Spiritbox

The Void

Rise Records (2023)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 20/04/2023
Το μωβ είναι το νέο μπλε
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Ναι, ανάμεσα στο κυανό εξώφυλλο του ντεμπούτου και την παρούσα κυκλοφορία έχει μεσολαβήσει το κατακόκκινο "Rotoscope" EP, οπότε ο υπότιτλος λέει τη μισή αλήθεια, το ξέρω. Και προφανώς όχι, οι Spiritbox δεν κάνουν κάποια απότομη στροφή. Πόσο νόημα θα είχε κάτι τέτοιο μετά την επιτυχία και την αποδοχή του πρώτου βήματος; Ακριβώς, απολύτως κανένα.

Απλά το σχήμα από τον Καναδά δείχνει εμφατικά πλέον ότι έχει τη διάθεση να βάλει περισσότερα χρώματα στον καμβά του, παρά να συνεχίσει στις γνωστές, αυστηρά μονοχρωματικές λογικές. Αν ρωτάς εμένα, το μωβάκι τους ταιριάζει ωραιότατα. Οι λεπτές ισορροπίες που, έστω κι από σπόντα, τους άνοιξαν τις πόρτες του κυριολεκτικού mainstream διατηρούνται με προσοχή.

Το στοίχημα του αυτόνομου single κερδίζεται με χαρακτηριστική άνεση. Οι κιθάρες στέκονται ανάμεσα στο ευθύ μοντέρνο metal και το djent. Τα ηλεκτρονικά γεμίζουν το κάδρο. Η χροιά της Courtney LaPlante ξεχειλίζει προσωπικότητα. Οι γραμμές κολλάνε πριν το καταλάβεις. Τα γρυλίσματα και τα σπασίματα λογικά δεν θα αργήσουν να έρθουν. Μέχρι τότε, fall in.

  • SHARE
  • TWEET