The Cold Stares

Heavy Shoes

Mascot (2021)
Από τον Αντώνη Μουστάκα, 21/09/2021
Αυτή η μηχανή παραγωγής blues rock riff αποδεικνύεται ανεξάντλητη στο καλύτερο άλμπουμ της ως σήμερα
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Το 2019 (ή αλλιώς το έτος Rival Sons για το site μας) τους ακούσαμε πολύ και σας προτείναμε ένα από τα σπουδαία δείγματα του δυνατού "WAYS" στα τραγούδια της χρονιάς .

Κι αν το Feral Roots μας απασχόλησε πέραν του δέοντος τότε, απολογούμαστε για το last minute notice και επανορθώνουμε φέτος χτυπώντας τα blues και hard rock καμπανάκια από νωρίς στα «Τραγούδια της εβδομάδας» και πλέον εδώ στις κριτικές μας με την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς μιας και το "Heavy Shoes" τσακίζει κόκκαλα.

Οι Cold Stares, για τους οποίους ο λόγος, είναι ένα hard rock δίδυμο (φωνή/κιθάρα & ντραμς) το οποίο παλεύει με τις δικές του δυνάμεις και χωρίς εκπτώσεις στο όραμα του για μια δεκαετία. Διαφορετικοί από τα περισσότερα σχήματα παρόμοιας σύνθεσης επιλέγουν το σκληρό blues rock για ήχο αλλά πετάνε έξω τα μακροσκελή σόλο κιθάρας. Υπηρετούν το αυτοβιογραφικό story telling αλλά με μικρή ποσόστωση «σιροπιού».

I'm gonna write a letter to the governor baby, I hope they charge you with heartache in the first degree.
And they lock you up in a jail cell, and they just throw away the key

Και προσφέρουν riff, πολλά και γαμάτα groovy και σκληρά riff από αυτά που σε κάνουν - θες δεν θες - να χτυπηθείς στο ρυθμό τους.

Από το Sabbathικό (και αντιπολεμικό) "40 Dead Men" μέχρι το late 60s ala Free (και ερωτικό) "Take This Body From Me" οι κιθάρες μας προσφέρουν απλόχερα μεγάλες χαρές συνοδευόμενες από τις «νότιες» ιστορίες της ζωής του Chris Tapp.

Said I laid down pistol, and I swore to the lord /
I ain’t gonna fight their wars, anymore

Εκδικητικός προς τη γυναίκα που τον πλήγωσε στο εξαιρετικό blues rock "Prosecution Blues" (ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνει τεράστια αγάπη για τον Jimmy Page) , καταγγελτικός για την ανεργία και το παιχνίδι των πολιτικών στο "It's A Game Y'all".

Στο ίδιο μοτίβο και το επόμενο highlight. To "Election Blues", ένα εξαιρετικό δείγμα ροκ σύνθεσης τύπου "Physical Graffiti", καρφώνει την «αλλαγή» που πουλούν οι πολιτικοί.

Για τελευταίο άφησα το ομώνυμο "Heavy Shoes", μια κραυγή για κάποια καταπιεσμένη σχέση του παρελθόντος.

I don’t wanna be ghost in your room / I don’t wanna be locked in your tomb
Harder to walk away the closer I get to you / Baby I can’t wear these heavy shoes

Η φωνή του Tapp υποστηρίζει τέλεια την ιστορία της ζωής του και «φωνάζει» αυθεντικότητα και μια ανανεωμένη αγάπη για τη ζωή μετά την περιπέτεια της υγείας του αλλά και τον αποκλεισμό λόγω Covid.

Ανεβαστικό, απλό και κιθαριστικό, το "Heavy Shoes" δημιουργήθηκε για να πάει τους Cold Stares στην επόμενη πίστα. Ελπίζω να τους φτάσει και στην Ελλάδα - πέραν από τη συμμετοχή τους στην πανάκριβη κρουαζιέρα του Bonamassa στη Μεσόγειο - έτσι ώστε να τους απολαύσουμε και ζωντανά.

God made the sun and the heat of the day
For to man to work, and earn his pay
God made the night, with big drum beat
Snapping his fingers and tapping his feet
  • SHARE
  • TWEET