αγαπημένα άλμπουμ μας τα τελευταία δυο χρόνια επηρέασαν την κατεύθυνση και τον ήχο του "The Menagerie Inside". Λατρεύουμε τον ήχο του "Walking Season" των Caspian και έτσι ζητήσαμε από τον μηχανικό ήχου του δίσκου Ed Brooks να αναλάβει το mastering του δίσκου μας. Φυσικά η ίδια η ζωή πάντα δίνει έμπνευση στον στιχουργικό τομέα.

Προσωπικά απολαμβάνω όλες τις κυκλοφορίες σας αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο μουσικό ύφος από δίσκο σε δίσκο. Συμφωνείς με αυτό; Να περιμένουμε κάτι τελείως διαφορετικό από τους Midas Fall;
Ναι, συμφωνώ. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν δικό μας ήχο και είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να δημιουργήσουμε εσκεμμένα κάτι τελείως διαφορετικό. Τα κομμάτια παίρνουν την μορφή τους είτε το θέλουμε είτε όχι. Αν προσπαθούσαμε εσκεμμένα να συνθέσουμε ένα τρίλεπτο post-hardcore κομμάτι δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ. Θα κατέληγε να ακούγεται σαν Midas Fall.

Με τι άλλο ασχολείστε εκτός από την μπάντα;
Έχουμε σκατένιες full-time δουλειές που όλοι μισούμε!

Πριν τελειώσουμε, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας;
Ευχαριστούμε πολύ για την συνεχόμενη υποστήριξή σας και ειδικά μέσω του εράνου. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε τον καθένα σας στις συναυλίες. Ελάτε να τα πούμε και να πιούμε ένα ποτό!
  • SHARE
  • TWEET