Οι Trivium επιστρέφουν με καινούριο κομμάτι

Εμπνευσμένο από τον Robert W. Chambers και με εισαγωγή δια χειρός Ihsahn το single των Αμερικανών

09/07/2021 @ 11:35

Οι Trivium έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τους single.

Πρόκειται για το κομμάτι "In The Court Of The Dragon", του οποίου το εξαιρετικό video clip, σε σκηνοθεσία Ryan Mackfall, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Το τραγούδι κυκλοφορεί σε μια εποχή όπου η αμερικανική metal μπάντα δουλεύει πάνω στον διάδοχο του περσινού "What The Dead Men Say", με τον μπασίστα του σχήματος, Paolo Gregoletto να σχολιάζει σχετικά:

«Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τα riffs που θα αποτελούσαν εν τέλει το "In The Court Of The Dragon" τον περασμένο χρόνο, όταν δεν υπήρχαν πλάνα για περιοδείες. Αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την εβεβαιότητα και να συνθέσουμε δίχως περιορισμούς και δεσμεύσεις».

Θεματικά, το "In The Court Of The Dragon" εμπνέεται μια σύντομη ιστορία του σπουδαίου Robert W. Chambers:

«Η ιστορία είναι γεμάτη από άγχος και αβεβαιότητα, και την θεωρήσαμε ταιριαστή για την εποχή μας και όσα ζήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Αντί να επιδιώξουμε να ξαναπούμε την ιστορία, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία και να χτίσουμε την δική μας ιστορία γύρω από τη μουσική».

Ο Matt Heafy με τη σειρά του, σχολίασε το εντυπωσιακό artwork του single:

«Ενώ η μουσική του "In the Court Of The Dragon" αποκτούσε μορφή, αντιληφθήκαμε πως θα θέλαμε ένα επικό artwork, κάτι που θα έβλεπες στον τοίχο ενός μουσείου από έναν χαμένο καλλιτέχνη της Αναγέννησης».

Σημειώνεται πως τόσο στο τραγούδι όσο και στο συνοδευτικό video, περιλαμβάνεται ένα ξεχωριστό εισαγωγικό ορχηστρικό χωρίο δια χειρός του Ihsahn.

  • SHARE
  • TWEET