Mastodon

Sickle And Peace

Reprise Records (2021)
Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 22/10/2021
Οικείο και άγνωστο ταυτόχρονα, το νέο single του "Hushed And Grim" αυξάνει κι άλλο ανυπομονησία και προδοκίες
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Τρίτο single από το πολυαναμενόμενο "Hushed And Grim", τρίτη αλλαγή κατεύθυνσης για τους Mastodon. Αν μη τί άλλο, αρχίζει να αχνοφαίνεται ότι το επερχόμενο άλμπουμ του κουαρτέτου θα είναι ένα ακόμα έργο δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί και να χωρέσει σε μουσικά κουτάκια. Είναι μάλλον καλό να μην αναζητούμε ομοιότητες με προηγούμενα άλμπουμ, τα τρία δείγματα ως τώρα υπονοούν ότι το "Hushed And Grim"  θα συγκροτεί μια νέα και ξεχωριστή περιπέτεια, γεμάτη με αγαπημένα αλλά και απρόβλεπτα Mastodon συστατικά.

Το "Sickle And Peace" μοιάζει να έρχεται από την proggy πλευρά των Mastodon, με το παιχνιδιάρικο αρχικό θέμα και τα έξοχα μετρήματα του rhythm section. Τα φωνητικά εδώ αναλαμβάνει ο Brann - με τον Troy να συμπληρώνει - κι εξυπηρετούν άριστα το τραγούδι, ακόμα κι όταν τα πράγματα βαραίνουν στο ρεφρέν. Κι ενώ αρχικά δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο μεγάλο hook, πριν περάσουν τα έξι λεπτά του, το τραγούδι θα σε απορροφήσει απόλυτα, ως το επικά ψυχεδελικό του φινάλε. Το repeat μοιάζει υποχρεωτικό και σε κάθε ακρόαση το "Sickle And Peace" σε μαγνητίζει ακόμα περισσότερο στην ατμόσφαιρα και το ιδιαίτερο του συναίσθημα. Προσοχή στο εξαιρετικό κιθαριστικό solo!

Τρίτο single από το "Hushed And Grim", τρίτο εξαιρετικό τραγούδι. Αν μη τί άλλο, αρχίζει να αχνοφαίνεται ότι το επερχόμενο άλμπουμ των Mastodon ενδεχομένως να είναι δισκάρα.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET