Τουρκία: Φοιτητές διαδηλώνουν υπό τους ήχους των Metallica (video)

Αντιτίθενται στον διορισμό νέου Πρύτανη Πανεπιστημίου, χαρακτηρίζοντας τον αντιδημοκρατικό

08/01/2021 @ 11:11

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg Quint που είδε το φως της δημοσιότητας, φοιτητές στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, αξιοποίησαν ως soundtrack σε διαδηλώσεις τους τους ήχους των Metallica.

Αναλυτικότερα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Bogazici, την Τετάρτη διαδήλωσαν υπό τους ήχους των "Master Of Puppets" και "Sad But True" ζητώντας την παραίτηση του πρόσφατα διορισμένου νέου Πρύτανη, Melih Bulu.

Ο Bulu, ορίσθηκε στο αξίωμα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, μέσω προεδρικού διατάγματος την Πρωτοχρονιά, με την ορκομωσία του να λαμβάνει χώρα την περασμέμνη Τετάρτη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και το διοικητικό προσωπικό αντιτάχθηκαν στον διορισμό κρίνοντας τον ως αντιδημοκρατικό, επισημαίνοντας πως ο νέος κοσμήτορας ήταν ο πρώτος εξωπανεπιστημιακός που βρέθηκε στο αξίωμα έπειτα από το 1980 και το τότε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ο Bulu, σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, που μπορείτε να την δείτε εδώ, προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας πως ακούει hard rock και metal και συγκεκριμένα Metallica, ενώ δεν σκοπεύει να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, δηλώσεις που ώθησαν τους διαδηλωτές στην επιλογή της μπάντας ως soundtrack στις κινητοποιήσεις τους.

Μπορείτε να δείτε τα πλάνα με την συγκέντρωση των φοιτητών υπό τους ήχους των Metallica εδώ κατά την οποία καταγράφηκαν συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις καθώς και συλλήψεις.

Απαντώντας στις διαδηλώσεις, ο Bulu σχολίασε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και πως οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Bogazici μπορούν να διαδηλώσουν, όσο, όπως και όποτε θέλουν.

  • SHARE
  • TWEET