Love Sex Machine

Trve

Pelagic Records (2024)
Από την Ειρήνη Τάτση, 09/05/2024
Κακιασμένο sludge, post metal από έναν κόσμο παράξενο
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Καιρό είχαμε να τους ακούσουμε τους Love Sex Machine, αφού είχαν να κυκλοφορήσουν κάτι εδώ και ολόκληρα χρόνια. Θυμάμαι μάλιστα εκείνο το ιδιαιτέρως εντυπωσιακό "Asexual Anger" να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και τελικά, το συγκρότημα να χάνεται κάπου στην ιστορία. Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη για πολύ. Φέτος, οι Love Sex Machine επιστρέφουν με τον νέο τους δίσκο "Trve" (μα καλά, τι έχουν πάθει όλοι με αυτό το καημένο το "u"), που αποτελεί ένα άριστο δείγμα μίσους για την ανθρωπότητα και ότι κακό έχει αυτή αφήσει στο πέρασμά της.

Το "Trve" είναι ένας δίσκος αρκετά πολυεπίπεδος, σίγουρα περισσότερο από όσο μπορεί να του φαίνεται σε ένα πρώτο άκουσμά του. Οι ίδιοι σωστά περιγράφουν τους εαυτούς τους ως μια μοντέρνα sludge εκδοχή των πατέρων Eyehategod και Crowbar, σίγουρα όμως δεν μένουν σε μια επιφανειακή κάλυψη του μουσικού είδους που τους συνεπαίρνει περισσότερο. Το "Trve" δείχνει τα «αληθινά» του χρώματα όταν μπορείς να το συγκρίνεις και με μουσικής άλλης κατηγορίας. Φαίνεται, ότι μέσα σε αυτά τα οχτώ χρόνια που μεσολάβησαν, οι Love Sex Machine δοκίμασαν, μάσησαν για τα καλά και άφησαν τις επιρροές τους να ωριμάσουν για τα καλά μέσα τους.

Από τα ηχητικά περάσματα του hardcore, όπου θα αναγνωρίσουμε πολύ εύκολα αφηνιασμένες νότες αναφοράς στους Will Haven σε σημεία όπως το "Body Probe", θα αναζητήσουμε black metal επιρροές στο "Autism Factor", θα ακούσουμε rock κιθάρες στο "Hollywood Story". Μια που τις αναφέραμε, οι κιθάρες αποτελούν αναπόσπαστο σημείο προσοχής του "Trve", μιας που το συγκρότημα μοιάζει να μην αστειεύεται στο να γράφει riffs που σπάνε κόκαλα και να σε ρουφάει εντός μιάς πολυσχιδούς αβύσσου που σιγά σιγά χτίζει ο δίσκος χωρίς κανένα έλεος για κάποια ψυχική ηρεμία. Από τις πρώτες στιγμές του επιθετικού "Fucking Snakes" έως και το σχολής Neurosis, καταληκτικό "Mask", οι Love Sex Machine παραδίδουν μαθήματα φρέσκου post sludge.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, εκεί που ξεχωρίζουν για άλλον ένα λόγο είναι και το πεδίο των φωνητικών. Ο τραγουδιστής τους, Yves, με τεχνικές και κραυγές που να προέρχονται ενδεχομένως και από άλλα τοπία του ακραίου ήχου, υφαίνει ένα χαλί πηγαίας, υπαρξιακής μιζέριας, όπως άλλωστε αυτή η μουσική θα όφειλε. Φυσικά, μια επιπλέον industrial ηχητική αισθητική απλώνεται σε πολλά σημεία του δίσκου, αφήνοντας νύξεις για αυτό το χαρακτηριστικό αποτύπωμα των Godflesh - δες το "Test26"- που όρισε το πως θα ακούγεται ο sludge ήχος με παροντικές, αστικές αναφορές.

Είναι γνωστό πως η Pelagic Records έχει κάνει καταπληκτική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο να χτίζει το roster της. Όχι ότι χρειαζόμασταν παραπάνω αποδείξεις από όσες έχουμε ήδη, οι Love Sex Machine όμως θα είναι άλλο ένα λιθαράκι στην επιτυχία του να ξεχωρίζουν τις καλύτερες μπάντες του τώρα στον ήχο, σε ευρωπαϊκά χώματα και όχι μόνο.

Bandcamp | Spotify

  • SHARE
  • TWEET