Bruce Springsteen: Πρώτος καλλιτέχνης με δίσκο στο Top Five των charts σε έξι συνεχόμενες δεκαετίες

Η επιτυχία του "Letter To You" επέφερε το νέο ρεκόρ στον δημοφιλή καλλιτέχνη

03/11/2020 @ 10:49

Ο Bruce Springsteen έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία που είδε δίσκο του να σκαρφαλώνει στο Top Five του Billboard Hot 200 για έκτη συνεχόμενη δεκαετία.

Το πρόσφατο, εξαιρετικό "Letter To You", εικοστό άλμπουμ στην καριέρα του Springsteen, εισήλθε στα charts στην δεύτερη θέση, συνεχίζοντας μια μακροχρόνια παράδοση για τον μουσικό.

Συγκεκριμένα, την δεκαετία του '70, τα "Born To Run" και "Darkness On The Edge Of Town" ήταν οι δύο πρώτοι δίσκοι του καλλιτέχνη που βρέθηκαν στο Top Five.

Την επόμενη δεκαετία, το "The River" βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ στην πεντάδα σκαρφάλωσαν και τα "Nebraska", "Born In The Usa", "Bruce Springsteen & The E Street Band 1975-1985" καθώς και "Tunnel Of Love".

Την δεκαετία του '90, το "Human Touch" έφτασε στην δεύτερη θέση και το "Lucky Town" στην τρίτη, ενώ στην κορυφή βρέθηκε άλλη μια συλλογή "Greatest Hits" του 1995.

Την πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα, τα "The Rising", "Devils & Dust", "We Shall Overcome: The Seeger Sessions", "Magic" και "Working On A Dream", όλα βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα του Billboard Hot 200.

Η προηγούμενη δεκαετία, τον είδε να επαναλαμβάνει την ίδια επιτυχία τέσσερις φορές, με πιο πρόσφατη πέρσυ και με τον δίσκο "Western Stars".

Υπενθυμίζουμε πως το "Letter To You" αναδείχθηκε από τη συντακτική ομάδα του Rocking άτυπος δίσκος του μήνα Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης:

Bruce Springsteen: «To Black Lives Matter είναι το κίνημα που η ιστορία απαιτεί αυτή τη στιγμή»

Αφιέρωμα Bruce Springsteen: Το Αφεντικό δεν τρελάθηκε ποτέ!

  • SHARE
  • TWEET