Underground Express #30 - Τα πέπλα του Samhain

Το αθέατο τρένο του Rocking σκαρώνει ένα ταξίδι κάθε μήνα, ανακαλύπτει τους καλύτερους νέους underground δίσκους και αλητεύει στις ομορφότερες πόλεις

 "All the world's a stage". Ο μεσαιωνικός στίχος του Shakespeare γίνεται όλο και πιο επίκαιρος σε κάθε περαστικό αιώνα, πάντα όμως πέρα από τα λαμπερά φώτα και τις μεγάλες σκηνές, σε κακοφωτισμένα προβάδικα, σε μικρά υπόγεια και γκαράζ, σε κάθε γωνιά αυτής της τρελής σφαίρας, η μουσικη του αύριο παίζεται ήδη σήμερα.

Το τρένο της φαντασίας μας που βαφτίσαμε Underground Express θα κάνει ένα ταξίδι κάθε μήνα προς κάθε πιθανό και απίθανο προορισμό με μόνο σκοπό να ανακαλύψει μουσικές χωρίς σύνορα και συμβάσεις, ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στον πολιτισμό των πόλεων που επισκέπτεται.

Ταξίδι #30 - Οκτώβριος 2021: Είναι η κατάλληλη στιγμή να τραβήξουμε την κουρτίνα και να κοιτάξουμε την Άλλη πλευρά.

Στις 31 Οκτωβρίου έρχεται η νύχτα των ψυχών, θεώρησα λοιπόν πως είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το ταξίδι να αφουγκραστεί τους πανάρχαιους ψιθύρους της γης έναντι των φτηνών χολιγουντιανών θεαμάτων. Σε αυτό βοήθησαν πάλι οι μουσικές: οι ανοίκειες λογοτεχνίες της Βραζιλίας, οι απόηχοι της Ιστορίας της κεντρικής Ευρώπης, το άχρονο Λονδίνο και οι υδάτινοι όγκοι της Αμερικής. Βοήθησε και ο αγαπημένος συνταξιδιώτης Αποστόλης Ζαμπάρας που, παίρνοντας το τιμόνι του Express για δύο στάσεις, συνέβαλλε στο να σκαρώσουμε (χωρίς να το γνωρίζει!) ένα από εκείνα θεματικά ταξίδια που φτιάχναμε για το To Enter Pagan.

Πάμε λοιπόν ένα ακόμα ταξίδι μέσα από επτά πανέμορφους δίσκους, ένα ταξίδι με πέπλα και μάγισσες, με πειραματισμούς που ουρλιάζουν "Ελευθερία!'', με αναρχικές Ψυχογεωγραφίες, με διαμαρτυρόμενες Μαινάδες και μεγάλες τελετουργικές φωτιές. Τα σκοτάδια θα νικηθούν μόνο με την ένωση μας.


Στάση 1η: João Pessoa, Βραζιλία
Καλλιτέχνης: Papangu
Άλμπουμ: Holoceno
Είδος: Avant/Prog/Sludge
Εταιρεία: Self-released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25-06-2021
Bandcamp
YouTube

Papangu - Holoceno

Πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, στο μεσοκαλόκαιρο, για να δούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φλογισμένα underground άλμπουμ που ακούσαμε φέτος. Το ντεμπούτο των Papangu είναι ένας δυναμίτης που καταφέρνει να συνενώσει το avant/zeuhl prog των '70s με την αισθητική του sludge, ενώ ένας διάχυτος tribal-ισμός διοχετεύει μια απίστευτη, ζωντανή ενέργεια. Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση τους είναι ότι το αποτέλεσμα ακούγεται ευχάριστα και διασκεδαστικά, τα τύμπανα είναι σαν ταμπούρλα του πολέμου, η riff-ολογία απίστευτη και τα φωνητικά (με στίχους στα πορτογαλικά) πολυεπίπεδα, παράξενα, «ξένα». To "Holoceno" είναι ένα αγνό, άγριο και ακατάτακτο διαμαντάκι, από αυτά που έρχονται από το πουθενά και σου φτιάχνουν το κέφι - και την δισκοθήκη. Άλμπουμ του μήνα για την στήλη και, ενδεχομένως, ένα από τα underground άλμπουμ της χρονιάς. Για όσους πιστεύουν ότι το prog μπορεί ακόμα να είναι τρομερά cool!

Papangu

• Η πόλη João Pessoa είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Paraiba, έχει πληθυσμό κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο και βρίσκεται σε ένα από τα ανατολικότερα σημεία της αμερικανικής ηπείρου.

• Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Paraiba Do Norte. Ιδρύθηκε από Πορτογάλους αποίκους στις αρχές του 16ου αιώνα και ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη της Κυρίας του Χιονιού". Πολύ επικό.

• Η πόλη θεωρείται ως πρωτεύουσα της χειροτεχνίας στην Paraiba.

• Το extreme metal έρχεται από τη Βραζιλία κατά ριπάς. Πρόσφατα πήραμε ανίερες απολαύσεις από το πρωτόγονο black/death των Genocidio, βοήθειά μας.


Στάση 2η: London, Ηνωμένο Βασίλειο
Καλλιτέχνης: Stick In The Wheel
Άλμπουμ: Tonebeds For Poetry
Είδος: Experimental/Folk
Εταιρεία: From Here Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17-09-2021
Bandcamp
YouTube

Stick In The Wheel - Tonebeds For Poetry

Οι Stick In The Wheel τραβάνε αμέσως το ενδιαφέρον λόγω της θεματικής τους: ανασύρουν τις roots μουσικές του Λονδίνου και τις εντάσσουν στο περιβάλλον της σύγχρονης μεγαλούπολης, με αποτέλεσμα folk μελωδίες να συμπλέκονται με ηλεκτροακουστικούς πειραματισμούς και σύγχρονους αστικούς ήχους. Η μουσική εξερεύνηση της Ψυχογεωγραφίας δημιουργεί ένα από τους πιο όμορφους εναγκαλισμούς παρελθόντος-παρόντος που έχουμε ακούσει, κι αν η μουσική έχει μπόλικες δόσεις ακαδημαϊσμού, σου εγγυώμαι ότι το ταξίδι είναι μακρύ κι απρόβλεπτο, καταλύει τον χωροχρόνο και χαρίζει λυρισμό στο glitch. Ίσως μπορούν να θεωρηθούν underground μόνο οριακά, η αισθητική των Stick In The Wheel όμως έρχεται από τις εσχατιές των δυνατοτήτων της folk.

Stick In The Wheel

• Έχουμε πάει πολλές φορές στις γειτονιές του Camden και του Piccadilly, ας ασχοληθούμε αυτή την φορά με την Ψυχογεωγραφία, όρο που χρησιμοποιούν οι Stick In The Wheel.

• Ο όρος Ψυχογεωγραφία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Guy Debord το 1955 και συνδέει την συμπεριφορά των ανθρώπων με το αστικό τους περιβάλλον. Το αναρχικό και μαρξιστικό υπόβαθρο του Debord και των «καταστασιακών», εξερευνά την ψυχογεωγραφία ως ένα μέσο περιπλάνησης του ανθρώπου στο αστικό τοπίο, σε συνάρτηση με την αρχιτεκτονική, την τέχνη και συνολικά το συναίσθημα. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο θεώρησης της Πόλης, με την ανάδειξη συναισθηματικών στοιχείων και την αναπόφευκτη κατάλυση των ταξικών γειτονιών και του καπιταλιστικού τρόπου δόμησης.


Στάση 3η: Prague, Τσεχία
Καλλιτέχνης: Between The Planets
Άλμπουμ: Parallel World
Είδος: Djent/Prog
Εταιρεία: Self-released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18-09-2021
Bandcamp
YouTube

Between The Planets - Parallel World

Πρόκειται για το solo project του multi-instrumentalist Martin Spacosh Perina που, φτάνοντας πια στο τρίτο του άλμπουμ, συμπεριλαμβάνει αρκετούς μουσικούς ως guests. Δεν θα ισχυριστώ ότι το djent-οειδές prog του δεν είναι στερεοτυπικό ως τις ιδέες του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι τρομερά καλοφτιαγμένο. Ο τρόπος που τα κοφτά riffs μπλέκονται με ευρύχωρες ambient μελωδίες φέρνει αρκετά στο νου την αυστραλιανή σκηνή (φυσικά), αλλά και κάποιες πινελιές από την πολωνική και την μεγάλη του Devin σχολή. Αν και ουσιαστικά instrumental, οι ωραίοι ρυθμοί και οι ουράνιες ατμόσφαιρες του "Parallel World" συγκροτούν ένα όμορφο και ταξιδιάρικο άκουσμα που πετυχαίνει τον σκοπό του, την μεταφορά σου σε έναν κοντινό αλλά μη-πραγματικό ηχητικό κόσμο.

Between The Planets

• Πρώτη μας φορά στην Πράγα, μετά από τριάντα ολόκληρα ταξίδια. Και κανονικά, δεν έχω πάει ποτέ. Ξέρω, ξέρω, είναι σαν παραμύθι.

• Πρόκειται για τη πρωτεύουσα της Τσεχίας, 13η πόλη σε πληθυσμό ευρωπαϊκή πόλη και ιστορικό κέντρο της περιοχής της Βοημίας. Είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Vltava.

• Το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Βλέπεις έχει αντέξει πολλά, αυτοκρατορίες, βομβαρδισμούς, πολέμους και άπειρες διαμάχες. Είναι ένα από τα κέντρα της προτεσταντικής μεταρρύθμισης, παρά το γεγονός ότι στην πόλη διέμειναν πολλοί Ρωμαίοι Αυτοκράτορες και Πάπες.

• Το Κάστρο της Πράγας χτίστηκε τον 9ο αιώνα και αποτελεί το κτίριο γύρω από το οποίο διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε η πόλη, από ένα ψαροχώρι σε μια Alpha Global City.


Στάση 4η: Budapest, Ουγγαρία
Καλλιτέχνης: Jü
Άλμπουμ: III
Είδος: Experimental Rock
Εταιρεία: RareNoise Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24-09-2021
Bandcamp
YouTube

Jü - III

Το Anatolian rock είναι κάτι που με τραβάει εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, κι από τότε που ανακάλυψα τους Τούρκους Ayyuka. Οι Ούγγροι Jü χρησιμοποιούν κι αυτοί συχνά αυτές τις παράξενες ανατολικές κλίμακες - και την αναπόφευκτη ψυχεδέλεια που αυτές κουβαλούν - έχουν όμως κι έναν αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα που προδίδει κάποιες από τις jazz καταβολές τους. Συνθέτουν μικρούς instrumental λαβυρίνθους, όπου τα επαναλαμβανόμενα θέματα και οι εξαιρετικές πολυρυθμίες υποβάλλουν τον ακροατή και χτίζουν μια παράξενη ψυχική διάθεση. Ο ήχος τους είναι φυσικός και οργανικός, απρόβλεπτος κι εντελώς ελεύθερος. Προφανώς εδώ υπάρχει μια συγγένεια με το avant rock πολύ περασμένων δεκαετιών. Κεφάτο και παραισθησιογόνο άκουσμα, μακριά από κάθε trend.

Jü

• Παραμένουμε σε κέντρο-ανατολικό ευρωπαϊκό έδαφος για την μεγάλη πόλη της Βουδαπέστης και τον πολυτραγουδισμενο ποταμό Δούναβη.

• Έχει κέλτικες ρίζες, ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους έχοντας το όνομα Aquincum και μετονομάστηκε σε Buda μετά την εκδίωξη των Μογγόλων. Όταν ενώθηκε με την πόλη Pest, η πόλη ονομάστηκε Budapest.

• Η πόλη έχει πάνω από 80 γεωθερμικές πηγές, σε αυτό που αποτελεί το πιο σύνθετο αντίστοιχο σύστημα ύδρευσης στον κόσμο.


Στάση 5η: Skellefteå, Σουηδία
Καλλιτέχνης: Blodet
Άλμπουμ: Vision
Είδος: Post/Alternative
Εταιρεία: Church Road Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24-09-2021
Bandcamp
YouTube

Blodet - Vision

Μην μπεις καν στον κόπο να ασχοληθείς με τους Σουηδούς Blodet αν σε ενδιαφέρουν οι εντυπωσιασμοί, φτηνοί ή μη. Αυτό το EP είναι εδώ μόνο για να υπενθυμίσει πόσο μαγικό μπορεί να είναι το rock όταν είναι σοβαρό, λιτό και ειλικρινές. Μελαγχολικές αλλά όχι κλαψιάρικες μελωδίες, μετρημένες κορυφώσεις και εξαιρετικά μέσα στην απλότητα τους φωνητικά, είναι τα απλά συστατικά μιας μπάντας που κάνει μουσική την αλήθεια της. Το "River" είναι ένα έπος, το "She Remains" προτάσσει ένα αλά Swans rhythm section και τα δεκαπέντε λεπτά του ομώνυμου αποτελούν έναν αυθεντικό post/noise οραματισμό. Στα αυτιά μου, οι Blodet είναι πολύ ανώτεροι από κάτι άλλους πολυδιαφημισμένους Αμερικάνους αλλά, είπαμε, εδώ δεν υπάρχουν κόλπα ή ροκσταριλίκια, μόνο εναλλακτικές αλήθειες.

Blodet

• Πάμε στο βορειοανατολικό κομμάτι της Σουηδίας, για να επισκεφτούμε την μικρή πόλη Skellefteå.

• Η πόλη αποτελεί παραδοσιακά μια βιομηχανική περιοχή. Στον 20ο αιώνα, έγινε επίσης εξορυκτικό κέντρο, αν και κουβαλάει από παλιά το προσωνύμιο η χρυσή πόλη. Έχει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και - λογικό - θεωρείται οχυρό των σοσιαλιστών.

• Πάρε λίγο ορμητικό metal με core απολήξεις από την πρωτεύουσα Στοκχόλμη και το "Vemod" των εξαίσιων Forgetting The Memories.


Στάση 6η: Chesapeake Bay Watershed, Η.Π.Α
Καλλιτέχνης: Bornwithhair
Άλμπουμ: When The Witches Fall
Είδος: Arthouse Metal
Εταιρεία: Trepanation Recordings
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8-10-21
Bandcamp
YouΤube

Bornwithhair - When The Witches Fall

Το ντουέτο των Jean Farrage και Weirding, κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες τον τέταρτο δίσκο του σε μια διετία. «Ο δίσκος ξεκίνησε ως μια ιστορία μικρού μήκους, που διαδραματίζεται έπειτα από τη ρίψη μιας πυρηνικής». Η ιστορία που ξετυλίγεται εντός του "When Witches Fall" είναι γκροτέσκα, αποκρουστική και πολυεπίπεδη. Πρεσβευτές της άποψης πως το μέσο ταυτίζεται με το μήνυμα, οι πειραματιστές με το ιδιότυπο όνομα, διερευνούν σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού, ωμές εκφάνσεις βιώματος οι οποίες στον συγκεκριμένο δίσκο κινούνται και σε σκοτεινά σοκάκια αιρέσεων, κυβερνητικών πειραμάτων και γενικά μηδενιστικής εργαλειοποίησης του ανθρώπινου σώματος. Η ηχητική του μετάφραση είναι ένας συγκερασμός πειραματικού και θορυβώδους black/death metal με έντονο death rock. Το lo-fi πρίσμα το κάνει δυσπρόσιτο αλλά είναι ακριβώς αυτή η γκρίζα και αιθέρια ομίχλη μέσα από την οποία αναδύεται μεταφυσικά η χάρη των μακροσκελών συνθέσεων. Αυτοί το αποκαλούν arthouse metal, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω; Μια παράφωνη δυσαρμονία αλλάζει προσωπεία και το αποτέλεσμα ηχεί πυκνό αλλά όχι φορτωμένο. (Α.Ζ)

Bornwithhair


Στάση 7η: Washington D.C., Η.Π.Α
Καλλιτέχνης: Luna Honey
Άλμπουμ: Ballast
Είδος: Experimental/Post-Punk
Εταιρεία: D.S.I. / Blight.Records / Venas Rotas Discos
Ημερομηνία: 15-10-21
Bandcamp

Luna Honey

Το νερό της λίμνης σχηματίζει κύκλους και οι εικόνες αλλοιώνονται. Η ηρεμία δίνει τη θέση της σε μια αναταραχή, η σιγουριά στην ανασφάλεια. Ένας εφησυχασμός ακροβατεί με την παράνοια και γαλήνια φωνητικά, τα οποία μεταδίδουν υπαρξιακούς στίχους εδράζουν πάνω σε πειραματικές συνθέσεις. Ο νέος δίσκος των Luna Honey φέρνει το kraut σε διάλογο με το darkwave και το death rock στα καθωσπρέπει δώματα του avant-garde. Το "Ballast" είναι ύπουλος δίσκος. Φαινομενικά ηχεί μονότονο και υποτονικό, ενώ κάθε νέα ακρόαση αποκαλύπτει μια άκρως δύστροπη μουσικότητα. Η περιπλάνηση δεν γνωρίζει όρια, τα μουσικά όργανα που αξιοποιούνται απλώς συμπληρώνουν το μωσαϊκό. Οι ερμηνείες της Maura Pond είναι ελεγειακές και η κυριαρχία τους είναι ελπιδοφόρο φως. Το πνιγηρό υπαρξιακό βάρος της αστικής παρακμής σπάει από την ελπίδα που κρύβεται σε κάθε στροφή. Τα παιδιά του Nick Cave και των Swans ξανοίγονται σε κόκκινα και μαύρα πελάγη ενάντια στο κύμα. (ΑΖ)

Luna Honey - Ballast

All-American οι δύο στάσεις που μας ταξιδεύει ο Αποστόλης. Και καλά, την Washington την ξέρουμε, τι στο καλό είναι αυτό το Chesapeake Bay;

• Πρόκειται λοιπόν για τις μεγαλύτερες υδάτινες εκβολές των ΗΠΑ και βρίσκεται στα κεντροανατολικά, αγγίζοντας συνολικά έξι Πολιτείες. Η λέξη Chesapeake προέρχεται από την λέξη Chesepiooc των αρχαιότερων διαλέκτων της Αμερικής που λέγονται Algonquian. Πρόκειται για την έβδομη αρχαιότερη αγγλική λέξη στις ΗΠΑ!

• Η πρόταση αυτό τον μήνα από τις ΗΠΑ είναι μία: Succumb. To "XXI'' είναι το πρόστυχο death metal μπάσταρδο που δεν το βουλώνει ακόμα κι αν το μαλώνεις, παρά μόνο τινάζει την γροθιά του εναντίον των επονείδιστων. Α, έχει και από τα καλύτερα φωνητικά στο χώρο. Και riffs. Πολλά riffs.


Ένα τραγούδι για το Samhain

 

Divide And Dissolve - Mental Gymnastics

Divide And Dissolve - Mental Gymnastics (Moor Mother Remix)
Melbourne, Αυστραλία

Τις αποθεώσαμε χωρίς ντροπή. Θεωρώ τις Divide And Dissolve ως μία από τις μεγαλύτερες metal εκπλήξεις της φετινής χρονιάς, ενώ την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει μόλις ανακοινωθεί ότι θα θερίσουν το φετινό Roadburn. Πάρε λοιπόν και τη νομοτέλεια της στιγμής που οι έξοχες αυτές sludge διαμαρτυρόμενες ενώνουν τις δυνάμεις τους με την άλλη protest ιέρεια που ακούει στο όνομα Moor Mother. Το remix του "Mental Gymnastics" είναι η ευκαιρία να γιορτάσουμε (ξανά) την γυναικεία δυναμική στην σύγχρονη ακραία τέχνη και να νιώσουμε (ξανά) δέος για το βάρος της μουσικής και το κλέος του μηνύματος που αυτές φέρουν. Underground στις καρδιές μας, ακόμα κι αν κάποτε μπουν στα charts. Λέμε τώρα.


Samhain - Όταν το πέπλο λεπταίνει

Samhain

Αυτή είναι η εβδομάδα του Halloween. Μπορούμε όμως να αφήσουμε για λίγο κατά μέρος τις αμερικανιές;

Ως γνωστόν, το σύγχρονο Halloween αποτελεί μια, ελαφριά σε διάθεση, μετεξέλιξη του αρχαίου Κέλτικου φεστιβάλ του Samhain. Ετυμολογικά, πιθανόν σημαίνει Το Τέλος του Καλοκαιριού ("Summer's End'') και γιορταζόταν από πάντα την 1η Νοεμβρίου, τοποθετημένο ακριβώς ανάμεσα στην Φθινοπωρινή Ισημερία και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Σηματοδοτούσε την έναρξη του σκοτεινού μισού του κάθε έτους και ήταν συνδεδεμένο με την διαδικασία του θερισμού. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα παγανιστικά Gaelic φεστιβάλ, τα υπόλοιπα τρία είναι τα Imbolc, Beltane και Lughnasa.

Οι παγανιστικές ρίζες του Samhain χάνονται στις ομίχλες του χρόνου αλλά διασώζονται σε δεκάδες έργα του ιρλανδικού και σκωτσέζικου folklore. Είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως ο θερισμός και το επερχόμενο σκοτάδι του χειμώνα δημιούργησαν τους αλλόκοσμους του Samhain στο αρχέγονο συλλογικό ασυνείδητο. Η εσωτερική-μυστικιστική παράδοση της μεγάλης αυτής γιορτής κυριαρχείται από την ιδέα ότι αυτή την μέρα, το πέπλο που χωρίζει τον κόσμο των ζωντανών και τον κόσμο των νεκρών γίνεται τόσο λεπτό, ώστε σχεδόν οι δύο κόσμοι να ενώνονται. Είναι μέρα μνήμης κι ένωσης. Οι τελετουργικές φωτιές στα δάση διατυμπανίζουν την δύναμη της ανθρώπινης ένωσης έναντι στις δυνάμεις του σκότους.

Ας μην μακρηγορήσω, όλα αυτά είναι εύκολο να βρεθούν με λίγη έρευνα, ας προσθέσω όμως μια προσωπική μαρτυρία: ζώντας εδώ και κάποια χρόνια στην Ιρλανδία, κι έχοντας έναν μικρό σε ηλικία γιο, βλέπω καθαρά τους ζωντανούς παλμούς του Samhain. Θεωρείται καταρχάς μια παιδική γιορτή κι είναι όσο δημοφιλής όσο και τα Χριστούγεννα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τα παιδιά να διδάσκονται και να βιώνουν την αξία του σεβασμού προς τον Άλλο Κόσμο και να αγκαλιάζουν το concept του θανάτου, με έναν τρόπο που ο ελληνικός χώρος, όχι μόνο δεν συμβιβάζει αλλά μάλλον εχθρεύεται, αναφορικά με την «καθώς πρέπει» παιδική ανατροφή.

Είναι μαγικό να βλέπεις τα παιδιά να αγαπούν τρυφερά μια νεκροκεφαλή.

Καλό Samhain σε όλους, απλώστε το χέρι με ευγένεια πίσω από το πέπλο!


Από reissues έχεις τίποτα;

Hey!Tonal

Μετά το "Fourth Wall" των Oxes, το θεματικό label Computer Students επανέρχεται με μία ακόμη εξαιρετική επανακυκλοφορία. Οι Hey!Tonal ήταν ένα θαυμάσιο experimental/noise rock σχήμα από τις ΗΠΑ και κυκλοφόρησαν αρχικά το ομώνυμο άλμπουμ τους το 2009. Η πολυτελής επανακυκλοφορία του μας υπενθυμίζει ένα ιδιαίτερα ασυμβίβαστο γκρουπ και το απόλυτα προσωπικό τους songwriting, που αντιμετωπίζει τον ρυθμό ως το πρωταρχικό δομικό στοιχείο της μουσικής και αποδίδει τον κάθε ήχο με επιστημονική σχεδόν λεπτομέρεια.


Pure Underground Love

Yurt - II - Archipelagog

Yurt - II - Archipelagog (10th Anniversary Edition)

Με την αφορμή του Samhain, ας παραμείνουμε σε κέλτικο έδαφος! Είχαμε αναφέρει ξανά τους θεούληδες Yurt στο έκτο ταξίδι μας και, αυτή την φορά, θα σας ξαναπρήξω με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας του δεύτερου άλμπουμ τους "II - Archipelagog" από το 2011, ένα πραγματικά μοναδικό δημιούργημα. Λένε for fans of Hawkwind, Voivod, Celtic Frost, Black Sabbath. Το έπιασες; Space ψυχεδέλεια και progressive ξύλο, αγριάδα, βαρύτητα και ατελείωτα τζαμαρίσματα συνθέτουν τον ήχο αυτής της θεοπάλαβης μπάντας, σε ένα obscure όργιο που δεν θα μπορούσε ποτέ να δραπετεύσει από τα ελιτίστικα όρια του underground. Εδώ έχει γίνει remix και remaster και, αν και κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά, «φυσικές κόπιες είναι διαθέσιμες κατόπιν αίτησης». Κρίμα να μην είναι 1992 να ανταλλάζω μαζί τους γράμματα, Πατήσια-Δουβλίνο ένα γραμματόσημο δρόμος. Ένα απολαυστικό γκρουπ!

Προσοχή στα πέπλα!

Yurt - II - Archipelagog 

  • SHARE
  • TWEET