Sakis Tolis

Among The Fires Of Hell

Self Released (2022)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 26/01/2022
Ανυπομονησία τέλος και παράταση μαζί, όλα αυτά από μία σύνθεση ενός θρυλικού δημιουργού
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Κάθε νέο που αφορά τους Rotting Christ περιβάλλεται με την ανυπομονησία που του αρμόζει. Τουλάχιστον αυτό το έχουν κερδίσει, οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Ειδικά στο άκουσμα προσωπικής κυκλοφορίας από τον «δικό» μας riff-master, πολλοί απορήσαμε. Και ψιλοενθουσιαστήκαμε. Το φυτίλι για κάτι τέτοιο εξηγείται από τον ίδιο τον δημιουργό. Τί ακούσαμε λοιπόν;

Αν και συναντάμε στον τίτλο αγαπημένες λέξεις του Σάκη Τόλη (fires, hell), ίδιον των πρόσφατων RC, ο στίχος "let me sleep the sleep of the angels" μάλλον κρύβει την ουσία αυτής της σύνθεσης και κόβει μεμιάς τον ομφάλιο λώρο με τους μετά 2000 RC. Αναπόφευκτα μιλάμε για την πιο «πειραματική» τους περίοδο 1997-2000. Mid- tempo σύνθεση, με εξαιρετικό αφηγηματικό intro από τον Andrew Liles (πρώην Current 93 μεταξύ άλλων). Άλλη μια σύνδεση με εκείνα τα χρόνια, με τη γνωστή διασκευή "Lucifer Over London" στον δίσκο "Khronos".

Κυρίως θέμα κολλητικό ως είθισται, με τα ατού να εστιάζονται αλλού: ευδιάκριτο και ογκώδες μπάσο. Πανέμορφα lead μέρη στο κλείσιμο, συνοδεία στίχων του William Blake. Και επιτέλους, σόλο. Ηλεκτρικό, κιθαρίσιο και έντονα συναισθηματικό, που έλειψε πολύ από το συγκεκριμένο χέρι. Η παρουσία τού Fotis Benardo στα ντραμς ενισχύει την έννοια σόλο δουλειά και για άλλη μια φορά, η έντονη αρνητική φόρτιση εκδηλώνεται ως έμπνευση και λύτρωση. Τα χρώματα του video clip αποδίδουν με ακρίβεια τις σκέψεις και τα συναισθήματα μετά το πέρας της ακρόασης. Ανυπομονούμε για τα επόμενα.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET