Τα τραγούδια της εβδομάδας (11/06/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Zeal & Ardor και το Run!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Amenra - Voor Immer

Amenra

Σκοτεινό. Ξεκινά ήρεμα. Ομιλία και απαλοί ήχοι. Ένα τραγούδι για την ανεύρεση ελπίδας, για τη δύναμη να προχωρήσεις όσο αντέχεις. Μπορεί τα 8 πρώτα λεπτά κάποιους να τους διώξουν. Αλλά μετα ακολουθεί το σκίσιμο και αυτό το δικό τους sludge που ψάχνεις. Έντονο, συγκινητικό, όμορφο.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Blood Command - A Villain's Monologue

Blood Command

Μεταγραφάρα οι Νορβηγοί με την Αυστραλή λάτρη της χώρας τους. Το ντεμπούτο των Pagan είχε ένα τσαγανό και μια Kvelertak-ική άποψη, με αποτέλεσμα η διοχέτευση της οργής στο deathpop της νέας μπάντας της Nikki Brumen, να είναι μια εθιστική αλητεία με attitude.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Deafheaven - Great Mass Of Color

Deafheaven

Το metal και ότι black αίσθηση ειχε απομείνει από αυτή την μπάντα εδώ κάνει φτερά. Ενα dream pop τραγούδι με ελάχιστο θόρυβο ωστε να κρατάει έστω και λίγο τη shoegaze αισθητική. Ονειρικό και γλυκό.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Kælan Mikla - Ósýnileg

Kælan Mikla

Τι και αν η προηγούμενη απόπειρά τους ήταν τυλιγμένη στην παγανιστική occult μαγεία; Το ισλανδικό τρίο επιστρέφει με την πιο ονειρική του στιγμή, δείχνοντας ένα διαφορετικό, ελκυστικό και εξίσου αινιγματικό πρόσωπο. Ήρθε η ώρα να αποδεχθούμε την τριαρχία τους στη σκηνή.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Moor Mother - Zami

Moor Mother

Ξέσπασμα. Βρίσιμο. Κατά του ρατσισμού. Της αποικιοκρατίας. Της σάπιας κυριαρχίας. Το μοναδικό ας πούμε τραγούδι rapάρισμα πάνω από ήχους, θορύβους κάνει τρομερή αίσθηση. Jazz poetry, free jazz και ένα πειραματικό hip hop από το μέλλον.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Nothing But Thieves - Futureproof

Nothing But Thieves

Ηθικός πανικός; Αυτό ήταν πέρσι. Φέτος η φάση είναι έντονοι ρυθμοί, όρεξη για χέρια στον αέρα, φωτιές παντού και ρεφραίν για ασφυκτικά γεμάτες αρένες. Ακούγεται ιδανικά με γυαλί ηλίου και τέρμα τα μπάσα.

Αντώνης Μαρίνης


Ophidian I - Spiral To Oblivion

Ophidian I

Οι Ισλανδοί επισκέπτονται όλο το φάσμα του death metal μέσα από το "Spiral To Oblivion", αλλά στέκονται λίγο παραπάνω στο τεχνικό μελωδικό. Εμπνευσμένη σύνθεση

Άλκης Κοροβέσης


Permafrost - Closed Eyes

Permafrost

Οι ιστορικοί Νορβηγοί επέστρεψαν με άλλο ένα single, μεταδίδοντας τη μουντάδα και το μελαγχολικό ψύχος που αναζητείται στη μουσική αυτή. Το post-punk των Permafrost αντηχεί έντονα τη χρυσή δεκαετία του ιδιώματος, αλλά αυτό δεν θες όταν κλείνεις τα μάτια και ακούς αυτόν τον ρυθμό;

Αποστόλης Ζαμπάρας


The Cold Stares - Heavy Shoes

The Cold Stares

Δεύτερο single δυναμίτης για το νέο hot δίδυμο του blues rock.

Αντώνης Μουστάκας


The Ugly Kings - Technodrone

The Ugly Kings

Στο πρώτο κομμάτι από τον δεύτερο δίσκο τους οι Ugly Kings παρουσιάζουν ένα αρκετά ενδιαφέρον κράμα Queens Of The Stone Age και post-punk.

Άλκης Κοροβέσης


Wolves In The Throne Room - Mountain Magick

Wolves In The Throne Room

Δεν ξεχνάνε τις ρίζες τους. Δεν αφήνουν πίσω τον ήχο τους. Επανέρχονται μετά από χρόνια με το γνώριμο ατμοσφαιρικό και κατασκότεινο black metal που θυμίζει το αμερικάνικο (δικό τους) στυλ. Αν αυτό είναι ο προπομπός πρέπει να περιμένουμε έναν τεράστιο δίσκο! Βουνά, χιόνια, κρύο και καφρίλα!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Wooden Fields - Read The Signs

Wooden Fields

Witchcraft, Three Seasons & Siena Root. Ξέρεις τι θ' ακούσεις επομένως και δε θα πέσεις έξω: Σουηδικό ροκ με μια μικρή κλίση προς το ύφος των Siena Root και το αποτέλεσμα είναι win win.

Γιώργος Ζαρκαδούλας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (7-13/06/21)
Nothing But Thieves - Futureproof
20.83%
The Cold Stares - Heavy Shoes
16.67%
Wooden Fields - Read The Signs
12.5%
Amenra - Voor Immer
12.5%
Permafrost - Closed Eyes
12.5%
Deafheaven - Great Mass Of Color
8.33%
Moor Mother - Zami
4.17%
Wolves In The Throne Room - Mountain Magick
4.17%
Kælan Mikla - Ósýnileg
4.17%
The Ugly Kings - Technodrone
4.17%
Blood Command - A Villain's Monologue
Ophidian I - Spiral To Oblivion
  • SHARE
  • TWEET